dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Wrap met krokante kip en Thaise salade (thumbnail)Wrap met krokante kip en Thaise salade

Wrap met krokante kip en Thaise salade

30m
21
100%
4.3K
Recepten

Wrap met krokante kip en Thaise salade

Sophie uit Huldenberg nodigt haar buurvrouwen uit om te klinken op de zomer. Jeroen maakt een snelle en simpele snack klaar voor de dames in de vorm van een gegrilde wrap met kip en Thaise salade. Het krokant korstje van panko en paneermeel rond de kip past perfect bij de zoetzure smaak van de mangosalade. Eens alles in de tortilla zit wordt die nog kort gegrild op de barbecue. Een heerlijk zomers hapje dat je perfect uit het vuistje kan eten!
Wrap met krokante kip en Thaise salade (thumbnail)Wrap met krokante kip en Thaise salade

Wrap met krokante kip en Thaise salade

30m
21
100%
4.3K
Recepten

Wrap met krokante kip en Thaise salade

Sophie uit Huldenberg nodigt haar buurvrouwen uit om te klinken op de zomer. Jeroen maakt een snelle en simpele snack klaar voor de dames in de vorm van een gegrilde wrap met kip en Thaise salade. Het krokant korstje van panko en paneermeel rond de kip past perfect bij de zoetzure smaak van de mangosalade. Eens alles in de tortilla zit wordt die nog kort gegrild op de barbecue. Een heerlijk zomers hapje dat je perfect uit het vuistje kan eten!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten21
Beoordeling100%
Aantal likes4.3K

Ingrediënten

4 personen
Romeinse sla
1
Sojascheuten
100 g
Rode paprika
1
Mango
1
Wortels
2
Koriander
Lente-uien
2 stengels
Rode chilipeper
1
Munt
Limoen
1
Sesamolie
2 el
Olijfolie
1 scheutje
Kipfilets
800 g
Zout
Peper
Kippenkruiden
1 snuifje
Panko
80 g
Paneermeel
80 g
Eieren
2
Zoete chilisaus
Tortilla's
8

Benodigdheden

Een barbecue, een garde, een dunschiller, boterpapier, een vleeshamer

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 Romeinse sla, 100 g Sojascheuten
1
Begin met de Thaise salade. Was de sla en de sojascheuten en laat ze uitlekken in een vergiet.
1 rode paprika, 1 mango, 2 Wortels
2
Schil de paprika, de wortelen en de mango en snijd ze in fijne reepjes (julienne). Meng alles onder elkaar.
koriander, 2 stengels lente-uien, 1 rode chilipeper, Munt, 1 limoen, 2 el sesamolie, 1 scheutje olijfolie
3
Pluk de blaadjes van de munt- en de koriandertakjes en meng ze onder de salade. Snijd de lente-ui en chilipeper fijn en voeg toe aan de salade. Breng op smaak met wat limoensap, sesamolie en olijfolie. Zet de afgewerkte salade even apart.
800 g kipfilets, zout, peper
4
Snijd de kipfilets overlangs in plakken en leg de plakken tussen wat boterpapier. Klop de plakken kip plat tussen het papier en breng ze op smaak met peper en zout.
1 snuifje kippenkruiden, koriander, 80 g panko, 80 g paneermeel
5
Meng de panko met het paneermeel onder elkaar en breng het op smaak met de kippenkruiden. Doe er de fijngesneden koriander bij.
2 eieren
6
Kluts de eieren in een schaal en haal de kip eerst door het geklutste ei en geef ze vervolgens een jasje van panko.
7
Laat een flinke scheut olie heet worden in een grote pan en bak de kip krokant in de hete olie. Laat ze daarna uitlekken op een vel keukenpapier.
8
Snijd de gebakken kippenschnitzels in reepjes.
zoete chilisaus, 8 tortilla's
9
Bedek een tortilla met een laagje salade, gevolgd door enkele reepjes kip. Werk het geheel af met een laagje sweet chilisaus. Rol de tortilla op en wrijf hem in met een beetje olijfolie. Grill de wrap kort op de hete barbecue en serveer meteen.
10
Bedek een tortilla met een laagje salade, gevolgd door enkele reepjes kip. Werk het geheel af met een laagje sweet chilisaus. Rol de tortilla op en wrijf hem in met een beetje olijfolie. Grill de wrap kort op de hete barbecue en serveer meteen.
1
Begin met de Thaise salade. Was de sla en de sojascheuten en laat ze uitlekken in een vergiet.
2
Schil de paprika, de wortelen en de mango en snijd ze in fijne reepjes (julienne). Meng alles onder elkaar.

Instructies

1 Romeinse sla, 100 g Sojascheuten
1
Begin met de Thaise salade. Was de sla en de sojascheuten en laat ze uitlekken in een vergiet.
1 rode paprika, 1 mango, 2 Wortels
2
Schil de paprika, de wortelen en de mango en snijd ze in fijne reepjes (julienne). Meng alles onder elkaar.
koriander, 2 stengels lente-uien, 1 rode chilipeper, Munt, 1 limoen, 2 el sesamolie, 1 scheutje olijfolie
3
Pluk de blaadjes van de munt- en de koriandertakjes en meng ze onder de salade. Snijd de lente-ui en chilipeper fijn en voeg toe aan de salade. Breng op smaak met wat limoensap, sesamolie en olijfolie. Zet de afgewerkte salade even apart.
800 g kipfilets, zout, peper
4
Snijd de kipfilets overlangs in plakken en leg de plakken tussen wat boterpapier. Klop de plakken kip plat tussen het papier en breng ze op smaak met peper en zout.
1 snuifje kippenkruiden, koriander, 80 g panko, 80 g paneermeel
5
Meng de panko met het paneermeel onder elkaar en breng het op smaak met de kippenkruiden. Doe er de fijngesneden koriander bij.
2 eieren
6
Kluts de eieren in een schaal en haal de kip eerst door het geklutste ei en geef ze vervolgens een jasje van panko.
7
Laat een flinke scheut olie heet worden in een grote pan en bak de kip krokant in de hete olie. Laat ze daarna uitlekken op een vel keukenpapier.
8
Snijd de gebakken kippenschnitzels in reepjes.
zoete chilisaus, 8 tortilla's
9
Bedek een tortilla met een laagje salade, gevolgd door enkele reepjes kip. Werk het geheel af met een laagje sweet chilisaus. Rol de tortilla op en wrijf hem in met een beetje olijfolie. Grill de wrap kort op de hete barbecue en serveer meteen.
10
Bedek een tortilla met een laagje salade, gevolgd door enkele reepjes kip. Werk het geheel af met een laagje sweet chilisaus. Rol de tortilla op en wrijf hem in met een beetje olijfolie. Grill de wrap kort op de hete barbecue en serveer meteen.
1
Begin met de Thaise salade. Was de sla en de sojascheuten en laat ze uitlekken in een vergiet.
2
Schil de paprika, de wortelen en de mango en snijd ze in fijne reepjes (julienne). Meng alles onder elkaar.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Wrap met krokante kip en Thaise salade (thumbnail)Wrap met krokante kip en Thaise salade
4 personen
30m
Ingrediënten
Romeinse sla
1
Sojascheuten
100 g
Rode paprika
1
Mango
1
Wortels
2
Koriander
Lente-uien
2 stengels
Rode chilipeper
1
Munt
Limoen
1
Sesamolie
2 el
Olijfolie
1 scheutje
Kipfilets
800 g
Zout
Peper
Kippenkruiden
1 snuifje
Panko
80 g
Paneermeel
80 g
Eieren
2
Zoete chilisaus
Tortilla's
8

Wrap met krokante kip en Thaise salade

Sophie uit Huldenberg nodigt haar buurvrouwen uit om te klinken op de zomer. Jeroen maakt een snelle en simpele snack klaar voor de dames in de vorm van een gegrilde wrap met kip en Thaise salade. Het krokant korstje van panko en paneermeel rond de kip past perfect bij de zoetzure smaak van de mangosalade. Eens alles in de tortilla zit wordt die nog kort gegrild op de barbecue. Een heerlijk zomers hapje dat je perfect uit het vuistje kan eten!
Instructies
1 Romeinse sla, 100 g Sojascheuten
1
Begin met de Thaise salade. Was de sla en de sojascheuten en laat ze uitlekken in een vergiet.
1 rode paprika, 1 mango, 2 Wortels
2
Schil de paprika, de wortelen en de mango en snijd ze in fijne reepjes (julienne). Meng alles onder elkaar.
koriander, 2 stengels lente-uien, 1 rode chilipeper, Munt, 1 limoen, 2 el sesamolie, 1 scheutje olijfolie
3
Pluk de blaadjes van de munt- en de koriandertakjes en meng ze onder de salade. Snijd de lente-ui en chilipeper fijn en voeg toe aan de salade. Breng op smaak met wat limoensap, sesamolie en olijfolie. Zet de afgewerkte salade even apart.
800 g kipfilets, zout, peper
4
Snijd de kipfilets overlangs in plakken en leg de plakken tussen wat boterpapier. Klop de plakken kip plat tussen het papier en breng ze op smaak met peper en zout.
1 snuifje kippenkruiden, koriander, 80 g panko, 80 g paneermeel
5
Meng de panko met het paneermeel onder elkaar en breng het op smaak met de kippenkruiden. Doe er de fijngesneden koriander bij.
2 eieren
6
Kluts de eieren in een schaal en haal de kip eerst door het geklutste ei en geef ze vervolgens een jasje van panko.
7
Laat een flinke scheut olie heet worden in een grote pan en bak de kip krokant in de hete olie. Laat ze daarna uitlekken op een vel keukenpapier.
8
Snijd de gebakken kippenschnitzels in reepjes.
zoete chilisaus, 8 tortilla's
9
Bedek een tortilla met een laagje salade, gevolgd door enkele reepjes kip. Werk het geheel af met een laagje sweet chilisaus. Rol de tortilla op en wrijf hem in met een beetje olijfolie. Grill de wrap kort op de hete barbecue en serveer meteen.
10
Bedek een tortilla met een laagje salade, gevolgd door enkele reepjes kip. Werk het geheel af met een laagje sweet chilisaus. Rol de tortilla op en wrijf hem in met een beetje olijfolie. Grill de wrap kort op de hete barbecue en serveer meteen.