Gevulde omelet met pad thai en scampi's

Eeen smeuïge, gevulde omelet met de volle smaken van pad thai en gebakken scampi. Klaar in een handomdraai en overheerlijk!

Ingrediënten

  • een scheut olijfolie
  • 100 g pinda
  • een snuif zout
  • 400 g scampi's
  • 1 bussel lente-ui
  • 6 ei
  • 4 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel sriracha
  • 200 g eiernoedels
  • 2 eetlepel tamarindepasta
  • 4 eetlepel sojasaus
  • 2 ajuin
  • 2 teentje look
  • 30 g gember
  • 2 theelepel chiliflakes
  • 150 g sojascheut

Benodigdheden

  • wokpan
  • keukentang
  • keukenpapier
  • rasp

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat een scheut olie heet worden in een wok, rooster de pinda’s goudbruin en voeg een snuif zout toe. Laat de pinda’s uitlekken op een vel keukenpapier.

Doe opnieuw een scheut olie in de wok en bak de pantsers van de scampi’s. Schep de pantsers eruit en doe ze weg. Laat de olie in de wokpan.

Bak de scampi’s kort in de olie. Schep de scampi’s op een apart bord en laat opnieuw de olie in de wokpan voor later.

Verwarm olie in een andere pan. Snijd de lente-ui in grote stukken en stoof ze aan met een scheut water. Schep ze eruit en hou even apart.

Kluts de eieren in een grote kom en klop ze los met wat vissaus en een scheut sriracha. Bak in dezelfde pan een dunne omelet per persoon. Leg ze even apart op een bord.

Kook intussen de noedels gaar zoals aangegeven op de verpakking.

Meng de tamarindepasta met de vissaus en sojasaus in een kom.

Pel de ajuin en de look en schil de gember. Snijd de ajuin in reepjes en doe het in de wokpan. Rasp er de gember en de look bij. Voeg vervolgens de chiliflakes, de sojascheuten, de scampi’s en de gestoofde lente-ui toe. Laat even meebakken. Meng de gare noedels eronder en giet het tamarindesausje erbij.

Leg een omelet op een bord en vul ze met de noedels, de gebakken groenten en de scampi’s. Verdeel er wat van de pindanootjes over. Plooi de omelet toe en serveer.

Gevulde omelet met pad thai en scampi's