Herfstomelet met aardpeer, boschampignons en witloof
Herfstomelet met aardpeer, boschampignons en witloof
Een dikke omelet vol met herfstgroenten en een salade met witloof, veldsla, appel en een lichte mosterddressing.
Herfstomelet met aardpeer, boschampignons en witloof
Herfstomelet met aardpeer, boschampignons en witloof
Een dikke omelet vol met herfstgroenten en een salade met witloof, veldsla, appel en een lichte mosterddressing.
Ingrediënten
4 personen
Eieren
8
Rode ui
1
Aardperen
400 g
Boschampignons
300 g
Look
1 teentje
Witloofpijltjes
4
Bieslook
1 bosje
Kervel
1 takje
Reypenaeroude
200 g
Witloofpijltjes (extra)
3
Veldsla
100 g
Walnoten
80 g
Mosterd
1 el
Graanmosterd
1 el
Eierdooier
1
Azijn
1 scheutje
Water
1 scheutje
Slaolie
0,1 l
Walnotenolie
1 scheutje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
300 g boschampignons
2
Kuis de champignons en snijd ze in grote stukken.
400 g Aardperen
3
Spoel de aardperen, schil ze en kook ze net gaar in wat gezouten water.
4
Zet een grote pan op het vuur en laat een klont boter smelten.
3 witloof (pijltjes (extra))
5
Snijd de pijlen witloof in twee en bak ze goudbruin op de platte kant. Kruid met peper, zout en een snuif nootmuskaat.
6
Laat in een andere pan een klont boter smelten en bak er de boschampignons in.
7
Voeg er de aardperen aan toe en laat even meebakken.
1 teentje Look
8
Pel en plet de look en voeg hem toe. Kruid met peper en zout.
1 rode ui
9
Pel de rode ui en snijd ze in ringen.
8 eieren
10
Kluts de eieren in een grote kom.
1 bosje Bieslook, 1 takje kervel
11
Snijd de bieslook en de kervel en meng ze onder het ei.
12
Breng op smaak met peper en zout.
13
Vet een taartvorm in en bekleed de wanden en de bodem met bakpapier.
14
Schep de gebakken stukken witloof en de gebakken aardperen en boschampignons in de bakvorm en stort er het eimengsel over.
200 g Reypenaer (oude)
15
Leg de uiringen op de bovenkant, rasp er flink wat kaas over en schuif de taartvorm in de oven.
16
Laat de dikke omelet 30 tot 40 minuten bakken.
1 scheutje Water, 1 scheutje azijn, 1 el graanmosterd, 1 el mosterd
17
Doe de dooier met een scheutje water, een scheutje azijn en de soorten mosterd in een maatbeker en kruid met peper en zout.
0,1 l slaolie
18
Zet er de mixer in en giet de olie er in een straaltje aan toe.
1 scheutje Walnotenolie
19
Voeg er een scheutje walnotenolie aan toe.
3 witloof (pijltjes (extra))
20
Snijd de rest van het witloof fijn en doe het in een kom.
100 g veldsla, 80 g Walnoten
21
Meng er de veldsla en de walnoten onder en breng de salade op smaak met de dressing.
22
Haal de dikke omelet uit de oven en snijd er een mooi stuk uit.
23
Serveer er wat witloofsla bij en werk af met extra kaas.
24
Haal de dikke omelet uit de oven en snij er een mooi stuk uit.
25
Serveer er wat witrloofsla bij en werk af met wat extra kaas.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
300 g boschampignons
2
Kuis de champignons en snijd ze in grote stukken.
400 g Aardperen
3
Spoel de aardperen, schil ze en kook ze net gaar in wat gezouten water.
4
Zet een grote pan op het vuur en laat een klont boter smelten.
3 witloof (pijltjes (extra))
5
Snijd de pijlen witloof in twee en bak ze goudbruin op de platte kant. Kruid met peper, zout en een snuif nootmuskaat.
6
Laat in een andere pan een klont boter smelten en bak er de boschampignons in.
7
Voeg er de aardperen aan toe en laat even meebakken.
1 teentje Look
8
Pel en plet de look en voeg hem toe. Kruid met peper en zout.
1 rode ui
9
Pel de rode ui en snijd ze in ringen.
8 eieren
10
Kluts de eieren in een grote kom.
1 bosje Bieslook, 1 takje kervel
11
Snijd de bieslook en de kervel en meng ze onder het ei.
12
Breng op smaak met peper en zout.
13
Vet een taartvorm in en bekleed de wanden en de bodem met bakpapier.
14
Schep de gebakken stukken witloof en de gebakken aardperen en boschampignons in de bakvorm en stort er het eimengsel over.
200 g Reypenaer (oude)
15
Leg de uiringen op de bovenkant, rasp er flink wat kaas over en schuif de taartvorm in de oven.
16
Laat de dikke omelet 30 tot 40 minuten bakken.
1 scheutje Water, 1 scheutje azijn, 1 el graanmosterd, 1 el mosterd
17
Doe de dooier met een scheutje water, een scheutje azijn en de soorten mosterd in een maatbeker en kruid met peper en zout.
0,1 l slaolie
18
Zet er de mixer in en giet de olie er in een straaltje aan toe.
1 scheutje Walnotenolie
19
Voeg er een scheutje walnotenolie aan toe.
3 witloof (pijltjes (extra))
20
Snijd de rest van het witloof fijn en doe het in een kom.
100 g veldsla, 80 g Walnoten
21
Meng er de veldsla en de walnoten onder en breng de salade op smaak met de dressing.
22
Haal de dikke omelet uit de oven en snijd er een mooi stuk uit.
23
Serveer er wat witloofsla bij en werk af met extra kaas.
24
Haal de dikke omelet uit de oven en snij er een mooi stuk uit.
25
Serveer er wat witrloofsla bij en werk af met wat extra kaas.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Eieren
8
Rode ui
1
Aardperen
400 g
Boschampignons
300 g
Look
1 teentje
Witloofpijltjes
4
Bieslook
1 bosje
Kervel
1 takje
Reypenaeroude
200 g
Witloofpijltjes (extra)
3
Veldsla
100 g
Walnoten
80 g
Mosterd
1 el
Graanmosterd
1 el
Eierdooier
1
Azijn
1 scheutje
Water
1 scheutje
Slaolie
0,1 l
Walnotenolie
1 scheutje
Herfstomelet met aardpeer, boschampignons en witloof
Een dikke omelet vol met herfstgroenten en een salade met witloof, veldsla, appel en een lichte mosterddressing.Instructies
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
300 g boschampignons
2
Kuis de champignons en snijd ze in grote stukken.
400 g Aardperen
3
Spoel de aardperen, schil ze en kook ze net gaar in wat gezouten water.
4
Zet een grote pan op het vuur en laat een klont boter smelten.
3 witloof (pijltjes (extra))
5
Snijd de pijlen witloof in twee en bak ze goudbruin op de platte kant. Kruid met peper, zout en een snuif nootmuskaat.
6
Laat in een andere pan een klont boter smelten en bak er de boschampignons in.
7
Voeg er de aardperen aan toe en laat even meebakken.
1 teentje Look
8
Pel en plet de look en voeg hem toe. Kruid met peper en zout.
1 rode ui
9
Pel de rode ui en snijd ze in ringen.
8 eieren
10
Kluts de eieren in een grote kom.
1 bosje Bieslook, 1 takje kervel
11
Snijd de bieslook en de kervel en meng ze onder het ei.
12
Breng op smaak met peper en zout.
13
Vet een taartvorm in en bekleed de wanden en de bodem met bakpapier.
14
Schep de gebakken stukken witloof en de gebakken aardperen en boschampignons in de bakvorm en stort er het eimengsel over.
200 g Reypenaer (oude)
15
Leg de uiringen op de bovenkant, rasp er flink wat kaas over en schuif de taartvorm in de oven.
16
Laat de dikke omelet 30 tot 40 minuten bakken.
1 scheutje Water, 1 scheutje azijn, 1 el graanmosterd, 1 el mosterd
17
Doe de dooier met een scheutje water, een scheutje azijn en de soorten mosterd in een maatbeker en kruid met peper en zout.
0,1 l slaolie
18
Zet er de mixer in en giet de olie er in een straaltje aan toe.
1 scheutje Walnotenolie
19
Voeg er een scheutje walnotenolie aan toe.
3 witloof (pijltjes (extra))
20
Snijd de rest van het witloof fijn en doe het in een kom.
100 g veldsla, 80 g Walnoten
21
Meng er de veldsla en de walnoten onder en breng de salade op smaak met de dressing.
22
Haal de dikke omelet uit de oven en snijd er een mooi stuk uit.
23
Serveer er wat witloofsla bij en werk af met extra kaas.
24
Haal de dikke omelet uit de oven en snij er een mooi stuk uit.
25
Serveer er wat witrloofsla bij en werk af met wat extra kaas.