Arancini met Hervekaas en palmkool
Arancini met Hervekaas en palmkool
Arancini met Hervekaas en palmkool
Arancini met Hervekaas en palmkool
Ingrediënten
4 personen
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Groentebouillon
0,6 l
Risottorijst
200 g
Tijm
Rozemarijn
Laurier
Palmkool
1
Boter
40 g
Harde kaasbv. Flandrien Oud
100 g
Eierdooiers
2
Eieren
2
Panko
100 g
Herve kaas
200 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
2 ajuinen, 2 teentjes Look
1
Laat een scheutje olijfolie heet worden in een pot. Snipper de uien fijn, plet de look en stoof ze beiden aan in de olie.
0,6 l groentebouillon, 200 g risottorijst, tijm, rozemarijn, laurier
2
Voeg de rijst eraan toe, laat hem even meestoven en blus vervolgens met het meeste van de bouillon. Voeg er de tijm, de rozemarijn en de laurier aan toe, zet een deksel op de pan en laat de rijst 10 minuten rustig garen zonder te roeren.
1 palmkool
3
Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Verwijder de nerven van de kool, snipper de kool fijn en kook hem plat in het gezouten water.
40 g boter
4
Voeg na 10 minuten de boter toe aan de rijst en roer. Verwijder ook de tijm, de laurier en de rozemarijn uit de rijst.
5
Giet de palmkool door een zeef en voeg hem toe aan de rijst. Voeg er de overschot van de bouillon aan toe en laat het geheel nog even garen.
100 g harde kaas
6
Rasp de Flandrien bij de risotto en breng het geheel op smaak met peper en zout. Stort de risotto in een ovenschaal en laat hem helemaal afkoelen en opstijven in de koelkast.
2 eierdooiers, 2 eieren, 100 g panko
7
Roer de dooiers door de afgekoelde rijst en bereid twee kommen voor: één met geklutste eieren en de andere met panko.
200 g Herve kaas
8
Snijd de korsten van de Hervekaas en snijd de kaas in middelgrote blokjes, met randen van ongeveer 2 cm. Rol balletjes van de rijst en steek er telkens een blokje Hervekaas in, haal ze eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door de panko.
9
Bak de arancini in een voorverwarmde friteuse van 170°C en serveer ze met een lichte tomatensaus of een basilicummayonaise.
1
Laat een scheutje olijfolie heet worden in een pot. Snipper de uien fijn, plet de look en stoof ze beiden aan in de olie.
2
Voeg de rijst eraan toe, laat hem even meestoven en blus vervolgens met het meeste van de bouillon. Voeg er de tijm, de rozemarijn en de laurier aan toe, zet een deksel op de pan en laat de rijst 10 minuten rustig garen zonder te roeren.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
1
Laat een scheutje olijfolie heet worden in een pot. Snipper de uien fijn, plet de look en stoof ze beiden aan in de olie.
0,6 l groentebouillon, 200 g risottorijst, tijm, rozemarijn, laurier
2
Voeg de rijst eraan toe, laat hem even meestoven en blus vervolgens met het meeste van de bouillon. Voeg er de tijm, de rozemarijn en de laurier aan toe, zet een deksel op de pan en laat de rijst 10 minuten rustig garen zonder te roeren.
1 palmkool
3
Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Verwijder de nerven van de kool, snipper de kool fijn en kook hem plat in het gezouten water.
40 g boter
4
Voeg na 10 minuten de boter toe aan de rijst en roer. Verwijder ook de tijm, de laurier en de rozemarijn uit de rijst.
5
Giet de palmkool door een zeef en voeg hem toe aan de rijst. Voeg er de overschot van de bouillon aan toe en laat het geheel nog even garen.
100 g harde kaas
6
Rasp de Flandrien bij de risotto en breng het geheel op smaak met peper en zout. Stort de risotto in een ovenschaal en laat hem helemaal afkoelen en opstijven in de koelkast.
2 eierdooiers, 2 eieren, 100 g panko
7
Roer de dooiers door de afgekoelde rijst en bereid twee kommen voor: één met geklutste eieren en de andere met panko.
200 g Herve kaas
8
Snijd de korsten van de Hervekaas en snijd de kaas in middelgrote blokjes, met randen van ongeveer 2 cm. Rol balletjes van de rijst en steek er telkens een blokje Hervekaas in, haal ze eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door de panko.
9
Bak de arancini in een voorverwarmde friteuse van 170°C en serveer ze met een lichte tomatensaus of een basilicummayonaise.
1
Laat een scheutje olijfolie heet worden in een pot. Snipper de uien fijn, plet de look en stoof ze beiden aan in de olie.
2
Voeg de rijst eraan toe, laat hem even meestoven en blus vervolgens met het meeste van de bouillon. Voeg er de tijm, de rozemarijn en de laurier aan toe, zet een deksel op de pan en laat de rijst 10 minuten rustig garen zonder te roeren.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Groentebouillon
0,6 l
Risottorijst
200 g
Tijm
Rozemarijn
Laurier
Palmkool
1
Boter
40 g
Harde kaasbv. Flandrien Oud
100 g
Eierdooiers
2
Eieren
2
Panko
100 g
Herve kaas
200 g
Arancini met Hervekaas en palmkool
Italiaanse gevulde rijstballetjes met palmkool, maar toch met een Belgisch tintje want Jeroen gebruikt ook Flandrien Oud kaas en een vulling van Hervekaas. Gewoon maken en genieten!Instructies
2 ajuinen, 2 teentjes Look
1
Laat een scheutje olijfolie heet worden in een pot. Snipper de uien fijn, plet de look en stoof ze beiden aan in de olie.
0,6 l groentebouillon, 200 g risottorijst, tijm, rozemarijn, laurier
2
Voeg de rijst eraan toe, laat hem even meestoven en blus vervolgens met het meeste van de bouillon. Voeg er de tijm, de rozemarijn en de laurier aan toe, zet een deksel op de pan en laat de rijst 10 minuten rustig garen zonder te roeren.
1 palmkool
3
Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Verwijder de nerven van de kool, snipper de kool fijn en kook hem plat in het gezouten water.
40 g boter
4
Voeg na 10 minuten de boter toe aan de rijst en roer. Verwijder ook de tijm, de laurier en de rozemarijn uit de rijst.
5
Giet de palmkool door een zeef en voeg hem toe aan de rijst. Voeg er de overschot van de bouillon aan toe en laat het geheel nog even garen.
100 g harde kaas
6
Rasp de Flandrien bij de risotto en breng het geheel op smaak met peper en zout. Stort de risotto in een ovenschaal en laat hem helemaal afkoelen en opstijven in de koelkast.
2 eierdooiers, 2 eieren, 100 g panko
7
Roer de dooiers door de afgekoelde rijst en bereid twee kommen voor: één met geklutste eieren en de andere met panko.
200 g Herve kaas
8
Snijd de korsten van de Hervekaas en snijd de kaas in middelgrote blokjes, met randen van ongeveer 2 cm. Rol balletjes van de rijst en steek er telkens een blokje Hervekaas in, haal ze eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door de panko.
9
Bak de arancini in een voorverwarmde friteuse van 170°C en serveer ze met een lichte tomatensaus of een basilicummayonaise.