Torta caprese
Torta caprese
Torta caprese
Torta caprese
Ingrediënten
4 personen
Donkere chocolade
200 g
Boterop kamertemperatuur
200 g
Bloemsuiker
60 g
Bloemsuiker
2 el
Kristalsuiker
110 g
Zout
1 snuifje
Amaretto
1 dopje
Amandelextract
1 dopje
Eierdooiers
5
Amandelpoeder
220 g
Cacaopoeder
1 el
Eiwitten
5
Benodigdheden
Keukenmachine, springvorm, pannenlikker, bakpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de oven voorverwarmen tot 175 °C.
200 g donkere chocolade
2
Breek de chocolade in stukken en laat hem au bain-marie smelten.
200 g boter, 60 g bloemsuiker, 60 g kristalsuiker
3
Doe de zachte boter met de bloemsuiker en de gewone suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze luchtig met de vlinder of het K-hulpstuk.
1 snuifje zout, 1 dopje amaretto, 1 dopje amandelextract
4
Voeg er een snuif zout, het amandelextract en de amaretto aan toe en laat de machine nog even verder draaien.
5 eierdooiers, 220 g amandelpoeder, 1 el cacaopoeder
5
Verlaag de snelheid en voeg één voor één de dooiers toe. Hou de eiwitten apart. Voeg de gesmolten chocolade toe. Meng er vervolgens lepel per lepel het amandelpoeder en het cacaopoeder onder. Zet de keukenmachine af en roer het beslag nog eens goed door.
TIPDe menger van de keukenmachine geraakt niet helemaal tot aan de bodem. Met een pannenlikker kan je alles goed meenemen en door elkaar roeren.
5 eiwitten, 50 g kristalsuiker
6
Doe de eiwitten in een propere mengkom en klop ze stijf in de keukenmachine. Voeg daarna de suiker eraan toe en laat de machine draaien tot je een stevige meringue hebt.
7
Vet een springvorm in en bekleed hem met bakpapier.
8
Meng de meringue onder het chocolademengsel tot een beslag. Stort het taartbeslag in de springvorm en schuif de vorm 45 minuten in de oven op 175 °C
2 el bloemsuiker
9
Haal de taart uit de oven en laat ze even afkoelen. Ontvorm de taart, strooi er flink wat bloemsuiker over en serveer ze lauw.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 175 °C.
200 g donkere chocolade
2
Breek de chocolade in stukken en laat hem au bain-marie smelten.
200 g boter, 60 g bloemsuiker, 60 g kristalsuiker
3
Doe de zachte boter met de bloemsuiker en de gewone suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze luchtig met de vlinder of het K-hulpstuk.
1 snuifje zout, 1 dopje amaretto, 1 dopje amandelextract
4
Voeg er een snuif zout, het amandelextract en de amaretto aan toe en laat de machine nog even verder draaien.
5 eierdooiers, 220 g amandelpoeder, 1 el cacaopoeder
5
Verlaag de snelheid en voeg één voor één de dooiers toe. Hou de eiwitten apart. Voeg de gesmolten chocolade toe. Meng er vervolgens lepel per lepel het amandelpoeder en het cacaopoeder onder. Zet de keukenmachine af en roer het beslag nog eens goed door.
TIPDe menger van de keukenmachine geraakt niet helemaal tot aan de bodem. Met een pannenlikker kan je alles goed meenemen en door elkaar roeren.
5 eiwitten, 50 g kristalsuiker
6
Doe de eiwitten in een propere mengkom en klop ze stijf in de keukenmachine. Voeg daarna de suiker eraan toe en laat de machine draaien tot je een stevige meringue hebt.
7
Vet een springvorm in en bekleed hem met bakpapier.
8
Meng de meringue onder het chocolademengsel tot een beslag. Stort het taartbeslag in de springvorm en schuif de vorm 45 minuten in de oven op 175 °C
2 el bloemsuiker
9
Haal de taart uit de oven en laat ze even afkoelen. Ontvorm de taart, strooi er flink wat bloemsuiker over en serveer ze lauw.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Donkere chocolade
200 g
Boterop kamertemperatuur
200 g
Bloemsuiker
60 g
Bloemsuiker
2 el
Kristalsuiker
110 g
Zout
1 snuifje
Amaretto
1 dopje
Amandelextract
1 dopje
Eierdooiers
5
Amandelpoeder
220 g
Cacaopoeder
1 el
Eiwitten
5
Torta caprese
Deze Italiaanse chocolade-amandeltaart vindt zijn oorsprong op het eiland Capri. Met niets dan lekkere ingrediënten zoals amandel, ei, boter en chocolade maak je een supereenvoudig en bovendien glutenvrij dessert.Instructies
1
Laat de oven voorverwarmen tot 175 °C.
200 g donkere chocolade
2
Breek de chocolade in stukken en laat hem au bain-marie smelten.
200 g boter, 60 g bloemsuiker, 60 g kristalsuiker
3
Doe de zachte boter met de bloemsuiker en de gewone suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze luchtig met de vlinder of het K-hulpstuk.
1 snuifje zout, 1 dopje amaretto, 1 dopje amandelextract
4
Voeg er een snuif zout, het amandelextract en de amaretto aan toe en laat de machine nog even verder draaien.
5 eierdooiers, 220 g amandelpoeder, 1 el cacaopoeder
5
Verlaag de snelheid en voeg één voor één de dooiers toe. Hou de eiwitten apart. Voeg de gesmolten chocolade toe. Meng er vervolgens lepel per lepel het amandelpoeder en het cacaopoeder onder. Zet de keukenmachine af en roer het beslag nog eens goed door.
TIPDe menger van de keukenmachine geraakt niet helemaal tot aan de bodem. Met een pannenlikker kan je alles goed meenemen en door elkaar roeren.
5 eiwitten, 50 g kristalsuiker
6
Doe de eiwitten in een propere mengkom en klop ze stijf in de keukenmachine. Voeg daarna de suiker eraan toe en laat de machine draaien tot je een stevige meringue hebt.
7
Vet een springvorm in en bekleed hem met bakpapier.
8
Meng de meringue onder het chocolademengsel tot een beslag. Stort het taartbeslag in de springvorm en schuif de vorm 45 minuten in de oven op 175 °C
2 el bloemsuiker
9
Haal de taart uit de oven en laat ze even afkoelen. Ontvorm de taart, strooi er flink wat bloemsuiker over en serveer ze lauw.