
Deze groentebeignets zijn vegetarisch aperitiefhapjes. In de beignets gaan rode paprika, selder en wortel en een heleboel andere smaakmakers. Ricotta en bloem maken ze smeuïg en toch voldoende stevig. Serveer de beignets warm met een eenvoudig Oosters dipsausje.
Ingrediënten
- 250 g ricotta
- 6 bloem
- 1 wortel
- 1 stengel selder
- 0.5 paprika
- 1 lente-uitje
- 1 chilipeper
- 0.5 teentje look
- 20 g gember
- sojasaus
- sesamolie
- munt
- koriander
- tandoori-kruiden
- peper
- zout
- 1 ei
- 0.5 paprika
- 0.5 bussel bieslook
- 4 mayonaise
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 4 eetlepel chilisaus
- paprikapoeder
- cayennepeper
- zout
Benodigdheden
- een keukenmachine met hakmolen
- een dunschiller
- een friteuse met arachideolie
Bereiding
De beignets
Breek het ei erin en schep er de bloem bij. Voeg de bloem lepel per lepel toe, tot je een beslag krijgt dat voldoende compact is om er beignets van de scheppen.
De dipsaus
De afwerking
Verhit de friteuse tot 180°C.
Schenk de dipsaus in een potje.
Vul telkens een eetlepel met een portie beslag en schuif dit voorzichtig in de hete olie. Bak de beignets gedurende zo’n 3 minuten. (De baktijd is afhankelijk van de grootte van de beignets. Bak één beignet om de ideale timing te testen.) Opmerking: Bak niet teveel beignets in één beurt. Zoniet loop je de kans dat ze aan elkaar vastkleven.
Laat de beignets een beetje uitlekken op een servet of een vel keukenpapier. Strooi er een klein beetje zout over.
Serveer de beignets heet, met de dipsaus gevaarlijk dicht in de buurt.