Instructies
4 personen
600 g Corne de Gatte aardappelen
1
Spoel de aardappelen en kook ze gaar in de schil.
2
Giet ze af en laat ze wat afkoelen. Pel de aardappelen.
1 scheutje natuurazijn, 4 eieren
3
Breng water met een flinke scheut azijn aan de kook in een smalle, hoge kookpot om de eieren te pocheren. Het water moet naar azijn proeven.
boter
4
Smelt een klontje boter in een pan.
1 ajuin
5
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve ringen. Stoof de ui in de boter.
1 teentje Look
6
Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes. Doe de lookpulp bij de ui.
300 g gerookte makreel
7
Haal de makreel van de graten. Breek hem in stukken.
8
Snijd de aardappelen in blokjes. Doe ze bij de uien en laat even me stoven.
9
Maak met een garde een draaikolk in het water met azijn.
4 eieren
10
Breek een ei in een kopje. Laat het in het azijnwater glijden. Laat 2 minuten pocheren. Haal het met een schuimspaan uit de kookpot. Pocheer de andere eieren op dezelfde manier.
1 tl mierikswortel pasta, 0,2 l karnemelk, 2 el Zure room, 1 takje dille, peterselie, Bieslook, zout, 0,25 citroenen
11
Plet de aardappelen met een pureestamper. Haal de pan van het vuur en doe er de karnemelk, een klontje boter, de zure room en de mierikswortelpasta bij. Kruid met een snuifje zout, gesnipperde dille, peterselie en bieslook. Breng op smaak met wat citroensap.
12