dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Krokant konijnlapje met erwten en wortelen en gekookte aardappel (thumbnail)Krokant konijnlapje met erwten en wortelen en gekookte aardappel

Krokant konijnlapje met erwten en wortelen en gekookte aardappel

40m
16
-
2.1K
Recepten

Krokant konijnlapje met erwten en wortelen en gekookte aardappel

Af en toe nog eens degelijke Dagelijkse kost weet iedereen toch te appreciëren? Dit krokant gebakken konijn met erwtjes, wortelen en een simpel gekookt patatje is daar een prachtig voorbeeld van.
Krokant konijnlapje met erwten en wortelen en gekookte aardappel (thumbnail)Krokant konijnlapje met erwten en wortelen en gekookte aardappel

Krokant konijnlapje met erwten en wortelen en gekookte aardappel

40m
16
-
2.1K
Recepten

Krokant konijnlapje met erwten en wortelen en gekookte aardappel

Af en toe nog eens degelijke Dagelijkse kost weet iedereen toch te appreciëren? Dit krokant gebakken konijn met erwtjes, wortelen en een simpel gekookt patatje is daar een prachtig voorbeeld van.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes2.1K

Ingrediënten

4 personen
Vastkokende aardappelen
800 g
Ajuin
1
Wortels
4
Verse tijm
Look
1 teentje
Grof zout
1 snuifje
Olijfolie
1 scheutje
Zwarte peperbollen
Rozemarijn
Konijnfilets
4
Eieren
2
Paneermeel
50 g
Panko
50 g
Erwten
400 g
Nootmuskaat
1 snuifje
Mosterd
2 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

800 g Vastkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 ajuin, 4 Wortels, verse tijm
2
Snipper de ui fijn. Laat een klontje boter smelten in een pan en stoof de ui aan in de boter. Schil de wortelen, snijd ze in kleine stukjes en stoof ze mee aan. Kruid bij met een enkele takjes fijngesneden tijm, peper en zout en een scheutje water. Zet een deksel op de pan.
1 teentje Look, 1 snuifje grof zout, 1 scheutje olijfolie, Zwarte peperbollen, rozemarijn
3
Pel de teen look en doe hem samen met een snuif grof zout, een scheut olijfolie, enkele zwarte peperbollen en een takje rozemarijn in de vijzel en plet alles fijn.
4 konijnfilets
4
Leg de konijnfilets op je snijplank en plooi het flapje van de rug open. Strijk het vlees in met de kruidige marinade en rol de filets weer op.
2 eieren, 50 g paneermeel, 50 g panko
5
Klop de eieren met een scheutje olie los in een kom. Meng de panko en het paneermeel in een andere kom. Zet een pan op het vuur en laat er een flinke scheut arachideolie in heet worden.
400 g erwten
6
Voeg de erwtjes toe aan de wortelen en laat ze nog even meegaren.
7
Steek enkele prikkers in het konijn zodat ze niet opengaan tijdens het bakken. Haal de konijnfilets eerst door het geklutste ei en vervolgens door de mengeling met paneermeel en panko. Bak de gepaneerde konijnfilets in de hete olie krokant. Draai het vuur tijdens het bakken iets lager zodat het paneermeel niet verbrandt.
8
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn.
1 snuifje nootmuskaat
9
Kruid de erwten en wortelen met wat extra peper en zout en voeg er wat nootmuskaat aan toe.
2 el mosterd
10
Schep wat aardappelen op een bord en lepel er wat erwtjes en wortelen bij. Leg er een krokant gebakken filet van konijn bij. Schep er een lepel mosterd bij om af te werken.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2
Snipper de ui fijn. Laat een klontje boter smelten in een pan en stoof de ui aan in de boter. Schil de wortelen, snijd ze in kleine stukjes en stoof ze mee aan. Kruid bij met een enkele takjes fijngesneden tijm, peper en zout en een scheutje water. Zet een deksel op de pan.

Instructies

800 g Vastkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 ajuin, 4 Wortels, verse tijm
2
Snipper de ui fijn. Laat een klontje boter smelten in een pan en stoof de ui aan in de boter. Schil de wortelen, snijd ze in kleine stukjes en stoof ze mee aan. Kruid bij met een enkele takjes fijngesneden tijm, peper en zout en een scheutje water. Zet een deksel op de pan.
1 teentje Look, 1 snuifje grof zout, 1 scheutje olijfolie, Zwarte peperbollen, rozemarijn
3
Pel de teen look en doe hem samen met een snuif grof zout, een scheut olijfolie, enkele zwarte peperbollen en een takje rozemarijn in de vijzel en plet alles fijn.
4 konijnfilets
4
Leg de konijnfilets op je snijplank en plooi het flapje van de rug open. Strijk het vlees in met de kruidige marinade en rol de filets weer op.
2 eieren, 50 g paneermeel, 50 g panko
5
Klop de eieren met een scheutje olie los in een kom. Meng de panko en het paneermeel in een andere kom. Zet een pan op het vuur en laat er een flinke scheut arachideolie in heet worden.
400 g erwten
6
Voeg de erwtjes toe aan de wortelen en laat ze nog even meegaren.
7
Steek enkele prikkers in het konijn zodat ze niet opengaan tijdens het bakken. Haal de konijnfilets eerst door het geklutste ei en vervolgens door de mengeling met paneermeel en panko. Bak de gepaneerde konijnfilets in de hete olie krokant. Draai het vuur tijdens het bakken iets lager zodat het paneermeel niet verbrandt.
8
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn.
1 snuifje nootmuskaat
9
Kruid de erwten en wortelen met wat extra peper en zout en voeg er wat nootmuskaat aan toe.
2 el mosterd
10
Schep wat aardappelen op een bord en lepel er wat erwtjes en wortelen bij. Leg er een krokant gebakken filet van konijn bij. Schep er een lepel mosterd bij om af te werken.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2
Snipper de ui fijn. Laat een klontje boter smelten in een pan en stoof de ui aan in de boter. Schil de wortelen, snijd ze in kleine stukjes en stoof ze mee aan. Kruid bij met een enkele takjes fijngesneden tijm, peper en zout en een scheutje water. Zet een deksel op de pan.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Krokant konijnlapje met erwten en wortelen en gekookte aardappel (thumbnail)Krokant konijnlapje met erwten en wortelen en gekookte aardappel
4 personen
40m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
800 g
Ajuin
1
Wortels
4
Verse tijm
Look
1 teentje
Grof zout
1 snuifje
Olijfolie
1 scheutje
Zwarte peperbollen
Rozemarijn
Konijnfilets
4
Eieren
2
Paneermeel
50 g
Panko
50 g
Erwten
400 g
Nootmuskaat
1 snuifje
Mosterd
2 el

Krokant konijnlapje met erwten en wortelen en gekookte aardappel

Af en toe nog eens degelijke Dagelijkse kost weet iedereen toch te appreciëren? Dit krokant gebakken konijn met erwtjes, wortelen en een simpel gekookt patatje is daar een prachtig voorbeeld van.
Instructies
800 g Vastkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1 ajuin, 4 Wortels, verse tijm
2
Snipper de ui fijn. Laat een klontje boter smelten in een pan en stoof de ui aan in de boter. Schil de wortelen, snijd ze in kleine stukjes en stoof ze mee aan. Kruid bij met een enkele takjes fijngesneden tijm, peper en zout en een scheutje water. Zet een deksel op de pan.
1 teentje Look, 1 snuifje grof zout, 1 scheutje olijfolie, Zwarte peperbollen, rozemarijn
3
Pel de teen look en doe hem samen met een snuif grof zout, een scheut olijfolie, enkele zwarte peperbollen en een takje rozemarijn in de vijzel en plet alles fijn.
4 konijnfilets
4
Leg de konijnfilets op je snijplank en plooi het flapje van de rug open. Strijk het vlees in met de kruidige marinade en rol de filets weer op.
2 eieren, 50 g paneermeel, 50 g panko
5
Klop de eieren met een scheutje olie los in een kom. Meng de panko en het paneermeel in een andere kom. Zet een pan op het vuur en laat er een flinke scheut arachideolie in heet worden.
400 g erwten
6
Voeg de erwtjes toe aan de wortelen en laat ze nog even meegaren.
7
Steek enkele prikkers in het konijn zodat ze niet opengaan tijdens het bakken. Haal de konijnfilets eerst door het geklutste ei en vervolgens door de mengeling met paneermeel en panko. Bak de gepaneerde konijnfilets in de hete olie krokant. Draai het vuur tijdens het bakken iets lager zodat het paneermeel niet verbrandt.
8
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn.
1 snuifje nootmuskaat
9
Kruid de erwten en wortelen met wat extra peper en zout en voeg er wat nootmuskaat aan toe.
2 el mosterd
10
Schep wat aardappelen op een bord en lepel er wat erwtjes en wortelen bij. Leg er een krokant gebakken filet van konijn bij. Schep er een lepel mosterd bij om af te werken.