Gevulde aubergines met merguez, rijst en paprikacoulis
Gevulde aubergines met merguez, rijst en paprikacoulis
Gegratineerde aubergines met een topping van gebakken rijst en merguez in een coulis van paprika.
Gevulde aubergines met merguez, rijst en paprikacoulis
Gevulde aubergines met merguez, rijst en paprikacoulis
Gegratineerde aubergines met een topping van gebakken rijst en merguez in een coulis van paprika.
Ingrediënten
4 personen
Aubergine
2
Merguez
400 g
Ui
1
Basmatirijst
200 g
Rode paprika's
2
Tomaten
2
Look
3 teentjes
Uien
2
Tijm
Rozemarijn
Tomatenpuree
1 el
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Chiliflakes
1 snuifje
Witte wijn
1 scheutje
Tomaten passata
0,1 l
Gemalen mozzarella
1 zakje
Rucola
Oregano
1 snuifje
Benodigdheden
Mixer, zeef
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
200 g basmatirijst
2
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de rijst gaar.
2 uien, 3 teentjes Look
3
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze aan in olijfolie. Pel en plet de look en voeg hem toe.
2 rode paprika's
4
Snijd de paprika’s, en hou een kwart apart voor de vulling. Snijd de rest in grote stukken. Doe ze bij de uien.
2 tomaten, tijm, rozemarijn
5
Snijd de tomaten in grote stukken en voeg ze toe. Voeg wat tijm en rozemarijn toe. Zet een deksel op de pot en laat even stoven.
400 g merguez
6
Zet een grote pan of een wok op het vuur en laat een scheut olie heet worden. Knijp het vlees uit de merguez en bak het vlees in de olie. Prak het vlees tijdens het bakken met een vork.
1 ui
7
Pel de ui, snijd ze fijn en voeg ze toe.
8
Schil de rest van de paprika, snijd fijn in blokjes en laat meebakken.
1 el Tomatenpuree, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn, 1 snuifje oregano
9
Voeg de tomatenpuree toe aan de paprika’s voor de coulis. Breng op smaak met een snuif gerookt paprikapoeder, een snuif komijn en een snuif oregano.
1 scheutje witte wijn, 0,1 l Tomaten passata, 1 snuifje chiliflakes
10
Voeg de witte wijn toe en laat even koken. Schenk daarna de passata en een scheut water bij de groenten. Breng de saus aan de kook. Kruid met zout en chiliflakes.
2 aubergine
11
Snijd een stukje van de bolle kant van de aubergines en halveer de aubergines in de lengte. Schraap met een lepel een deel van het vruchtvlees uit de aubergines en leg de uitgeholde aubergines op een bakplaat.
12
Snijd het vruchtvlees in stukjes en laat meebakken met de merguez. Kruid alles met peper, zout, komijn, gerookt paprikapoeder en oregano.
13
Schep de gare rijst in de pan en laat even meebakken. Voeg eventueel een scheutje water toe.
1 zakje gemalen mozzarella
14
Schep de vulling van gebakken rijst en merguez in de uitgeholde aubergines. Besprenkel ze met wat olijfolie en strooi de gemalen mozzarella erover. Schuif de aubergines in de oven voor 30 minuten.
15
Schep alle groenten voor de saus in de pot van de blender en mix ze fijn. Zeef de coulis.
Rucola
16
Schep een flinke lepel paprikacoulis in een diep bord en leg er een gevulde aubergine in. Werk af met wat rucola en een likje fijne olijfolie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
200 g basmatirijst
2
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de rijst gaar.
2 uien, 3 teentjes Look
3
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze aan in olijfolie. Pel en plet de look en voeg hem toe.
2 rode paprika's
4
Snijd de paprika’s, en hou een kwart apart voor de vulling. Snijd de rest in grote stukken. Doe ze bij de uien.
2 tomaten, tijm, rozemarijn
5
Snijd de tomaten in grote stukken en voeg ze toe. Voeg wat tijm en rozemarijn toe. Zet een deksel op de pot en laat even stoven.
400 g merguez
6
Zet een grote pan of een wok op het vuur en laat een scheut olie heet worden. Knijp het vlees uit de merguez en bak het vlees in de olie. Prak het vlees tijdens het bakken met een vork.
1 ui
7
Pel de ui, snijd ze fijn en voeg ze toe.
8
Schil de rest van de paprika, snijd fijn in blokjes en laat meebakken.
1 el Tomatenpuree, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn, 1 snuifje oregano
9
Voeg de tomatenpuree toe aan de paprika’s voor de coulis. Breng op smaak met een snuif gerookt paprikapoeder, een snuif komijn en een snuif oregano.
1 scheutje witte wijn, 0,1 l Tomaten passata, 1 snuifje chiliflakes
10
Voeg de witte wijn toe en laat even koken. Schenk daarna de passata en een scheut water bij de groenten. Breng de saus aan de kook. Kruid met zout en chiliflakes.
2 aubergine
11
Snijd een stukje van de bolle kant van de aubergines en halveer de aubergines in de lengte. Schraap met een lepel een deel van het vruchtvlees uit de aubergines en leg de uitgeholde aubergines op een bakplaat.
12
Snijd het vruchtvlees in stukjes en laat meebakken met de merguez. Kruid alles met peper, zout, komijn, gerookt paprikapoeder en oregano.
13
Schep de gare rijst in de pan en laat even meebakken. Voeg eventueel een scheutje water toe.
1 zakje gemalen mozzarella
14
Schep de vulling van gebakken rijst en merguez in de uitgeholde aubergines. Besprenkel ze met wat olijfolie en strooi de gemalen mozzarella erover. Schuif de aubergines in de oven voor 30 minuten.
15
Schep alle groenten voor de saus in de pot van de blender en mix ze fijn. Zeef de coulis.
Rucola
16
Schep een flinke lepel paprikacoulis in een diep bord en leg er een gevulde aubergine in. Werk af met wat rucola en een likje fijne olijfolie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
55m
Ingrediënten
Aubergine
2
Merguez
400 g
Ui
1
Basmatirijst
200 g
Rode paprika's
2
Tomaten
2
Look
3 teentjes
Uien
2
Tijm
Rozemarijn
Tomatenpuree
1 el
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Chiliflakes
1 snuifje
Witte wijn
1 scheutje
Tomaten passata
0,1 l
Gemalen mozzarella
1 zakje
Rucola
Oregano
1 snuifje
Gevulde aubergines met merguez, rijst en paprikacoulis
Gegratineerde aubergines met een topping van gebakken rijst en merguez in een coulis van paprika.Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
200 g basmatirijst
2
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de rijst gaar.
2 uien, 3 teentjes Look
3
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze aan in olijfolie. Pel en plet de look en voeg hem toe.
2 rode paprika's
4
Snijd de paprika’s, en hou een kwart apart voor de vulling. Snijd de rest in grote stukken. Doe ze bij de uien.
2 tomaten, tijm, rozemarijn
5
Snijd de tomaten in grote stukken en voeg ze toe. Voeg wat tijm en rozemarijn toe. Zet een deksel op de pot en laat even stoven.
400 g merguez
6
Zet een grote pan of een wok op het vuur en laat een scheut olie heet worden. Knijp het vlees uit de merguez en bak het vlees in de olie. Prak het vlees tijdens het bakken met een vork.
1 ui
7
Pel de ui, snijd ze fijn en voeg ze toe.
8
Schil de rest van de paprika, snijd fijn in blokjes en laat meebakken.
1 el Tomatenpuree, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn, 1 snuifje oregano
9
Voeg de tomatenpuree toe aan de paprika’s voor de coulis. Breng op smaak met een snuif gerookt paprikapoeder, een snuif komijn en een snuif oregano.
1 scheutje witte wijn, 0,1 l Tomaten passata, 1 snuifje chiliflakes
10
Voeg de witte wijn toe en laat even koken. Schenk daarna de passata en een scheut water bij de groenten. Breng de saus aan de kook. Kruid met zout en chiliflakes.
2 aubergine
11
Snijd een stukje van de bolle kant van de aubergines en halveer de aubergines in de lengte. Schraap met een lepel een deel van het vruchtvlees uit de aubergines en leg de uitgeholde aubergines op een bakplaat.
12
Snijd het vruchtvlees in stukjes en laat meebakken met de merguez. Kruid alles met peper, zout, komijn, gerookt paprikapoeder en oregano.
13
Schep de gare rijst in de pan en laat even meebakken. Voeg eventueel een scheutje water toe.
1 zakje gemalen mozzarella
14
Schep de vulling van gebakken rijst en merguez in de uitgeholde aubergines. Besprenkel ze met wat olijfolie en strooi de gemalen mozzarella erover. Schuif de aubergines in de oven voor 30 minuten.
15
Schep alle groenten voor de saus in de pot van de blender en mix ze fijn. Zeef de coulis.
Rucola
16
Schep een flinke lepel paprikacoulis in een diep bord en leg er een gevulde aubergine in. Werk af met wat rucola en een likje fijne olijfolie.