Gevulde kipfilet in tomatensaus met pasta

Vooraleer het weekend van start kan gaan, maakt Jeroen nog een snelle ovenschotel met gevulde kip in verse tomatensaus. Met wat pasta erbij heb je een bord heerlijk comfortfood voor een vrijdagavond.

Ingrediënten

  • 1 scheut olijfolie
  • 2 scheutje olijfolie
  • 2 ajuin
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 chilipeper
  • 2 stengels selder
  • 2 wortelen
  • 3 trostomaat
  • enkele blaadjes laurier
  • enkele takjes rozemarijn
  • enkele takjes tijm
  • 3 eetlepel tomatenpuree
  • 2 dl witte wijn
  • 4 dl passata
  • 20 g pijnboompitten
  • 250 g ricotta
  • 40 g parmezaan
  • enkele druppels citroensap
  • enkele takjes basilicum
  • 4 kipfilet
  • 4 sneetjes rauwe ham
  • 1 zakje mozarella
  • 400 g spaghetti

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.

Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan. Pel de uien en de look, snijd fijn en stoof aan in de olie. Snipper de chilipeper fijn en stoof mee aan.

Spoel de selder en wortelen, en snijd fijn. Snijd de tomaten in grote stukken. Stoof de groenten mee aan in de pan. Voeg er vervolgens de rozemarijn, de tijm en de laurier aan toe.

Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en laat hem even meebakken. 

Blus met de witte wijn en breng de saus aan de kook.

Voeg er tot slot de passata aan toe en laat de saus een tiental minuten zachtjes koken.

Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie en rooster de pijnboompitten.

Schep de ricotta in een kom en kruid met peper en zout. Rasp er vervolgens 40g parmezaan bij.

Snijd de pijnboompitten en de basilicum fijn. Pel en rasp de look, en meng onder de ricotta. Voeg er vervolgens enkele druppels citroensap aan toe.

Snijd de kipfilets open, maar snijd ze niet helemaal door. Kruid met peper en zout en schep er een lepel vulling op. Plooi de kipfilets toe en wikkel in een plak ham. 

Laat een scheutje olijfolie heet worden in een pan en kleur de gevulde kip in de olie.

Doe de saus in de blender, maar haal de tijm, rozemarijn en laurier er tussenuit. Mix de saus tot een mooi geheel. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Schep de gekleurde kip in een ovenschaal en giet de saus erover. Strooi er vervolgens de gemalen mozzarella over. Schuif de schaal nog 20 minuten in de oven. 

Kook ondertussen de pasta gaar in gezouten water.

Haal de schaal uit de oven, giet de pasta af en serveer.

Werk af met een scheutje olijfolie en enkele takjes basilicum.

Gevulde kipfilet in tomatensaus met pasta