
Deze lauwe pastasalade lepelt met gemak naar binnen. Die typische Griekse pasta in de vorm van grote rijstkorrels maakt er meteen iets bijzonders van.
Verwacht je ook niet aan een smaakervaring vergelijkbaar met de vlammende uitlaat van de Space Shuttle, want de harissa die Jeroen maakt is gemaakt op basis van die gewone milde paprika’s en een deel rode chilipeper. Gebruik meer of minder van de chilipepertjes om de saus al dan niet pikant te laten smaken. Jeroen werkt de salade af met stukjes verse zachte geitenkaas, maar je kan ook feta gebruiken.
Ingrediënten
- 2 chilipeper
- 3 paprika
- 4 teentje look
- snuifje komijnpoeder
- snuifje koriander
- snuifje paprikapoeder
- scheutje olijfolie
- 400 g Griekse pasta
- 0.5 courgette
- 1 ui
- 2 paprika
- scheutje olijfolie
- 12 steelkappertjes
- 2 takje rozemarijn
- 3 takje tijm
- snuifje zout
- 2 eetlepel olijven
- 70 g tomatenpuree
- 1 limoen
- snuifje zout
- 250 g geitenkaas
- scheutje balsamico
- 1 bussel rucola
- bussel basilicum
Benodigdheden
- een blender
- een dunschiller
- een wok (optioneel)
Bereiding
De paprikaharissa
De pasta met gestoofde groenten
Pel de rode ui en snij hem middendoor. Snij de stukken ui vervolgens in fijne halve ringen.
Schenk een scheut olijfolie in de wok en verhit ze op een matig vuur.
Stoof de stukken ui glazig in de hete olie. Roer regelmatig
Snij de paprika eerst in repen en vervolgens in grove blokjes. Spoel de courgette en snij ze in dobbelstenen. Laat de groenten enkele minuten meestoven met de uiringen, tot ze beetgaar zijn.
Rits de blaadjes van de rozemarijn en de tijm en hak de verse kruiden zo fijn mogelijk. Roer de kruiden doorheen de gestoofde groenten.
Breng tussendoor een ruime hoeveelheid water aan de kook en doe er een snuif zout in.
Kook de Griekse pasta beetgaar in het kokende water. Controleer de gaartijd die op de verpakking staat vermeld. Laat de gare pasta nadien uitlekken.
Pluk de steeltjes van de steelkappers en hak de vruchtjes in dunne schijfjes. Hak ook de olijven fijn. (Tenzij ze erg klein zijn.) Roer beide onder de beetgare wokgroenten.