dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gestoomde zeewolf met geplette aardappel en groenten (thumbnail)Gestoomde zeewolf met geplette aardappel en groenten

Gestoomde zeewolf met geplette aardappel en groenten

45m
0
-
2.3K
Recepten

Gestoomde zeewolf met geplette aardappel en groenten

Jeroens aprilvis is de zeewolf. Hij stoom porties van de stevige witte vis en serveer ze met geplette aardappelen met verse veldsla. Een warme vinaigrette met zachte reepjes sjalot en stukjes kerstomaat maken het bord compleet. Deze bereiding kan je ook maken met een stevige seizoensvis naar keuze.
Gestoomde zeewolf met geplette aardappel en groenten (thumbnail)Gestoomde zeewolf met geplette aardappel en groenten

Gestoomde zeewolf met geplette aardappel en groenten

45m
0
-
2.3K
Recepten

Gestoomde zeewolf met geplette aardappel en groenten

Jeroens aprilvis is de zeewolf. Hij stoom porties van de stevige witte vis en serveer ze met geplette aardappelen met verse veldsla. Een warme vinaigrette met zachte reepjes sjalot en stukjes kerstomaat maken het bord compleet. Deze bereiding kan je ook maken met een stevige seizoensvis naar keuze.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten0
Beoordeling-
Aantal likes2.3K

Ingrediënten

4 personen
Zeewolf
800 g
Peper
Zout
Kerstomaten
250 g
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Tijm
1
Laurier
1 blaadje
Olijfolie
0,2 l
Water
0,05 l
Xeresazijn
0,05 l
Aardappelen
1.000 g
Veldsla
200 g
Zure room
200 g
Citroenen
0,5

Benodigdheden

Evt een stoommandje van bamboe, een aardappelstamper

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Schil de vastkokende aardappelen en kook ze gaar in water met een snuif zout.
2
Breng een tweede pot met water aan de kook en plaats er een stoommandje van bamboe bovenop. Wie een stoomoven bezit kan de vis daarin garen.
TIPVoor wie zuinig met energie omspringt: Plaats het stoommandje voor de vis bovenop de ketel met kokende aardappelen.
3
Verhit een flinke bodem olijfolie in een kleine pot, op een zacht vuur.
4
Pel de sjalotten, halveer ze en snij ze in flinterdunne lange sliertjes. Maak de rokken van de reepjes sjalot los en leg ze in de warme olie. (Zorg dat de sjalotsnippers net onder staan in de olijfolie.)
5
Kneus een gepelde teen look en doe die in de pot. Voeg ook tijm en laurier toe, een scheut water en evenveel sherry-azijn. Voeg een snuif zout toe en wat versgemalen peper.
6
Gaar de sjalotrepen in de warme vinaigrette gedurende een kwartier, op een zacht vuur.
7
Kruid de porties zeewolf met wat zout en peper. Leg ze in het stoommandje en zet het deksel erop. Stoom de vis in 10 tot 15 minuten. (Prik erin ter controle. In het hart van de filets mag de vis een beetje glazig zijn.)
8
Spoel de (losgeplukte) blaadjes veldsla zorgvuldig schoon.
9
Giet de gare aardappelen af en plet ze met een vork of aardappelstamper. Behoud voldoende stukjes! Lepel er de zure room bij, roer en schep er de veldsla doorheen. Voeg een scheutje citroensap toe en meng de aardappelbereiding grondig.
10
Proef en kruid de geplette aardappelen met een beetje zout.
11
Snij de kerstomaten in kwartjes en leg ze in de warme vinaigrette met sjalot. (Geef ze enkel wat warmte.)
12
Schep op ieders bord een portie geplette aardappel met veldsla, leg er gestoomde zeewolf bovenop en lepel er warme vinaigrette met sjalot en tomaatjes over.
1
Schil de vastkokende aardappelen en kook ze gaar in water met een snuif zout.
2
Breng een tweede pot met water aan de kook en plaats er een stoommandje van bamboe bovenop. Wie een stoomoven bezit kan de vis daarin garen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

1
Schil de vastkokende aardappelen en kook ze gaar in water met een snuif zout.
2
Breng een tweede pot met water aan de kook en plaats er een stoommandje van bamboe bovenop. Wie een stoomoven bezit kan de vis daarin garen.
TIPVoor wie zuinig met energie omspringt: Plaats het stoommandje voor de vis bovenop de ketel met kokende aardappelen.
3
Verhit een flinke bodem olijfolie in een kleine pot, op een zacht vuur.
4
Pel de sjalotten, halveer ze en snij ze in flinterdunne lange sliertjes. Maak de rokken van de reepjes sjalot los en leg ze in de warme olie. (Zorg dat de sjalotsnippers net onder staan in de olijfolie.)
5
Kneus een gepelde teen look en doe die in de pot. Voeg ook tijm en laurier toe, een scheut water en evenveel sherry-azijn. Voeg een snuif zout toe en wat versgemalen peper.
6
Gaar de sjalotrepen in de warme vinaigrette gedurende een kwartier, op een zacht vuur.
7
Kruid de porties zeewolf met wat zout en peper. Leg ze in het stoommandje en zet het deksel erop. Stoom de vis in 10 tot 15 minuten. (Prik erin ter controle. In het hart van de filets mag de vis een beetje glazig zijn.)
8
Spoel de (losgeplukte) blaadjes veldsla zorgvuldig schoon.
9
Giet de gare aardappelen af en plet ze met een vork of aardappelstamper. Behoud voldoende stukjes! Lepel er de zure room bij, roer en schep er de veldsla doorheen. Voeg een scheutje citroensap toe en meng de aardappelbereiding grondig.
10
Proef en kruid de geplette aardappelen met een beetje zout.
11
Snij de kerstomaten in kwartjes en leg ze in de warme vinaigrette met sjalot. (Geef ze enkel wat warmte.)
12
Schep op ieders bord een portie geplette aardappel met veldsla, leg er gestoomde zeewolf bovenop en lepel er warme vinaigrette met sjalot en tomaatjes over.
1
Schil de vastkokende aardappelen en kook ze gaar in water met een snuif zout.
2
Breng een tweede pot met water aan de kook en plaats er een stoommandje van bamboe bovenop. Wie een stoomoven bezit kan de vis daarin garen.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gestoomde zeewolf met geplette aardappel en groenten (thumbnail)Gestoomde zeewolf met geplette aardappel en groenten
4 personen
45m
Ingrediënten
Zeewolf
800 g
Peper
Zout
Kerstomaten
250 g
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Tijm
1
Laurier
1 blaadje
Olijfolie
0,2 l
Water
0,05 l
Xeresazijn
0,05 l
Aardappelen
1.000 g
Veldsla
200 g
Zure room
200 g
Citroenen
0,5

Gestoomde zeewolf met geplette aardappel en groenten

Jeroens aprilvis is de zeewolf. Hij stoom porties van de stevige witte vis en serveer ze met geplette aardappelen met verse veldsla. Een warme vinaigrette met zachte reepjes sjalot en stukjes kerstomaat maken het bord compleet. Deze bereiding kan je ook maken met een stevige seizoensvis naar keuze.
Instructies
1
Schil de vastkokende aardappelen en kook ze gaar in water met een snuif zout.
2
Breng een tweede pot met water aan de kook en plaats er een stoommandje van bamboe bovenop. Wie een stoomoven bezit kan de vis daarin garen.
TIPVoor wie zuinig met energie omspringt: Plaats het stoommandje voor de vis bovenop de ketel met kokende aardappelen.
3
Verhit een flinke bodem olijfolie in een kleine pot, op een zacht vuur.
4
Pel de sjalotten, halveer ze en snij ze in flinterdunne lange sliertjes. Maak de rokken van de reepjes sjalot los en leg ze in de warme olie. (Zorg dat de sjalotsnippers net onder staan in de olijfolie.)
5
Kneus een gepelde teen look en doe die in de pot. Voeg ook tijm en laurier toe, een scheut water en evenveel sherry-azijn. Voeg een snuif zout toe en wat versgemalen peper.
6
Gaar de sjalotrepen in de warme vinaigrette gedurende een kwartier, op een zacht vuur.
7
Kruid de porties zeewolf met wat zout en peper. Leg ze in het stoommandje en zet het deksel erop. Stoom de vis in 10 tot 15 minuten. (Prik erin ter controle. In het hart van de filets mag de vis een beetje glazig zijn.)
8
Spoel de (losgeplukte) blaadjes veldsla zorgvuldig schoon.
9
Giet de gare aardappelen af en plet ze met een vork of aardappelstamper. Behoud voldoende stukjes! Lepel er de zure room bij, roer en schep er de veldsla doorheen. Voeg een scheutje citroensap toe en meng de aardappelbereiding grondig.
10
Proef en kruid de geplette aardappelen met een beetje zout.
11
Snij de kerstomaten in kwartjes en leg ze in de warme vinaigrette met sjalot. (Geef ze enkel wat warmte.)
12
Schep op ieders bord een portie geplette aardappel met veldsla, leg er gestoomde zeewolf bovenop en lepel er warme vinaigrette met sjalot en tomaatjes over.