
Goudbrasem of dorade royale is de bekendste vis in de familie van de zeebrasems. Voor dit puur visgerecht koop je de vis op z’n geheel, weliswaar ontschubd en ontweid. Voorzie een ruime braadslee om de vis te garen op de graat. Het resultaat is smaakvol en mals visvlees. Sjalot en kleine tomaten verdwijnen mee de oven in, en Jeroen serveert er een fijne puree bij. De bereiding is uiterst eenvoudig, en de echte visliefhebber zal er z’n hart bij ophalen.
Ingrediënten
- 2 goudbrasem
- 250 g kerstomaten
- 2 sjalot
- 1 teentje look
- tijm
- 4 blaadje laurier
- 1 dl wijn
- olijfolie
- 0.5 eetlepel chilivlok
- snuifje zeezout
- 1 kg aardappel
- 5 dl melk
- klontje boter
- scheutje olijfolie
- snuifje zout
- 1 eierdooier
Benodigdheden
- een passe-vite (roerzeef)
- een ruime braadslee
Bereiding
Voorbereiding
De visbereiding
De fijne aardappelpuree
Smelt een klontje boter in een steelpan met melk. Voeg ook een scheut olijfolie toe en een snuifje zout. Warm het mengsel op, op een matig vuur.
Schep de gare aardappelen in de passe-vite (roerzeef) en draai ze tot een fluweelzachte fijne puree.
Roer de warme melk met boter en lijfolie doorheen de puree.
Scheid de eieren en doe de dooiers in de pot met puree. Ze maken de aardappelbereiding rijker en bovendien aantrekkelijker van kleur. Roer meteen.