dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Dame blanche met zelfgemaakte sigaren (thumbnail)Dame blanche met zelfgemaakte sigaren

Dame blanche met zelfgemaakte sigaren

35m
10
-
2.8K
Recepten

Dame blanche met zelfgemaakte sigaren

De eenvoudigste dingen zijn vaak de allerlekkerste. En als we het over desserten hebben, dan is de dame blanche natuurlijk de absolute topper. Deze klassieke coupe moet je gewoon serveren met zelfgemaakte chocoladesaus, vers geklopte slagroom en hoeve-ijs. En om het helemaal af te maken, bakken we ook de sigarenkoekjes helemaal zelf.
Dame blanche met zelfgemaakte sigaren (thumbnail)Dame blanche met zelfgemaakte sigaren

Dame blanche met zelfgemaakte sigaren

35m
10
-
2.8K
Recepten

Dame blanche met zelfgemaakte sigaren

De eenvoudigste dingen zijn vaak de allerlekkerste. En als we het over desserten hebben, dan is de dame blanche natuurlijk de absolute topper. Deze klassieke coupe moet je gewoon serveren met zelfgemaakte chocoladesaus, vers geklopte slagroom en hoeve-ijs. En om het helemaal af te maken, bakken we ook de sigarenkoekjes helemaal zelf.
Type gerechtDessert
Totale tijd35m
Ingrediënten10
Beoordeling-
Aantal likes2.8K

Ingrediënten

4 personen
Boter
115 g
Boter
1 klontje
Bloemsuiker
125 g
Eiwitten
125 g
Bloem
125 g
Vanillestokje
1
Water
0,1 l
Suiker
100 g
Pure chocolade
200 g
Slagroom
0,2 l
Vanillesuiker
3 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De sigarenkoekjes

115 g boter, 125 g bloemsuiker, 125 g eiwitten, 125 g bloem, 1 vanillestokje
1
Leg de boter ruim op voorhand uit de koelkast, zodat ze mals wordt. Weeg alle ingrediënten zorgvudig af voor het beste resultaat.
2
Doe de malse boter en de bloemsuiker in de mengschaal van de keukenmachine. Laat die enkele minuten draaien tot je een gladde massa krijgt.
3
Breek de eieren en weeg de nodige hoeveelheid eiwit zorgvuldig af. De dooiers heb je niet nodig.
4
Laat de machine rustig draaien en meng het eiwit onder het beslag.
5
Zeef de bloem en voeg ze toe aan het beslag.
6
Gebruik een spatel om het beslag nog eens goed te mengen.
7
Snij de vanillestok overlangs door en schraap met een mespunt de zaadjes uit de peulen. Meng de zaadjes onder het beslag.
8
Vul de spuitzak met het beslag en leg hem even in de koelkast. Zo kan het beslag even rusten en een beetje opstijven.
9
Zodra je klaar bent om de sigaren te bakken, verwarm je de oven voor op 200°C.
10
Neem vooraf de bakplaat uit de oven en bedek ze met een vel bakpapier of een siliconenmatje.
11
Haal het beslag uit de koelkast en knip het tipje van de spuitzak.
12
Spuit enkele toefjes beslag op de bakplaat, met voldoende ruimte tussenin. (Verdeel ongeveer 6 toefjes over een standaard bakplaat.)
13
Wrijf met de bolle zijde van een eetlepel de toefjes uit tot ronde, flinterdunne vlakjes. Je moet er bijna door kunnen kijken.
14
Bak de vlakke koekjes (gemiddeld) 5 à 7 minuten in de hete oven van 200°C. Zodra ze een goudbruin kleurtje krijgen, zijn de koekjes klaar.
15
Haal de koekjes uit de oven en rol ze meteen op tot sigaren. Dat lukt alleen als ze nog heet zijn! Kan je er tegen, rol ze dan op met de hand. Je kan ook een potlood of een ander dik stokje gebruiken.
16
Laat de koekjes afkoelen en bewaar ze in een afgesloten doos. Sigarenkoekjes passen ook perfect bij de koffie.

De chocoladesaus

0,1 l Water, 100 g suiker, 200 g pure chocolade, 1 klontje boter
17
Zet een steelpannetje op het vuur en doe het water en de suiker erin. Breng het mengsel aan de kook zodat je een bleke suikersiroop krijgt.
18
Breek de chocolade in stukken en smelt hem in het suikerwater. Roer voortdurend met een garde tot je een glanzende saus krijgt.
19
Meng ten slotte een klontje koude boter door de saus.

De slagroom

0,2 l slagroom, 3 el vanillesuiker
20
Neem een ruime mengschaal en schenk er de slagroom in, samen met de vanillesuiker. Slagroom hoeft niet te zoet te zijn.
21
Klop de room half op. Zorg ervoor dat het resultaat nog voldoende smeuïg en luchtig is. Doe dat bij voorkeur met de hand. (Het resultaat moet lijken op de room bovenop de perfecte Irish coffee.)
1
Leg de boter ruim op voorhand uit de koelkast, zodat ze mals wordt. Weeg alle ingrediënten zorgvudig af voor het beste resultaat.
2
Doe de malse boter en de bloemsuiker in de mengschaal van de keukenmachine. Laat die enkele minuten draaien tot je een gladde massa krijgt.

Instructies

De sigarenkoekjes

115 g boter, 125 g bloemsuiker, 125 g eiwitten, 125 g bloem, 1 vanillestokje
1
Leg de boter ruim op voorhand uit de koelkast, zodat ze mals wordt. Weeg alle ingrediënten zorgvudig af voor het beste resultaat.
2
Doe de malse boter en de bloemsuiker in de mengschaal van de keukenmachine. Laat die enkele minuten draaien tot je een gladde massa krijgt.
3
Breek de eieren en weeg de nodige hoeveelheid eiwit zorgvuldig af. De dooiers heb je niet nodig.
4
Laat de machine rustig draaien en meng het eiwit onder het beslag.
5
Zeef de bloem en voeg ze toe aan het beslag.
6
Gebruik een spatel om het beslag nog eens goed te mengen.
7
Snij de vanillestok overlangs door en schraap met een mespunt de zaadjes uit de peulen. Meng de zaadjes onder het beslag.
8
Vul de spuitzak met het beslag en leg hem even in de koelkast. Zo kan het beslag even rusten en een beetje opstijven.
9
Zodra je klaar bent om de sigaren te bakken, verwarm je de oven voor op 200°C.
10
Neem vooraf de bakplaat uit de oven en bedek ze met een vel bakpapier of een siliconenmatje.
11
Haal het beslag uit de koelkast en knip het tipje van de spuitzak.
12
Spuit enkele toefjes beslag op de bakplaat, met voldoende ruimte tussenin. (Verdeel ongeveer 6 toefjes over een standaard bakplaat.)
13
Wrijf met de bolle zijde van een eetlepel de toefjes uit tot ronde, flinterdunne vlakjes. Je moet er bijna door kunnen kijken.
14
Bak de vlakke koekjes (gemiddeld) 5 à 7 minuten in de hete oven van 200°C. Zodra ze een goudbruin kleurtje krijgen, zijn de koekjes klaar.
15
Haal de koekjes uit de oven en rol ze meteen op tot sigaren. Dat lukt alleen als ze nog heet zijn! Kan je er tegen, rol ze dan op met de hand. Je kan ook een potlood of een ander dik stokje gebruiken.
16
Laat de koekjes afkoelen en bewaar ze in een afgesloten doos. Sigarenkoekjes passen ook perfect bij de koffie.

De chocoladesaus

0,1 l Water, 100 g suiker, 200 g pure chocolade, 1 klontje boter
17
Zet een steelpannetje op het vuur en doe het water en de suiker erin. Breng het mengsel aan de kook zodat je een bleke suikersiroop krijgt.
18
Breek de chocolade in stukken en smelt hem in het suikerwater. Roer voortdurend met een garde tot je een glanzende saus krijgt.
19
Meng ten slotte een klontje koude boter door de saus.

De slagroom

0,2 l slagroom, 3 el vanillesuiker
20
Neem een ruime mengschaal en schenk er de slagroom in, samen met de vanillesuiker. Slagroom hoeft niet te zoet te zijn.
21
Klop de room half op. Zorg ervoor dat het resultaat nog voldoende smeuïg en luchtig is. Doe dat bij voorkeur met de hand. (Het resultaat moet lijken op de room bovenop de perfecte Irish coffee.)
1
Leg de boter ruim op voorhand uit de koelkast, zodat ze mals wordt. Weeg alle ingrediënten zorgvudig af voor het beste resultaat.
2
Doe de malse boter en de bloemsuiker in de mengschaal van de keukenmachine. Laat die enkele minuten draaien tot je een gladde massa krijgt.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Dame blanche met zelfgemaakte sigaren (thumbnail)Dame blanche met zelfgemaakte sigaren
4 personen
35m
Ingrediënten
Boter
115 g
Boter
1 klontje
Bloemsuiker
125 g
Eiwitten
125 g
Bloem
125 g
Vanillestokje
1
Water
0,1 l
Suiker
100 g
Pure chocolade
200 g
Slagroom
0,2 l
Vanillesuiker
3 el

Dame blanche met zelfgemaakte sigaren

De eenvoudigste dingen zijn vaak de allerlekkerste. En als we het over desserten hebben, dan is de dame blanche natuurlijk de absolute topper. Deze klassieke coupe moet je gewoon serveren met zelfgemaakte chocoladesaus, vers geklopte slagroom en hoeve-ijs. En om het helemaal af te maken, bakken we ook de sigarenkoekjes helemaal zelf.
Instructies

De sigarenkoekjes

115 g boter, 125 g bloemsuiker, 125 g eiwitten, 125 g bloem, 1 vanillestokje
1
Leg de boter ruim op voorhand uit de koelkast, zodat ze mals wordt. Weeg alle ingrediënten zorgvudig af voor het beste resultaat.
2
Doe de malse boter en de bloemsuiker in de mengschaal van de keukenmachine. Laat die enkele minuten draaien tot je een gladde massa krijgt.
3
Breek de eieren en weeg de nodige hoeveelheid eiwit zorgvuldig af. De dooiers heb je niet nodig.
4
Laat de machine rustig draaien en meng het eiwit onder het beslag.
5
Zeef de bloem en voeg ze toe aan het beslag.
6
Gebruik een spatel om het beslag nog eens goed te mengen.
7
Snij de vanillestok overlangs door en schraap met een mespunt de zaadjes uit de peulen. Meng de zaadjes onder het beslag.
8
Vul de spuitzak met het beslag en leg hem even in de koelkast. Zo kan het beslag even rusten en een beetje opstijven.
9
Zodra je klaar bent om de sigaren te bakken, verwarm je de oven voor op 200°C.
10
Neem vooraf de bakplaat uit de oven en bedek ze met een vel bakpapier of een siliconenmatje.
11
Haal het beslag uit de koelkast en knip het tipje van de spuitzak.
12
Spuit enkele toefjes beslag op de bakplaat, met voldoende ruimte tussenin. (Verdeel ongeveer 6 toefjes over een standaard bakplaat.)
13
Wrijf met de bolle zijde van een eetlepel de toefjes uit tot ronde, flinterdunne vlakjes. Je moet er bijna door kunnen kijken.
14
Bak de vlakke koekjes (gemiddeld) 5 à 7 minuten in de hete oven van 200°C. Zodra ze een goudbruin kleurtje krijgen, zijn de koekjes klaar.
15
Haal de koekjes uit de oven en rol ze meteen op tot sigaren. Dat lukt alleen als ze nog heet zijn! Kan je er tegen, rol ze dan op met de hand. Je kan ook een potlood of een ander dik stokje gebruiken.
16
Laat de koekjes afkoelen en bewaar ze in een afgesloten doos. Sigarenkoekjes passen ook perfect bij de koffie.

De chocoladesaus

0,1 l Water, 100 g suiker, 200 g pure chocolade, 1 klontje boter
17
Zet een steelpannetje op het vuur en doe het water en de suiker erin. Breng het mengsel aan de kook zodat je een bleke suikersiroop krijgt.
18
Breek de chocolade in stukken en smelt hem in het suikerwater. Roer voortdurend met een garde tot je een glanzende saus krijgt.
19
Meng ten slotte een klontje koude boter door de saus.

De slagroom

0,2 l slagroom, 3 el vanillesuiker
20
Neem een ruime mengschaal en schenk er de slagroom in, samen met de vanillesuiker. Slagroom hoeft niet te zoet te zijn.
21
Klop de room half op. Zorg ervoor dat het resultaat nog voldoende smeuïg en luchtig is. Doe dat bij voorkeur met de hand. (Het resultaat moet lijken op de room bovenop de perfecte Irish coffee.)