Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Verwarm 1 el olijfolie in een ruime steelpan en voeg het teentje knoflook, spinazie en chilipoeder toe. Stoof de spinazie en laat afkoelen. Knijp het vocht eruit en hak de blaadjes grof.

3

Meng de gehakte spinazie in een kom met het gehakt, ei en paneermeel. Kruid naar smaak met peper en zout. Rasp de hoevenschapenkaas bij het gehaktmengsel.

4

Was de courgettes, verwijder het kroontje en het vruchtvlees met een lepel. Snijd het vruchtvlees fijn en meng onder het gehakt. Vul nu de courgettes met het gehakt.

5

Pers de knoflook fjin. Verwarm 1 el olijfolie in een steelpan en voeg de knoflook toe. Blus met het glas rode wijn en laat de alcohol verdampen.

6

Giet er de passata bij. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.

7

Giet de saus in een ovenschotel.

8

Leg de courgettes in de tomatensaus, bestrooi met enkele basilicumblaadjes en kaas. Plaats in de oven en laat ongeveer 35 tot 40 minuten garen.