
Granola is een mengsel van geroosterde havermout met zaden en pitten. Met wat yoghurt en frambozen is het een lekker en gezond ontbijt.
Ingrediënten
- 30 g pecannoten
- 100 g havermout
- 30 g zonnebloempitten
- 30 g pompoenpit
- 20 g sesamzaadjes
- 1 eiwit
- 75 g kristalsuiker
- 400 g Griekse yoghurt
- 200 g framboos
Benodigdheden
- een bakplaat
- een siliconen matje of bakpapier
Bereiding
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
Hak de pecannoten grof. Meng ze met de havermout, zonnebloempitten, pompoenpitten en sesamzaadjes.
tip
In plaats van pecannoten kun je ook walnoten, hazelnoten, amandelen of andere noten gebruiken.
Klop het eiwit los. Meng het met de suiker en roer het door de noten-zadenmengeling.
tip
Dit is een typische truc uit de patisserie om iets extra krokant te maken. Hij werkt perfect voor granola.
Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg er een siliconen matje in. Verdeel de granola over de bakplaat en bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen en maak los met een vork (of met je handen).
Serveer de yoghurt met granola en frambozen.