Granola met frambozen en yoghurt
Granola met frambozen en yoghurt
Granola is een mengsel van geroosterde havermout met zaden en pitten. Met wat yoghurt en frambozen is het een lekker en gezond ontbijt.
Granola met frambozen en yoghurt
Granola met frambozen en yoghurt
Granola is een mengsel van geroosterde havermout met zaden en pitten. Met wat yoghurt en frambozen is het een lekker en gezond ontbijt.
Ingrediënten
4 personen
Pecannoten
30 g
Havermout
100 g
Zonnebloempitten
30 g
Pompoenpitten
30 g
Sesamzaadjes
20 g
Eiwit
1
Kristalsuiker
75 g
Griekse yoghurt
400 g
Frambozen
200 g
Benodigdheden
Een bakplaat, een siliconen matje of bakpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
30 g pecannoten, 100 g havermout, 30 g zonnebloempitten, 30 g pompoenpitten, 20 g sesamzaadjes
2
Hak de pecannoten grof. Meng ze met de havermout, zonnebloempitten, pompoenpitten en sesamzaadjes.
TIPIn plaats van pecannoten kun je ook walnoten, hazelnoten, amandelen of andere noten gebruiken.
1 eiwit, 75 g kristalsuiker
3
Klop het eiwit los. Meng het met de suiker en roer het door de noten-zadenmengeling.
TIPDit is een typische truc uit de patisserie om iets extra krokant te maken. Hij werkt perfect voor granola.
4
Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg er een siliconen matje in. Verdeel de granola over de bakplaat en bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
5
Laat afkoelen en maak los met een vork (of met je handen).
400 g Griekse yoghurt, 200 g frambozen
6
Serveer de yoghurt met granola en frambozen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
30 g pecannoten, 100 g havermout, 30 g zonnebloempitten, 30 g pompoenpitten, 20 g sesamzaadjes
2
Hak de pecannoten grof. Meng ze met de havermout, zonnebloempitten, pompoenpitten en sesamzaadjes.
TIPIn plaats van pecannoten kun je ook walnoten, hazelnoten, amandelen of andere noten gebruiken.
1 eiwit, 75 g kristalsuiker
3
Klop het eiwit los. Meng het met de suiker en roer het door de noten-zadenmengeling.
TIPDit is een typische truc uit de patisserie om iets extra krokant te maken. Hij werkt perfect voor granola.
4
Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg er een siliconen matje in. Verdeel de granola over de bakplaat en bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
5
Laat afkoelen en maak los met een vork (of met je handen).
400 g Griekse yoghurt, 200 g frambozen
6
Serveer de yoghurt met granola en frambozen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Pecannoten
30 g
Havermout
100 g
Zonnebloempitten
30 g
Pompoenpitten
30 g
Sesamzaadjes
20 g
Eiwit
1
Kristalsuiker
75 g
Griekse yoghurt
400 g
Frambozen
200 g
Granola met frambozen en yoghurt
Granola is een mengsel van geroosterde havermout met zaden en pitten. Met wat yoghurt en frambozen is het een lekker en gezond ontbijt.Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
30 g pecannoten, 100 g havermout, 30 g zonnebloempitten, 30 g pompoenpitten, 20 g sesamzaadjes
2
Hak de pecannoten grof. Meng ze met de havermout, zonnebloempitten, pompoenpitten en sesamzaadjes.
TIPIn plaats van pecannoten kun je ook walnoten, hazelnoten, amandelen of andere noten gebruiken.
1 eiwit, 75 g kristalsuiker
3
Klop het eiwit los. Meng het met de suiker en roer het door de noten-zadenmengeling.
TIPDit is een typische truc uit de patisserie om iets extra krokant te maken. Hij werkt perfect voor granola.
4
Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg er een siliconen matje in. Verdeel de granola over de bakplaat en bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
5
Laat afkoelen en maak los met een vork (of met je handen).
400 g Griekse yoghurt, 200 g frambozen
6
Serveer de yoghurt met granola en frambozen.