dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Havercakejes met paprika-tomatenchutney (thumbnail)Havercakejes met paprika-tomatenchutney

Havercakejes met paprika-tomatenchutney

35m
21
-
2.6K
Recepten

Havercakejes met paprika-tomatenchutney

“Iene miene mutte, 10 pond grutten, 10 pond kaas,...” zal je bekend in de oren klinken, maar wat zijn grutten? Grutten is gebroken graan en bestaat in verschillende soorten (haver, boekweit, …). Jeroen tovert er een vegetarische hapje mee op tafel. De krokant gebakken cakejes worden geserveerd met een zoetzure chutney. De cakejes komen hier al mooi tot hun recht, maar ze kunnen de basis zijn voor heel wat andere gerechten.
Havercakejes met paprika-tomatenchutney (thumbnail)Havercakejes met paprika-tomatenchutney

Havercakejes met paprika-tomatenchutney

35m
21
-
2.6K
Recepten

Havercakejes met paprika-tomatenchutney

“Iene miene mutte, 10 pond grutten, 10 pond kaas,...” zal je bekend in de oren klinken, maar wat zijn grutten? Grutten is gebroken graan en bestaat in verschillende soorten (haver, boekweit, …). Jeroen tovert er een vegetarische hapje mee op tafel. De krokant gebakken cakejes worden geserveerd met een zoetzure chutney. De cakejes komen hier al mooi tot hun recht, maar ze kunnen de basis zijn voor heel wat andere gerechten.
Type gerechtAperitief
Totale tijd35m
Ingrediënten21
Beoordeling-
Aantal likes2.6K

Ingrediënten

4 personen
Grutten
200 g
Groentebouillon
0,6 l
Peper
Zout
Look
2 teentjes
Parmezaanse kaas
100 g
Boter
50 g
Boter
Rozemarijn
1 takje
Tomaten
4
Olijfolie
Sjalotten
1
Rode paprika
1
Kristalsuiker
1 flinke eetlepel
Rode wijnazijn
0,5 dl
Tomatenpuree
1 el
Tijm
Gedroogde oregano
1 el
Bloem
1 el
Ei
1
Panko
100 g
Basilicumblaadjes

Benodigdheden

Vershoudfolie, drie ovenschalen, een glazen bokaal

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

200 g grutten, 0,6 l groentebouillon, peper, zout, 1 teentje Look
1
Breng de groentebouillon aan de kook en voeg er de grutten aan toe. Kruid bij met peper en zout. Rasp er ook een teentje look bij. Roer er regelmatig door.
50 g Parmezaanse kaas, 50 g boter
2
Zet het vuur uit als de grutten het vocht volledig hebben opgenomen. Meng er vervolgens de geraspte kaas en boter onder.
peper, zout, 1 takje rozemarijn
3
Breng de grutten verder op smaak met zout, peper en een fijngesneden takje rozemarijn.

De paprika-tomatenchutney

4 tomaten
4
Emondeer de tomaten, snijd ze in vier en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens het vruchtvlees in blokjes.
olijfolie, 1 Sjalotten
5
Zet een ruime casserole op het vuur met een flinke scheut olijfolie. Snijd een sjalot in ringen en stoof ze aan in de hete olie.
1 rode paprika
6
Schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees verder in stukken. Stoof de paprika aan in de olie bij de sjalot. Voeg ook nog de tomatenblokjes mee toe aan de sjalot en de paprika. Laat het geheel stoven.
1 teentje Look, 1 flinke eetlepel kristalsuiker, 0,5 dl Rode wijnazijn
7
Pel en snijd het teentje look fijn. Voeg ook toe aan de stovende groenten, gevolgd door de suiker en de rode wijnazijn.
olijfolie
8
Giet een likje olijfolie in een ovenschaal en stort er de grutten in uit. Span er een vel vershoudfolie over en duw zorgvuldig aan. Laat de grutten afkoel in de koelkast.
1 el Tomatenpuree, tijm, 1 el gedroogde oregano, zout, peper
9
Voeg de tomatenpuree toe aan de chutney, gevolgd door enkele takjes fijngeneden tijm, gedroogde oregano, peper en zout.
10
Giet de chutney in een bokaal en laat verder afkoelen.
1 el bloem, 1 ei, olijfolie, 100 g panko, 50 g Parmezaanse kaas
11
Neem er drie ovenschalen bij om te paneren. Vul één ovenschaal met enkele eetlepels bloem, klop in een andere ovenschaal het ei met de olijfolie los en vul de laatste ovenschaal met een mengeling van panko en geraspte Parmezaanse kaas.
olijfolie, boter
12
Zet een pan op het vuur met een scheut olijfolie en een klontje boter.
13
Snijd het gruttenbeslag in blokjes, ongeveer de grootte van een fishstick, en paneer ze. Haal de blokjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tenslotte door het pankomengsel. Bak de grutten krokant in de pan met de hete vetstof.
basilicumblaadjes
14
Leg de krokante grutten willekeurig op een bord. Lepel er de zelfgemaakte chutney bovenop. Werk de hapjes af met een blaadje basilicum.
1
Breng de groentebouillon aan de kook en voeg er de grutten aan toe. Kruid bij met peper en zout. Rasp er ook een teentje look bij. Roer er regelmatig door.
2
Zet het vuur uit als de grutten het vocht volledig hebben opgenomen. Meng er vervolgens de geraspte kaas en boter onder.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

200 g grutten, 0,6 l groentebouillon, peper, zout, 1 teentje Look
1
Breng de groentebouillon aan de kook en voeg er de grutten aan toe. Kruid bij met peper en zout. Rasp er ook een teentje look bij. Roer er regelmatig door.
50 g Parmezaanse kaas, 50 g boter
2
Zet het vuur uit als de grutten het vocht volledig hebben opgenomen. Meng er vervolgens de geraspte kaas en boter onder.
peper, zout, 1 takje rozemarijn
3
Breng de grutten verder op smaak met zout, peper en een fijngesneden takje rozemarijn.

De paprika-tomatenchutney

4 tomaten
4
Emondeer de tomaten, snijd ze in vier en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens het vruchtvlees in blokjes.
olijfolie, 1 Sjalotten
5
Zet een ruime casserole op het vuur met een flinke scheut olijfolie. Snijd een sjalot in ringen en stoof ze aan in de hete olie.
1 rode paprika
6
Schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees verder in stukken. Stoof de paprika aan in de olie bij de sjalot. Voeg ook nog de tomatenblokjes mee toe aan de sjalot en de paprika. Laat het geheel stoven.
1 teentje Look, 1 flinke eetlepel kristalsuiker, 0,5 dl Rode wijnazijn
7
Pel en snijd het teentje look fijn. Voeg ook toe aan de stovende groenten, gevolgd door de suiker en de rode wijnazijn.
olijfolie
8
Giet een likje olijfolie in een ovenschaal en stort er de grutten in uit. Span er een vel vershoudfolie over en duw zorgvuldig aan. Laat de grutten afkoel in de koelkast.
1 el Tomatenpuree, tijm, 1 el gedroogde oregano, zout, peper
9
Voeg de tomatenpuree toe aan de chutney, gevolgd door enkele takjes fijngeneden tijm, gedroogde oregano, peper en zout.
10
Giet de chutney in een bokaal en laat verder afkoelen.
1 el bloem, 1 ei, olijfolie, 100 g panko, 50 g Parmezaanse kaas
11
Neem er drie ovenschalen bij om te paneren. Vul één ovenschaal met enkele eetlepels bloem, klop in een andere ovenschaal het ei met de olijfolie los en vul de laatste ovenschaal met een mengeling van panko en geraspte Parmezaanse kaas.
olijfolie, boter
12
Zet een pan op het vuur met een scheut olijfolie en een klontje boter.
13
Snijd het gruttenbeslag in blokjes, ongeveer de grootte van een fishstick, en paneer ze. Haal de blokjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tenslotte door het pankomengsel. Bak de grutten krokant in de pan met de hete vetstof.
basilicumblaadjes
14
Leg de krokante grutten willekeurig op een bord. Lepel er de zelfgemaakte chutney bovenop. Werk de hapjes af met een blaadje basilicum.
1
Breng de groentebouillon aan de kook en voeg er de grutten aan toe. Kruid bij met peper en zout. Rasp er ook een teentje look bij. Roer er regelmatig door.
2
Zet het vuur uit als de grutten het vocht volledig hebben opgenomen. Meng er vervolgens de geraspte kaas en boter onder.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Havercakejes met paprika-tomatenchutney (thumbnail)Havercakejes met paprika-tomatenchutney
4 personen
35m
Ingrediënten
Grutten
200 g
Groentebouillon
0,6 l
Peper
Zout
Look
2 teentjes
Parmezaanse kaas
100 g
Boter
50 g
Boter
Rozemarijn
1 takje
Tomaten
4
Olijfolie
Sjalotten
1
Rode paprika
1
Kristalsuiker
1 flinke eetlepel
Rode wijnazijn
0,5 dl
Tomatenpuree
1 el
Tijm
Gedroogde oregano
1 el
Bloem
1 el
Ei
1
Panko
100 g
Basilicumblaadjes

Havercakejes met paprika-tomatenchutney

“Iene miene mutte, 10 pond grutten, 10 pond kaas,...” zal je bekend in de oren klinken, maar wat zijn grutten? Grutten is gebroken graan en bestaat in verschillende soorten (haver, boekweit, …). Jeroen tovert er een vegetarische hapje mee op tafel. De krokant gebakken cakejes worden geserveerd met een zoetzure chutney. De cakejes komen hier al mooi tot hun recht, maar ze kunnen de basis zijn voor heel wat andere gerechten.
Instructies
200 g grutten, 0,6 l groentebouillon, peper, zout, 1 teentje Look
1
Breng de groentebouillon aan de kook en voeg er de grutten aan toe. Kruid bij met peper en zout. Rasp er ook een teentje look bij. Roer er regelmatig door.
50 g Parmezaanse kaas, 50 g boter
2
Zet het vuur uit als de grutten het vocht volledig hebben opgenomen. Meng er vervolgens de geraspte kaas en boter onder.
peper, zout, 1 takje rozemarijn
3
Breng de grutten verder op smaak met zout, peper en een fijngesneden takje rozemarijn.

De paprika-tomatenchutney

4 tomaten
4
Emondeer de tomaten, snijd ze in vier en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens het vruchtvlees in blokjes.
olijfolie, 1 Sjalotten
5
Zet een ruime casserole op het vuur met een flinke scheut olijfolie. Snijd een sjalot in ringen en stoof ze aan in de hete olie.
1 rode paprika
6
Schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees verder in stukken. Stoof de paprika aan in de olie bij de sjalot. Voeg ook nog de tomatenblokjes mee toe aan de sjalot en de paprika. Laat het geheel stoven.
1 teentje Look, 1 flinke eetlepel kristalsuiker, 0,5 dl Rode wijnazijn
7
Pel en snijd het teentje look fijn. Voeg ook toe aan de stovende groenten, gevolgd door de suiker en de rode wijnazijn.
olijfolie
8
Giet een likje olijfolie in een ovenschaal en stort er de grutten in uit. Span er een vel vershoudfolie over en duw zorgvuldig aan. Laat de grutten afkoel in de koelkast.
1 el Tomatenpuree, tijm, 1 el gedroogde oregano, zout, peper
9
Voeg de tomatenpuree toe aan de chutney, gevolgd door enkele takjes fijngeneden tijm, gedroogde oregano, peper en zout.
10
Giet de chutney in een bokaal en laat verder afkoelen.
1 el bloem, 1 ei, olijfolie, 100 g panko, 50 g Parmezaanse kaas
11
Neem er drie ovenschalen bij om te paneren. Vul één ovenschaal met enkele eetlepels bloem, klop in een andere ovenschaal het ei met de olijfolie los en vul de laatste ovenschaal met een mengeling van panko en geraspte Parmezaanse kaas.
olijfolie, boter
12
Zet een pan op het vuur met een scheut olijfolie en een klontje boter.
13
Snijd het gruttenbeslag in blokjes, ongeveer de grootte van een fishstick, en paneer ze. Haal de blokjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tenslotte door het pankomengsel. Bak de grutten krokant in de pan met de hete vetstof.
basilicumblaadjes
14
Leg de krokante grutten willekeurig op een bord. Lepel er de zelfgemaakte chutney bovenop. Werk de hapjes af met een blaadje basilicum.