dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gegrilde spieringbrochette met zigeunersaus en kroketten (thumbnail)Gegrilde spieringbrochette met zigeunersaus en kroketten

Gegrilde spieringbrochette met zigeunersaus en kroketten

50m
22
-
2.4K
Recepten

Gegrilde spieringbrochette met zigeunersaus en kroketten

Een lekkere gegrilde brochette: wie zegt daar nu nee tegen? Sappige stukjes varkensspiering afgewisseld met spek en champignons is om duimen en vingers bij af te likken. Minstens even smakelijk zijn de bijgerechten: zigeunersaus op basis van tomatenpuree, paprika's en augurken en goudbruin gebakken kroketjes.
Gegrilde spieringbrochette met zigeunersaus en kroketten (thumbnail)Gegrilde spieringbrochette met zigeunersaus en kroketten

Gegrilde spieringbrochette met zigeunersaus en kroketten

50m
22
-
2.4K
Recepten

Gegrilde spieringbrochette met zigeunersaus en kroketten

Een lekkere gegrilde brochette: wie zegt daar nu nee tegen? Sappige stukjes varkensspiering afgewisseld met spek en champignons is om duimen en vingers bij af te likken. Minstens even smakelijk zijn de bijgerechten: zigeunersaus op basis van tomatenpuree, paprika's en augurken en goudbruin gebakken kroketjes.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten22
Beoordeling-
Aantal likes2.4K

Ingrediënten

4 personen
Gezouten spek
300 g
Varkensspiering
800 g
Olijfolie
1 een beetje
Olijfolie
1 scheutje
Champignons
1 bakje
Bruine fond
0,4 l
Rode ui
1
Rode paprika
1
Groene paprika
1
Look
1 teentje
Zure augurken
4 el
Cayennepeper
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Tomatenpuree
2 el
Witte suiker
1 el
Ketchup
1 el
Xeresazijn
1 scheutje
Tijm
Laurier
Maïzena
1 el
Kroketten
1.000 g
Waterkers
1 bosje

Benodigdheden

Satestokjes metaal of hout

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

300 g Gezouten spek, 800 g varkensspiering, 1 een beetje olijfolie
1
Snijd het spek en de spiering in blokjes. Laat de grillpan heet worden. Kruid het varkensvlees met peper en zout, sprenkel er een likje olijfolie over en gril ze samen met het spek.
1 bakje champignons
2
Snijd de champignons in twee en gril ze samen met het vlees. Indien de pan te klein is, gril je de ingrediënten in twee keer. Haal het vlees en de champignons uit de grillpan en rijg alles op een satéprikker.
0,4 l bruine fond
3
Laat de bruine fond voor de helft inkoken. Ofwel gekochte fond of 4 dl water met een bouillonblokje.
1 rode ui, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 teentje Look, 4 el zure augurken, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 scheutje olijfolie
4
Snipper de rode ui fijn en plet de look. Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan en stoof ze aan in de olie. Ook de paprika en augurken mogen in blokjes gesneden en toegevoegd worden. Kruid de groentjes met cayennepeper, gerookt paprikapoeder en komijn. Laat even stoven.
2 el Tomatenpuree, 1 el witte suiker, 1 el ketchup, 1 scheutje xeresazijn, tijm, laurier, 1 el maïzena
5
Voeg de tomatenpuree, de suiker en de ketchup eraan toe en laat even stoven. Voeg er een scheutje azijn aan toe, gevolgd door de bruine fond. Voeg tot slot nog een takje tijm, wat laurier, peper en zout aan toe en laat de saus nog even inkoken. Voeg er eventueel nog wat maïzena of aardappelzetmeel aan toe om de saus mooi te binden.
6
Schuif het vlees 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
1.000 g kroketten
7
Bak de kroketten.
1 bosje Waterkers
8
Breng de waterkers op smaak met wat peper, zout en een likje olijfolie.
9
Leg een brochette op een bord met een toef waterkers, wat gebakken kroketten en wat Zigeunersaus.
1
Snijd het spek en de spiering in blokjes. Laat de grillpan heet worden. Kruid het varkensvlees met peper en zout, sprenkel er een likje olijfolie over en gril ze samen met het spek.
2
Snijd de champignons in twee en gril ze samen met het vlees. Indien de pan te klein is, gril je de ingrediënten in twee keer. Haal het vlees en de champignons uit de grillpan en rijg alles op een satéprikker.

Instructies

300 g Gezouten spek, 800 g varkensspiering, 1 een beetje olijfolie
1
Snijd het spek en de spiering in blokjes. Laat de grillpan heet worden. Kruid het varkensvlees met peper en zout, sprenkel er een likje olijfolie over en gril ze samen met het spek.
1 bakje champignons
2
Snijd de champignons in twee en gril ze samen met het vlees. Indien de pan te klein is, gril je de ingrediënten in twee keer. Haal het vlees en de champignons uit de grillpan en rijg alles op een satéprikker.
0,4 l bruine fond
3
Laat de bruine fond voor de helft inkoken. Ofwel gekochte fond of 4 dl water met een bouillonblokje.
1 rode ui, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 teentje Look, 4 el zure augurken, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 scheutje olijfolie
4
Snipper de rode ui fijn en plet de look. Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan en stoof ze aan in de olie. Ook de paprika en augurken mogen in blokjes gesneden en toegevoegd worden. Kruid de groentjes met cayennepeper, gerookt paprikapoeder en komijn. Laat even stoven.
2 el Tomatenpuree, 1 el witte suiker, 1 el ketchup, 1 scheutje xeresazijn, tijm, laurier, 1 el maïzena
5
Voeg de tomatenpuree, de suiker en de ketchup eraan toe en laat even stoven. Voeg er een scheutje azijn aan toe, gevolgd door de bruine fond. Voeg tot slot nog een takje tijm, wat laurier, peper en zout aan toe en laat de saus nog even inkoken. Voeg er eventueel nog wat maïzena of aardappelzetmeel aan toe om de saus mooi te binden.
6
Schuif het vlees 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
1.000 g kroketten
7
Bak de kroketten.
1 bosje Waterkers
8
Breng de waterkers op smaak met wat peper, zout en een likje olijfolie.
9
Leg een brochette op een bord met een toef waterkers, wat gebakken kroketten en wat Zigeunersaus.
1
Snijd het spek en de spiering in blokjes. Laat de grillpan heet worden. Kruid het varkensvlees met peper en zout, sprenkel er een likje olijfolie over en gril ze samen met het spek.
2
Snijd de champignons in twee en gril ze samen met het vlees. Indien de pan te klein is, gril je de ingrediënten in twee keer. Haal het vlees en de champignons uit de grillpan en rijg alles op een satéprikker.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gegrilde spieringbrochette met zigeunersaus en kroketten (thumbnail)Gegrilde spieringbrochette met zigeunersaus en kroketten
4 personen
50m
Ingrediënten
Gezouten spek
300 g
Varkensspiering
800 g
Olijfolie
1 een beetje
Olijfolie
1 scheutje
Champignons
1 bakje
Bruine fond
0,4 l
Rode ui
1
Rode paprika
1
Groene paprika
1
Look
1 teentje
Zure augurken
4 el
Cayennepeper
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Tomatenpuree
2 el
Witte suiker
1 el
Ketchup
1 el
Xeresazijn
1 scheutje
Tijm
Laurier
Maïzena
1 el
Kroketten
1.000 g
Waterkers
1 bosje

Gegrilde spieringbrochette met zigeunersaus en kroketten

Een lekkere gegrilde brochette: wie zegt daar nu nee tegen? Sappige stukjes varkensspiering afgewisseld met spek en champignons is om duimen en vingers bij af te likken. Minstens even smakelijk zijn de bijgerechten: zigeunersaus op basis van tomatenpuree, paprika's en augurken en goudbruin gebakken kroketjes.
Instructies
300 g Gezouten spek, 800 g varkensspiering, 1 een beetje olijfolie
1
Snijd het spek en de spiering in blokjes. Laat de grillpan heet worden. Kruid het varkensvlees met peper en zout, sprenkel er een likje olijfolie over en gril ze samen met het spek.
1 bakje champignons
2
Snijd de champignons in twee en gril ze samen met het vlees. Indien de pan te klein is, gril je de ingrediënten in twee keer. Haal het vlees en de champignons uit de grillpan en rijg alles op een satéprikker.
0,4 l bruine fond
3
Laat de bruine fond voor de helft inkoken. Ofwel gekochte fond of 4 dl water met een bouillonblokje.
1 rode ui, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 teentje Look, 4 el zure augurken, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 scheutje olijfolie
4
Snipper de rode ui fijn en plet de look. Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan en stoof ze aan in de olie. Ook de paprika en augurken mogen in blokjes gesneden en toegevoegd worden. Kruid de groentjes met cayennepeper, gerookt paprikapoeder en komijn. Laat even stoven.
2 el Tomatenpuree, 1 el witte suiker, 1 el ketchup, 1 scheutje xeresazijn, tijm, laurier, 1 el maïzena
5
Voeg de tomatenpuree, de suiker en de ketchup eraan toe en laat even stoven. Voeg er een scheutje azijn aan toe, gevolgd door de bruine fond. Voeg tot slot nog een takje tijm, wat laurier, peper en zout aan toe en laat de saus nog even inkoken. Voeg er eventueel nog wat maïzena of aardappelzetmeel aan toe om de saus mooi te binden.
6
Schuif het vlees 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
1.000 g kroketten
7
Bak de kroketten.
1 bosje Waterkers
8
Breng de waterkers op smaak met wat peper, zout en een likje olijfolie.
9
Leg een brochette op een bord met een toef waterkers, wat gebakken kroketten en wat Zigeunersaus.