Zweedse smeus
Zweedse smeus
Zweedse smeus
Zweedse smeus
Ingrediënten
4 personen
corne de gatte aardappelen
600 g
Natuurazijn
1 scheutje
Boter
Ajuin
1
Look
1 teentje
Gerookte makreel
300 g
Mierikswortel pasta
1 tl
Karnemelk
0,2 l
Zure room
2 el
Dille
1 takje
Peterselie
Bieslook
Zout
Citroenen
0,25
Eieren
8
Benodigdheden
Een pureestamper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
600 g Corne de Gatte aardappelen
1
Spoel de aardappelen en kook ze gaar in de schil.
2
Giet ze af en laat ze wat afkoelen. Pel de aardappelen.
1 scheutje natuurazijn, 4 eieren
3
Breng water met een flinke scheut azijn aan de kook in een smalle, hoge kookpot om de eieren te pocheren. Het water moet naar azijn proeven.
boter
4
Smelt een klontje boter in een pan.
1 ajuin
5
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve ringen. Stoof de ui in de boter.
1 teentje Look
6
Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes. Doe de lookpulp bij de ui.
300 g gerookte makreel
7
Haal de makreel van de graten. Breek hem in stukken.
8
Snijd de aardappelen in blokjes. Doe ze bij de uien en laat even me stoven.
9
Maak met een garde een draaikolk in het water met azijn.
4 eieren
10
Breek een ei in een kopje. Laat het in het azijnwater glijden. Laat 2 minuten pocheren. Haal het met een schuimspaan uit de kookpot. Pocheer de andere eieren op dezelfde manier.
1 tl mierikswortel pasta, 0,2 l karnemelk, 2 el Zure room, 1 takje dille, peterselie, Bieslook, zout, 0,25 citroenen
11
Plet de aardappelen met een pureestamper. Haal de pan van het vuur en doe er de karnemelk, een klontje boter, de zure room en de mierikswortelpasta bij. Kruid met een snuifje zout, gesnipperde dille, peterselie en bieslook. Breng op smaak met wat citroensap.
12
Serveer de smeus met een gepocheerd ei de makreel. Werk af met een
takje dille.
600 g Corne de Gatte aardappelen
1
Spoel de aardappelen en kook ze gaar in de schil.
2
Giet ze af en laat ze wat afkoelen. Pel de aardappelen.
1 scheutje natuurazijn, 4 eieren
3
Breng water met een flinke scheut azijn aan de kook in een smalle, hoge kookpot om de eieren te pocheren. Het water moet naar azijn proeven.
boter
4
Smelt een klontje boter in een pan.
1 ajuin
5
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve ringen. Stoof de ui in de boter.
1 teentje Look
6
Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes. Doe de lookpulp bij de ui.
300 g gerookte makreel
7
Haal de makreel van de graten. Breek hem in stukken.
8
Snijd de aardappelen in blokjes. Doe ze bij de uien en laat even me stoven.
9
Maak met een garde een draaikolk in het water met azijn.
4 eieren
10
Breek een ei in een kopje. Laat het in het azijnwater glijden. Laat 2 minuten pocheren. Haal het met een schuimspaan uit de kookpot. Pocheer de andere eieren op dezelfde manier.
1 tl mierikswortel pasta, 0,2 l karnemelk, 2 el Zure room, 1 takje dille, peterselie, Bieslook, zout, 0,25 citroenen
11
Plet de aardappelen met een pureestamper. Haal de pan van het vuur en doe er de karnemelk, een klontje boter, de zure room en de mierikswortelpasta bij. Kruid met een snuifje zout, gesnipperde dille, peterselie en bieslook. Breng op smaak met wat citroensap.
12
Serveer de smeus met een gepocheerd ei de makreel. Werk af met een
takje dille.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
corne de gatte aardappelen
600 g
Natuurazijn
1 scheutje
Boter
Ajuin
1
Look
1 teentje
Gerookte makreel
300 g
Mierikswortel pasta
1 tl
Karnemelk
0,2 l
Zure room
2 el
Dille
1 takje
Peterselie
Bieslook
Zout
Citroenen
0,25
Eieren
8
Zweedse smeus
Corne de Gatte aardappelen zijn perfect voor dit gerecht. Ze hebben veel smaak, maar zijn ook klein. Daarom kook je ze best in de schil en pel je ze daarna. Jeroen geeft er gerookte makreel en een gepocheerd ei bij.Instructies
600 g Corne de Gatte aardappelen
1
Spoel de aardappelen en kook ze gaar in de schil.
2
Giet ze af en laat ze wat afkoelen. Pel de aardappelen.
1 scheutje natuurazijn, 4 eieren
3
Breng water met een flinke scheut azijn aan de kook in een smalle, hoge kookpot om de eieren te pocheren. Het water moet naar azijn proeven.
boter
4
Smelt een klontje boter in een pan.
1 ajuin
5
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve ringen. Stoof de ui in de boter.
1 teentje Look
6
Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes. Doe de lookpulp bij de ui.
300 g gerookte makreel
7
Haal de makreel van de graten. Breek hem in stukken.
8
Snijd de aardappelen in blokjes. Doe ze bij de uien en laat even me stoven.
9
Maak met een garde een draaikolk in het water met azijn.
4 eieren
10
Breek een ei in een kopje. Laat het in het azijnwater glijden. Laat 2 minuten pocheren. Haal het met een schuimspaan uit de kookpot. Pocheer de andere eieren op dezelfde manier.
1 tl mierikswortel pasta, 0,2 l karnemelk, 2 el Zure room, 1 takje dille, peterselie, Bieslook, zout, 0,25 citroenen
11
Plet de aardappelen met een pureestamper. Haal de pan van het vuur en doe er de karnemelk, een klontje boter, de zure room en de mierikswortelpasta bij. Kruid met een snuifje zout, gesnipperde dille, peterselie en bieslook. Breng op smaak met wat citroensap.
12
Serveer de smeus met een gepocheerd ei de makreel. Werk af met een
takje dille.