dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gevulde courgette met gehakt en spinazie (thumbnail)Gevulde courgette met gehakt en spinazie

Gevulde courgette met gehakt en spinazie

55m
0
-
2K
Recepten

Gevulde courgette met gehakt en spinazie

Gevulde tomaten smaken altijd, maar ook gevulde courgette is een schot in de roos. De pittige tomatensaus met gehakt smaakt heerlijk met de courgette.
Gevulde courgette met gehakt en spinazie (thumbnail)Gevulde courgette met gehakt en spinazie

Gevulde courgette met gehakt en spinazie

55m
0
-
2K
Recepten

Gevulde courgette met gehakt en spinazie

Gevulde tomaten smaken altijd, maar ook gevulde courgette is een schot in de roos. De pittige tomatensaus met gehakt smaakt heerlijk met de courgette.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd55m
Ingrediënten0
Beoordeling-
Aantal likes2K

Ingrediënten

4 personen
Olijfolie
Look
1,33 teentjes
Spinazie
666,67 g
Chilipoeder
1,33 tl
Gemengd gehakt
666,67 g
Ei
1,33
Paneermeel
266,67 g
Schapenkaasuit de Vlaamse Ardennen
106,67 g
Courgettes
2,67
Basilicum
10,67
Olijfolie
1,33 el
Knoflookpasta
1,33 teentjes
Tomaten passata
1.000 ml
Rode wijn
133,33 ml
Peper
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Verwarm 1 el olijfolie in een ruime steelpan en voeg het teentje knoflook, spinazie en chilipoeder toe. Stoof de spinazie en laat afkoelen. Knijp het vocht eruit en hak de blaadjes grof.
3
Meng de gehakte spinazie in een kom met het gehakt, ei en paneermeel. Kruid naar smaak met peper en zout. Rasp de hoevenschapenkaas bij het gehaktmengsel.
4
Was de courgettes, verwijder het kroontje en het vruchtvlees met een lepel. Snijd het vruchtvlees fijn en meng onder het gehakt. Vul nu de courgettes met het gehakt.
5
Pers de knoflook fjin. Verwarm 1 el olijfolie in een steelpan en voeg de knoflook toe. Blus met het glas rode wijn en laat de alcohol verdampen.
6
Giet er de passata bij. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
7
Giet de saus in een ovenschotel.
8
Leg de courgettes in de tomatensaus, bestrooi met enkele basilicumblaadjes en kaas. Plaats in de oven en laat ongeveer 35 tot 40 minuten garen.
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Verwarm 1 el olijfolie in een ruime steelpan en voeg het teentje knoflook, spinazie en chilipoeder toe. Stoof de spinazie en laat afkoelen. Knijp het vocht eruit en hak de blaadjes grof.

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Verwarm 1 el olijfolie in een ruime steelpan en voeg het teentje knoflook, spinazie en chilipoeder toe. Stoof de spinazie en laat afkoelen. Knijp het vocht eruit en hak de blaadjes grof.
3
Meng de gehakte spinazie in een kom met het gehakt, ei en paneermeel. Kruid naar smaak met peper en zout. Rasp de hoevenschapenkaas bij het gehaktmengsel.
4
Was de courgettes, verwijder het kroontje en het vruchtvlees met een lepel. Snijd het vruchtvlees fijn en meng onder het gehakt. Vul nu de courgettes met het gehakt.
5
Pers de knoflook fjin. Verwarm 1 el olijfolie in een steelpan en voeg de knoflook toe. Blus met het glas rode wijn en laat de alcohol verdampen.
6
Giet er de passata bij. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
7
Giet de saus in een ovenschotel.
8
Leg de courgettes in de tomatensaus, bestrooi met enkele basilicumblaadjes en kaas. Plaats in de oven en laat ongeveer 35 tot 40 minuten garen.
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Verwarm 1 el olijfolie in een ruime steelpan en voeg het teentje knoflook, spinazie en chilipoeder toe. Stoof de spinazie en laat afkoelen. Knijp het vocht eruit en hak de blaadjes grof.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gevulde courgette met gehakt en spinazie (thumbnail)Gevulde courgette met gehakt en spinazie
4 personen
55m
Ingrediënten
Olijfolie
Look
1,33 teentjes
Spinazie
666,67 g
Chilipoeder
1,33 tl
Gemengd gehakt
666,67 g
Ei
1,33
Paneermeel
266,67 g
Schapenkaasuit de Vlaamse Ardennen
106,67 g
Courgettes
2,67
Basilicum
10,67
Olijfolie
1,33 el
Knoflookpasta
1,33 teentjes
Tomaten passata
1.000 ml
Rode wijn
133,33 ml
Peper
Zout

Gevulde courgette met gehakt en spinazie

Gevulde tomaten smaken altijd, maar ook gevulde courgette is een schot in de roos. De pittige tomatensaus met gehakt smaakt heerlijk met de courgette.
Instructies
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Verwarm 1 el olijfolie in een ruime steelpan en voeg het teentje knoflook, spinazie en chilipoeder toe. Stoof de spinazie en laat afkoelen. Knijp het vocht eruit en hak de blaadjes grof.
3
Meng de gehakte spinazie in een kom met het gehakt, ei en paneermeel. Kruid naar smaak met peper en zout. Rasp de hoevenschapenkaas bij het gehaktmengsel.
4
Was de courgettes, verwijder het kroontje en het vruchtvlees met een lepel. Snijd het vruchtvlees fijn en meng onder het gehakt. Vul nu de courgettes met het gehakt.
5
Pers de knoflook fjin. Verwarm 1 el olijfolie in een steelpan en voeg de knoflook toe. Blus met het glas rode wijn en laat de alcohol verdampen.
6
Giet er de passata bij. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
7
Giet de saus in een ovenschotel.
8
Leg de courgettes in de tomatensaus, bestrooi met enkele basilicumblaadjes en kaas. Plaats in de oven en laat ongeveer 35 tot 40 minuten garen.