Chocoladetaart met kokos en pecannoten
Chocoladetaart met kokos en pecannoten
Chocoladetaart met kokos en pecannoten
Chocoladetaart met kokos en pecannoten
Ingrediënten
4 personen
Boter
285 g
Chocolade
180 g
Kruimeldeeg
1 vel
Eieren
4
Kristalsuiker
330 g
Bloem
115 g
Cacaopoeder
55 g
Kokosnootpoeder
115 g
Bakpoeder
1 tl
Zout
1 snuifje
Pecannoten
90 g
Benodigdheden
Een keukenrobot met klopstuk, een bakvorm
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
225 g boter
2
Smelt de boter in de pan.
180 g Chocolade
3
Snijd de chocolade in kleine stukjes en smelt samen met de boter op een zacht vuurtje.
4
Beboter de taartvorm en strooi er wat bloem in. Zorg dat de hele vorm bedekt is.
1 vel kruimeldeeg
5
Leg het vel kruimeldeeg in de taartvorm, verwijder de randen en prik voldoende gaatjes in de bodem.
4 eieren, 270 g kristalsuiker
6
Voeg de eieren en de suiker toe in een mengkom. Klop alles goed op met de keukenrobot.
7
Als de eieren en de suiker goed opgeklopt zijn, voeg je de gesmolten chocolade toe. De keukenrobot blijft ondertussen verder kloppen.
55 g bloem, 55 g cacaopoeder, 55 g kokosnootpoeder, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout
8
Weeg de bloem, cacaopoeder en kokospoeder af. Voeg een snuifje zout toe samen met het bakpoeder.
9
Lepel beetje per beetje het mengsel bij het beslag.
Afwerken en serveren
90 g pecannoten
10
Snijd de noten fijn en voeg ook toe.
11
Giet het beslag in de taartbodem.
60 g kokosnootpoeder, 60 g bloem, 60 g kristalsuiker, 60 g boter
12
Weeg het kokospoeder, de bloem, de suiker en de boter af en giet in een mengkom.
13
Was je handen en kneed vervolgens alle ingrediënten tot een kruimelig deeg.
14
Strooi de crumble over het beslag heen.
15
Bak de taart gedurende 40 minuten in de oven.
1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
225 g boter
2
Smelt de boter in de pan.
180 g Chocolade
3
Snijd de chocolade in kleine stukjes en smelt samen met de boter op een zacht vuurtje.
4
Beboter de taartvorm en strooi er wat bloem in. Zorg dat de hele vorm bedekt is.
1 vel kruimeldeeg
5
Leg het vel kruimeldeeg in de taartvorm, verwijder de randen en prik voldoende gaatjes in de bodem.
4 eieren, 270 g kristalsuiker
6
Voeg de eieren en de suiker toe in een mengkom. Klop alles goed op met de keukenrobot.
7
Als de eieren en de suiker goed opgeklopt zijn, voeg je de gesmolten chocolade toe. De keukenrobot blijft ondertussen verder kloppen.
55 g bloem, 55 g cacaopoeder, 55 g kokosnootpoeder, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout
8
Weeg de bloem, cacaopoeder en kokospoeder af. Voeg een snuifje zout toe samen met het bakpoeder.
9
Lepel beetje per beetje het mengsel bij het beslag.
Afwerken en serveren
90 g pecannoten
10
Snijd de noten fijn en voeg ook toe.
11
Giet het beslag in de taartbodem.
60 g kokosnootpoeder, 60 g bloem, 60 g kristalsuiker, 60 g boter
12
Weeg het kokospoeder, de bloem, de suiker en de boter af en giet in een mengkom.
13
Was je handen en kneed vervolgens alle ingrediënten tot een kruimelig deeg.
14
Strooi de crumble over het beslag heen.
15
Bak de taart gedurende 40 minuten in de oven.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Boter
285 g
Chocolade
180 g
Kruimeldeeg
1 vel
Eieren
4
Kristalsuiker
330 g
Bloem
115 g
Cacaopoeder
55 g
Kokosnootpoeder
115 g
Bakpoeder
1 tl
Zout
1 snuifje
Pecannoten
90 g
Chocoladetaart met kokos en pecannoten
Voor Moederdag mag je wel al eens uitpakken. Tover een glimlach op je mama haar gezicht met deze heerlijke chocoladetaart met kokos en pecannoten. Een taart vol liefde.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
225 g boter
2
Smelt de boter in de pan.
180 g Chocolade
3
Snijd de chocolade in kleine stukjes en smelt samen met de boter op een zacht vuurtje.
4
Beboter de taartvorm en strooi er wat bloem in. Zorg dat de hele vorm bedekt is.
1 vel kruimeldeeg
5
Leg het vel kruimeldeeg in de taartvorm, verwijder de randen en prik voldoende gaatjes in de bodem.
4 eieren, 270 g kristalsuiker
6
Voeg de eieren en de suiker toe in een mengkom. Klop alles goed op met de keukenrobot.
7
Als de eieren en de suiker goed opgeklopt zijn, voeg je de gesmolten chocolade toe. De keukenrobot blijft ondertussen verder kloppen.
55 g bloem, 55 g cacaopoeder, 55 g kokosnootpoeder, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout
8
Weeg de bloem, cacaopoeder en kokospoeder af. Voeg een snuifje zout toe samen met het bakpoeder.
9
Lepel beetje per beetje het mengsel bij het beslag.
Afwerken en serveren
90 g pecannoten
10
Snijd de noten fijn en voeg ook toe.
11
Giet het beslag in de taartbodem.
60 g kokosnootpoeder, 60 g bloem, 60 g kristalsuiker, 60 g boter
12
Weeg het kokospoeder, de bloem, de suiker en de boter af en giet in een mengkom.
13
Was je handen en kneed vervolgens alle ingrediënten tot een kruimelig deeg.
14
Strooi de crumble over het beslag heen.
15
Bak de taart gedurende 40 minuten in de oven.