Salade van asperges met rillettes van gerookte forel en gekonfijte aardappel
Salade van asperges met rillettes van gerookte forel en gekonfijte aardappel
Ingrediënten
4 personen
Sjalotten
1
Rode wijnazijn
1 scheutje
Ratte-aardappelen
400 g
Eieren
4
Witte asperges
1 bosje
Romeinse sla
1
Gerookte forellen
200 g
Roomkaas
4 el
Cayennepeper
1 snuifje
Mierikswortel pasta
1 tl
Citroensap
Bieslook
Kervel
Dragon
Tuinkers
1 bakje
Benodigdheden
Keukenrobot, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
1
Pel de sjalot, snijd in ringen en sprenkel er wat rode wijnazijn over. Laat de sjalot even marineren.
400 g ratte-aardappelen, 4 eieren
2
Spoel de aardappelen. Doe ze samen met de eieren in een grote pot met koud gezouten water.
1 bosje witte asperges
3
Schil de asperges, snijd ze in drie en voeg ze bij de de eieren en de aardappelen. Breng het water aan de kook.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 Romeinse sla
4
Snijd de bladeren van de Romeinse sla fijn. Doe de sla vervolgens in een kom en was grondig. Laat de sla even uitlekken.
200 g gerookte forellen
5
Verwijder de graatjes uit de vis, verdeel de vis in stukken en doe in de kom van je keukenmachine.
4 el roomkaas, 1 snuifje cayennepeper, 1 tl mierikswortel pasta, citroensap
6
Schep de roomkaas bij de gerookte forel en laat de machine even draaien. Gebruik hiervoor de menghaak. Breng op smaak met peper, zout, cayennepeper, enkele druppels citroensap en mierikswortelpasta.
Bieslook
7
Snipper de bieslook fijn en meng ze ook onder de vis.
8
Wanneer het water van de asperges, de eieren en de aardappelen begint te koken, laat je alles nog 4 minuten doorkoken. Draai het vuur daarna uit.
9
Leg de eieren nadien in koud water om ze af te koelen. Schep de aardappelen uit het water, snijd ze in twee en doe ze met een flinke scheut olijfolie in een andere pot.
10
Zet de pot aardappelen op een zacht vuurtje en laat ze nog enkele minuten zachtjes konfijten in de olijfolie. Kruid met peper en grof zout. Laat de asperges nog even liggen in het warme water.
11
Pel de afgekoelde eieren, snijd ze in stukjes, doe ze in een kom en plet ze met een vork.
kervel, dragon, 1 bakje tuinkers
12
Doe de kervel, de tuinkers en de dragon bij de sla. Meng alles goed onder elkaar.
13
Schep de gerookte forel op een bord. Leg er vervolgens enkele lauwe, gekonfijte aardappelen en wat asperges bij, gevolgd door de mimosa van ei en de sla. Werk af met enkele gemarineerde sjalotringen.
1 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
1
Pel de sjalot, snijd in ringen en sprenkel er wat rode wijnazijn over. Laat de sjalot even marineren.
400 g ratte-aardappelen, 4 eieren
2
Spoel de aardappelen. Doe ze samen met de eieren in een grote pot met koud gezouten water.
1 bosje witte asperges
3
Schil de asperges, snijd ze in drie en voeg ze bij de de eieren en de aardappelen. Breng het water aan de kook.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 Romeinse sla
4
Snijd de bladeren van de Romeinse sla fijn. Doe de sla vervolgens in een kom en was grondig. Laat de sla even uitlekken.
200 g gerookte forellen
5
Verwijder de graatjes uit de vis, verdeel de vis in stukken en doe in de kom van je keukenmachine.
4 el roomkaas, 1 snuifje cayennepeper, 1 tl mierikswortel pasta, citroensap
6
Schep de roomkaas bij de gerookte forel en laat de machine even draaien. Gebruik hiervoor de menghaak. Breng op smaak met peper, zout, cayennepeper, enkele druppels citroensap en mierikswortelpasta.
Bieslook
7
Snipper de bieslook fijn en meng ze ook onder de vis.
8
Wanneer het water van de asperges, de eieren en de aardappelen begint te koken, laat je alles nog 4 minuten doorkoken. Draai het vuur daarna uit.
9
Leg de eieren nadien in koud water om ze af te koelen. Schep de aardappelen uit het water, snijd ze in twee en doe ze met een flinke scheut olijfolie in een andere pot.
10
Zet de pot aardappelen op een zacht vuurtje en laat ze nog enkele minuten zachtjes konfijten in de olijfolie. Kruid met peper en grof zout. Laat de asperges nog even liggen in het warme water.
11
Pel de afgekoelde eieren, snijd ze in stukjes, doe ze in een kom en plet ze met een vork.
kervel, dragon, 1 bakje tuinkers
12
Doe de kervel, de tuinkers en de dragon bij de sla. Meng alles goed onder elkaar.
13
Schep de gerookte forel op een bord. Leg er vervolgens enkele lauwe, gekonfijte aardappelen en wat asperges bij, gevolgd door de mimosa van ei en de sla. Werk af met enkele gemarineerde sjalotringen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
55m
Ingrediënten
Sjalotten
1
Rode wijnazijn
1 scheutje
Ratte-aardappelen
400 g
Eieren
4
Witte asperges
1 bosje
Romeinse sla
1
Gerookte forellen
200 g
Roomkaas
4 el
Cayennepeper
1 snuifje
Mierikswortel pasta
1 tl
Citroensap
Bieslook
Kervel
Dragon
Tuinkers
1 bakje
Salade van asperges met rillettes van gerookte forel en gekonfijte aardappel
Zo puur en eenvoudig! Een voorgerechtje met rillettes van gerookte forel, mimosa van ei, gekonfijte patatjes en een frisse kruidensalade.Instructies
1 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
1
Pel de sjalot, snijd in ringen en sprenkel er wat rode wijnazijn over. Laat de sjalot even marineren.
400 g ratte-aardappelen, 4 eieren
2
Spoel de aardappelen. Doe ze samen met de eieren in een grote pot met koud gezouten water.
1 bosje witte asperges
3
Schil de asperges, snijd ze in drie en voeg ze bij de de eieren en de aardappelen. Breng het water aan de kook.
1 Romeinse sla
4
Snijd de bladeren van de Romeinse sla fijn. Doe de sla vervolgens in een kom en was grondig. Laat de sla even uitlekken.
200 g gerookte forellen
5
Verwijder de graatjes uit de vis, verdeel de vis in stukken en doe in de kom van je keukenmachine.
4 el roomkaas, 1 snuifje cayennepeper, 1 tl mierikswortel pasta, citroensap
6
Schep de roomkaas bij de gerookte forel en laat de machine even draaien. Gebruik hiervoor de menghaak. Breng op smaak met peper, zout, cayennepeper, enkele druppels citroensap en mierikswortelpasta.
Bieslook
7
Snipper de bieslook fijn en meng ze ook onder de vis.
8
Wanneer het water van de asperges, de eieren en de aardappelen begint te koken, laat je alles nog 4 minuten doorkoken. Draai het vuur daarna uit.
9
Leg de eieren nadien in koud water om ze af te koelen. Schep de aardappelen uit het water, snijd ze in twee en doe ze met een flinke scheut olijfolie in een andere pot.
10
Zet de pot aardappelen op een zacht vuurtje en laat ze nog enkele minuten zachtjes konfijten in de olijfolie. Kruid met peper en grof zout. Laat de asperges nog even liggen in het warme water.
11
Pel de afgekoelde eieren, snijd ze in stukjes, doe ze in een kom en plet ze met een vork.
kervel, dragon, 1 bakje tuinkers
12
Doe de kervel, de tuinkers en de dragon bij de sla. Meng alles goed onder elkaar.
13
Schep de gerookte forel op een bord. Leg er vervolgens enkele lauwe, gekonfijte aardappelen en wat asperges bij, gevolgd door de mimosa van ei en de sla. Werk af met enkele gemarineerde sjalotringen.