
Fan van de Spaanse keuken? Deze heerlijk gevulde pepers met patatas bravas serveer je met pikante tomatensaus en klassieke lookmayonaise.
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 4 tomaat
- 2 chilipeper
- olijfolie
- zout
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 eetlepel wijnazijn
- 70 g panko
- 150 g Manchego
- 600 g lamsgehakt
- 2 ei
- peper
- 2 rode paprika
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel mosterd
- dragonazijn
- 2 dl arachideolie
- peper
- zout
- 600 g aardappel
- zout
- 1 bussel rucola
- olijfolie
- azijn
- peper
- zout
Benodigdheden
- een hakmolen met S-vormig mes
- een elektrische staafmixer
- een zeef
- een ovenschaal
- een friteuse
Bereiding
De tomatensaus
Pel en snipper de sjalot.
Snijd de tomaten en de chilipepers in stukken.
Fruit de sjalot in een scheut olijfolie. Doe er de tomaten en de chilipepers bij. Kruid met een snuif zout. Laat garen op een laag vuur.
Doe de tomatenpuree bij de saus en laat even mee stoven. Breng op smaak met wijnazijn. Laat de tomaten volledig zacht koken.
Mix de saus in de blender of met de staafmixer. Giet ze door een zeef.
Laat de saus volledig afkoelen in de koelkast.
De gevulde paprika's
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Maal de panko fijn. Snijd de kaas in blokjes en maal hem ook fijn. Houd ongeveer een derde van de gemalen panko en de gemalen kaas apart.
Meng het gehakt met de rest van de panko en de kaas. Voeg er de eieren aan toe. Kruid met peper.
Halveer de paprika’s in de lengte. Snijd het steeltje middendoor. Verwijder zaden en zaadlijsten.
Maak 4 grote bollen van het gehakt en vul er de paprika’s mee op.
Leg ze in een ovenschaal en bestrooi ze royaal met de opzij gehouden panko en kaas.
Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.
De lookmayonaise
Pel de knoflook en snijd de tenen in grote stukken. Doe ze in een maatbeker.
Voeg er mosterd, dragonazijn en een scheutje water aan toe. Splits het ei en doe de eierdooier bij de mayonaise. Vries het eiwit eventueel in voor later gebruik.
Giet er in een fijne straal de olie bij en mix alles met de staafmixer tot mayonaise.
Breng op smaak met peper en zout.
De patatas bravas
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukken.
Verwarm de friteuse.
Frituur de aardappelen. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
De afwerking
Spoel de rucola. Meng met wat olijfolie en een scheutje azijn. Kruid met peper en zout.
Serveer de paprika’s met de salade en de patatas bravas. Lepel wat koude tomatensaus en lookmayonaise over de aardappelen.