Gevulde courgette met tijmpuree en paprikacoulis

Jeroen maakt courgettes gevuld met gehakt, geserveerd met een smeuïge puree op basis van jonge tijm en een licht pittige paprikasaus. Smakelijk!

 

 

Ingrediënten

  • 800 g aardappelen
  • 2 teentje look
  • enkele takjes tijm
  • 1 potje tijm
  • 1 ajuin
  • flinke scheut olijfolie
  • 0.5 chilipeper
  • 2 rode paprika
  • 4 ronde courgette
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • een snuif keukenzout
  • enkele takjes rozemarijn
  • 2 blaadjes laurier
  • een flinke scheut rode wijnazijn
  • een snuif gerookt paprikapoeder
  • een snuif Provençaalse kruiden
  • een scheutje olijfolie
  • 500 g gehakt
  • 2 dooier
  • 2 eetlepel gehaktkruiden
  • 200 g mozarella
  • 1 sjalot
  • een scheut melk
  • 40 g boter

Benodigdheden

  • Keukenrobot
  • Mixer

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180°C.

Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken, voeg er een teentje look aan toe en kook ze gaar in gezouten water. Snijd enkele takjes tijm fijn en voeg toe aan de aardappelen en laat ze meekoken.

Pel de ui en de look voor de paprikacoulis en snijd ze grof.

Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een pot en stoof er de ui en de look in aan.

Snijd de chilipeper en de paprika’s grof en voeg toe.

Snijd de hoedjes van de courgettes, snijd ze in stukken en laat meestoven. Lepel het vruchtvlees uit de courgettes en voeg dit ook toe.

Voeg nu de tomatenpuree aan toe en laat het geheel nog even stoven.

Voeg het water, de azijn en de kruiden toe. Breng de saus aan de kook.

Schik de uitgeholde courgettes in een ovenschaal, voeg er een scheutje olijfolie aan toe en kruid ze met peper en zout.

Doe het gehakt met een ei, de gehaktkruiden, de helft van de gemalen mozzarella en een fijngesnipperde sjalot in de kom van de keukenrobot en laat de machine even draaien.

Vul de courgettes op met het gehakt, strooi de rest van de gemalen mozzarella over de courgettes en schuif de ovenschaal 40 minuten in de oven.

Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er de melk, de boter en een dooier aan toe. Plet tot puree en breng op smaak met peper en zout.

Snipper nog wat jonge tijm fijn en meng het onder de puree.

Vis de takjes rozemarijn, tijm en laurierblaadjes uit de paprikasaus. Schep de saus in de pot van de blender en mix ze glad. Kruid eventueel bij met wat extra zout en zeef tenslotte de saus.

Schep wat tijmpuree op een bord en lepel er flink wat saus bij. Schik de gevulde courgette boven op de puree.

Gevulde courgette met tijmpuree en paprikacoulis