
Met een restje aardappelen maak je een fantastisch eenpansgerecht uit Oostenrijk.
Ingrediënten
- 800 g aardappel
- boter
- 2 ajuin
- 250 g spek
- 200 g shiitake
- 1 teen knoflook
- 4 ei
- 0.5 bussel peterselie
- peper
- zout
Benodigdheden
Bereiding
Gröstl
Als je geen restje aardappelen hebt, schil je de aardappelen en kook je ze gaar in gezouten water.
Zet twee pannen op het vuur. Smelt in elke pan een klontje boter.
Pel de uien en halveer ze. Snijd ze in halve maantjes.
Bak de aardappelen in één pan en de uien in de tweede pan.
Doe de uien bij de gebakken aardappelen. Zet het vuur onder de aardappelen wat zachter. Schud af en toe met de pan.
Haal de zwoerd van het spek. Snijd het spek in reepjes en bak het in de pan waarin de uien gebakken zijn.
Doe het gebakken spek bij de aardappelen. Laat op een laag vuur staan en schud af en toe met de pan.
Smelt een klontje boter in de lege pan.
Verwijder de harde steeltjes van de shiitake en scheur ze in stukken. Bak ze in de boter.
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de knoflook bij de paddenstoelen.
Doe de gebakken paddenstoelen bij de aardappelen.
Smelt een klontje boter in de lege pan. Bak spiegeleieren in de boter.
Snipper de peterselie en doe hem bij de aardappelen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de gröstl in de pan met een spiegelei erop.