Gevulde kipfilet met tijmsaus en puree

Deze gevulde kipfilets zijn heerlijk knapperig langs buiten en superzacht vanbinnen dankzij de vulling van smeuïge geitenkaas. De kip wordt eerst gekorst in de pan en gaat daarna de oven in. Ondertussen heb je ruim de tijd om de smaakvolle tijmsaus en verse aardappelpuree af te werken. Gebakken patatjes passen hier trouwens ook perfect bij!

Ingrediënten

  • 800 g aardappelen
  • 200 g geitenkaas
  • 2 eetlepel honing
  • zout
  • peper
  • 4 kipfilet
  • 16 sneetjes gezouten spek
  • 2 sjalot
  • 1 teen look
  • enkele takjes tijm
  • een scheutje porto
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eigeel
  • een scheutje melk
  • een klontje boter
  • dragonazijn
  • 0.5 bussel bieslook
  • 1 kropsla
  • slaolie
  • balsamico

Benodigdheden

  • een pureestamper

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Mix de geitenkaas met de honing, wat zout en een snuif peper in de blender.

Snijd de kipfilets halfopen (overlangs) en smeer er een laag van het geitenkaasmengsel tussen. Vouw ze weer dicht.

Wikkel een paar dunne plakjes gezouten spek rond de gevulde kipfilets.

Smelt een klont boter in een pan en korst de ingepakte kipfilets aan beide kanten. Leg ze daarna in een ovenschaal en laat ze gedurende 15 minuten verder garen in de oven op 180°C.

Snipper de sjalot fijn en plet de look. Stoof ze aan in de pan waar je de kip in hebt gebakken.

Rits de tijm van de takjes en snipper fijn. Laat meestoven.

Voeg een scheutje porto, een scheutje water en de mosterd toe en laat de saus inkoken. Kruid met peper en zout.

Stamp de aardappelen fijn en maak er een smeuïge puree van met de melk, het eigeel en de boter.

Snijd de sjalot in fijne ringetjes en laat ze even marineren in dragonazijn.

Snipper de bieslook fijn.

Was de kropsla, laat uitlekken en scheur de grote bladeren in stukken. Besprenkel met een scheut slaolie en doe er de gemarineerde sjalot en fijngesnipperde bieslook bij.

Haal de kipfilets uit de oven, draai ze om in de schaal en laat nog even rusten.

Serveer de gevulde kipfilet met een toef verse aardappelpuree en wat van de frisse salade. Smakelijk!

Gevulde kipfilet met tijmsaus en puree