Blinde vinken à la grecque met aardappelpuree en waterkers
Blinde vinken à la grecque met aardappelpuree en waterkers
Blinde vinken à la grecque met aardappelpuree en waterkers
Blinde vinken à la grecque met aardappelpuree en waterkers
Ingrediënten
4 personen
Gemengd gehakt
400 g
Gehaktkruiden van dagelijkse kost
2 el
Eigeel
1
Rosbiefrauw
4 sneetjes
Peper
Zout
Boter
Champignons
250 g
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Tomatenpuree
2 el
Oregano
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Tomaten passata
0,2 l
Laurierblaadjes
2
Rozemarijn
Aardappelen
800
Ei
1
Melk
1 scheutje
Madeira
1 een flinke scheut
Waterkers
Benodigdheden
Keukenmachine, boterpapier, vleeshamer of hamburgerpers, keukentouw
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De blinde vinken
400 g gemengd gehakt, 2 el gehaktkruiden van Dagelijkse kost, 1 eigeel
1
Meng het gehakt met het eigeel in de kom van de keukenrobot. Breng op smaak met gehaktkruiden.
TIPMeng het gehakt niet te lang. Wanneer het eigeel niet meer te onderscheiden valt van het gehakt, is het gehakt klaar voor gebruik.
4 sneetjes rosbief
2
Neem een vel boterpapier en leg de rauwe lapjes rosbief erop. Vouw het papier toe of leg er een tweede vel over. Klop de sneetjes rosbief plat met de vleeshamer of met een hamburgerpers. Kruid daarna met peper en zout.
3
Schep een flinke lepel gehakt op een fijne plak rosbief. Maak een bol van het gehakt en rol het strak in de rosbief. Maak de andere blinde vinken op dezelfde manier.
4
Maak een stuk keukentouw nat en bind ze rond de blinde vinken. Bekijk de video om de beenhouwerstechniek van Jeroen onder de knie te krijgen.
peper, zout, boter
5
Smelt een klont boter in een grote pan. Laat de blinde vinken rustig bakken en draai ze na een tijd ook eens om zodat ze aan alle kanten goudbruin kleuren. Kruid met peper en zout.
boter
6
Haal de vinken uit de pan en laat een nieuw klontje boter smelten. Dit heb je zometeen nodig voor de champignons.
De champignons à la grecque
250 g champignons
7
Maak de champignons schoon met een borsteltje en snijd ze in vier. Bak ze in de hete boter.
2 ajuinen, 1 teentje Look
8
Snijd de uien fijn en plet de look. Stoof ze mee aan in de boter.
2 el Tomatenpuree
9
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken.
peper, zout, 1 snuifje oregano, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
10
Kruid met oregano, gerookt paprikapoeder, peper en een flinke snuif zout. Voeg een scheut water toe. Laat even inkoken.
1 snuifje cayennepeper, 0,2 l Tomaten passata, 2 laurierblaadjes, rozemarijn
11
Voeg de passata toe. Kruid met een klein snuifje cayennepeper, rozemarijn en laurier. Laat sudderen op een zacht vuurtje.
De aardappelpuree
800 aardappelen
12
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
1 ei, 1 scheutje melk, boter
13
Stamp de aardappelen tot een smeuïge puree met de melk, de boter en het eigeel.
Afwerking
1 een flinke scheut madeira
14
Blus de champignons met madeira.
Waterkers
15
Schep puree op een bord. Neem een blinde vink en snijd het touwtje los. Leg de blinde vink op de puree en lepel de tomatensaus met champignons erbij. Werk af met verse waterkers.
1
Meng het gehakt met het eigeel in de kom van de keukenrobot. Breng op smaak met gehaktkruiden.
2
Neem een vel boterpapier en leg de rauwe lapjes rosbief erop. Vouw het papier toe of leg er een tweede vel over. Klop de sneetjes rosbief plat met de vleeshamer of met een hamburgerpers. Kruid daarna met peper en zout.
De blinde vinken
400 g gemengd gehakt, 2 el gehaktkruiden van Dagelijkse kost, 1 eigeel
1
Meng het gehakt met het eigeel in de kom van de keukenrobot. Breng op smaak met gehaktkruiden.
TIPMeng het gehakt niet te lang. Wanneer het eigeel niet meer te onderscheiden valt van het gehakt, is het gehakt klaar voor gebruik.
4 sneetjes rosbief
2
Neem een vel boterpapier en leg de rauwe lapjes rosbief erop. Vouw het papier toe of leg er een tweede vel over. Klop de sneetjes rosbief plat met de vleeshamer of met een hamburgerpers. Kruid daarna met peper en zout.
3
Schep een flinke lepel gehakt op een fijne plak rosbief. Maak een bol van het gehakt en rol het strak in de rosbief. Maak de andere blinde vinken op dezelfde manier.
4
Maak een stuk keukentouw nat en bind ze rond de blinde vinken. Bekijk de video om de beenhouwerstechniek van Jeroen onder de knie te krijgen.
peper, zout, boter
5
Smelt een klont boter in een grote pan. Laat de blinde vinken rustig bakken en draai ze na een tijd ook eens om zodat ze aan alle kanten goudbruin kleuren. Kruid met peper en zout.
boter
6
Haal de vinken uit de pan en laat een nieuw klontje boter smelten. Dit heb je zometeen nodig voor de champignons.
De champignons à la grecque
250 g champignons
7
Maak de champignons schoon met een borsteltje en snijd ze in vier. Bak ze in de hete boter.
2 ajuinen, 1 teentje Look
8
Snijd de uien fijn en plet de look. Stoof ze mee aan in de boter.
2 el Tomatenpuree
9
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken.
peper, zout, 1 snuifje oregano, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
10
Kruid met oregano, gerookt paprikapoeder, peper en een flinke snuif zout. Voeg een scheut water toe. Laat even inkoken.
1 snuifje cayennepeper, 0,2 l Tomaten passata, 2 laurierblaadjes, rozemarijn
11
Voeg de passata toe. Kruid met een klein snuifje cayennepeper, rozemarijn en laurier. Laat sudderen op een zacht vuurtje.
De aardappelpuree
800 aardappelen
12
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
1 ei, 1 scheutje melk, boter
13
Stamp de aardappelen tot een smeuïge puree met de melk, de boter en het eigeel.
Afwerking
1 een flinke scheut madeira
14
Blus de champignons met madeira.
Waterkers
15
Schep puree op een bord. Neem een blinde vink en snijd het touwtje los. Leg de blinde vink op de puree en lepel de tomatensaus met champignons erbij. Werk af met verse waterkers.
1
Meng het gehakt met het eigeel in de kom van de keukenrobot. Breng op smaak met gehaktkruiden.
2
Neem een vel boterpapier en leg de rauwe lapjes rosbief erop. Vouw het papier toe of leg er een tweede vel over. Klop de sneetjes rosbief plat met de vleeshamer of met een hamburgerpers. Kruid daarna met peper en zout.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Gemengd gehakt
400 g
Gehaktkruiden van dagelijkse kost
2 el
Eigeel
1
Rosbiefrauw
4 sneetjes
Peper
Zout
Boter
Champignons
250 g
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Tomatenpuree
2 el
Oregano
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Tomaten passata
0,2 l
Laurierblaadjes
2
Rozemarijn
Aardappelen
800
Ei
1
Melk
1 scheutje
Madeira
1 een flinke scheut
Waterkers
Blinde vinken à la grecque met aardappelpuree en waterkers
Blinde vinken à la grecque, dat is gemengd gehakt gewikkeld in een dun laagje rundvlees vergezeld van tomatensaus met champignons en een scheutje madeira. Jeroen voorziet er aardappelpuree bij en werkt het geheel af met frisse waterkers.Instructies
De blinde vinken
400 g gemengd gehakt, 2 el gehaktkruiden van Dagelijkse kost, 1 eigeel
1
Meng het gehakt met het eigeel in de kom van de keukenrobot. Breng op smaak met gehaktkruiden.
TIPMeng het gehakt niet te lang. Wanneer het eigeel niet meer te onderscheiden valt van het gehakt, is het gehakt klaar voor gebruik.
4 sneetjes rosbief
2
Neem een vel boterpapier en leg de rauwe lapjes rosbief erop. Vouw het papier toe of leg er een tweede vel over. Klop de sneetjes rosbief plat met de vleeshamer of met een hamburgerpers. Kruid daarna met peper en zout.
3
Schep een flinke lepel gehakt op een fijne plak rosbief. Maak een bol van het gehakt en rol het strak in de rosbief. Maak de andere blinde vinken op dezelfde manier.
4
Maak een stuk keukentouw nat en bind ze rond de blinde vinken. Bekijk de video om de beenhouwerstechniek van Jeroen onder de knie te krijgen.
peper, zout, boter
5
Smelt een klont boter in een grote pan. Laat de blinde vinken rustig bakken en draai ze na een tijd ook eens om zodat ze aan alle kanten goudbruin kleuren. Kruid met peper en zout.
boter
6
Haal de vinken uit de pan en laat een nieuw klontje boter smelten. Dit heb je zometeen nodig voor de champignons.
De champignons à la grecque
250 g champignons
7
Maak de champignons schoon met een borsteltje en snijd ze in vier. Bak ze in de hete boter.
2 ajuinen, 1 teentje Look
8
Snijd de uien fijn en plet de look. Stoof ze mee aan in de boter.
2 el Tomatenpuree
9
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken.
peper, zout, 1 snuifje oregano, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
10
Kruid met oregano, gerookt paprikapoeder, peper en een flinke snuif zout. Voeg een scheut water toe. Laat even inkoken.
1 snuifje cayennepeper, 0,2 l Tomaten passata, 2 laurierblaadjes, rozemarijn
11
Voeg de passata toe. Kruid met een klein snuifje cayennepeper, rozemarijn en laurier. Laat sudderen op een zacht vuurtje.
De aardappelpuree
800 aardappelen
12
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
1 ei, 1 scheutje melk, boter
13
Stamp de aardappelen tot een smeuïge puree met de melk, de boter en het eigeel.
Afwerking
1 een flinke scheut madeira
14
Blus de champignons met madeira.
Waterkers
15
Schep puree op een bord. Neem een blinde vink en snijd het touwtje los. Leg de blinde vink op de puree en lepel de tomatensaus met champignons erbij. Werk af met verse waterkers.