Geroosterde aubergine met tarwesalade
Geroosterde aubergine met tarwesalade
Geen vlees of vis op de barbecue dit keer. Jeroen gooit aubergine op de grill en serveert er een vegetarische tarwesalade met verse groenten bij. De dressing van geitenkaas maakt het af.
Geroosterde aubergine met tarwesalade
Geroosterde aubergine met tarwesalade
Geen vlees of vis op de barbecue dit keer. Jeroen gooit aubergine op de grill en serveert er een vegetarische tarwesalade met verse groenten bij. De dressing van geitenkaas maakt het af.
Ingrediënten
4 personen
Aubergine
1
Look
1 teentje
Rozemarijn
Grof zout
Peper
Olijfolie
Couscous
200 g
Komijnpoeder
Kurkuma
Gerookt paprikapoeder
Cayennepeper
Zout
Water
0,4 l
Ajuinen
0,5
Rode paprika
1
Komkommers
0,5
Platte peterselie
1 bosje
Rucola
1 bosje
Munt
Limoen
1
Geitenkaas
150 g
Griekse yoghurt
4 el
Benodigdheden
Hakmolen, een barbecue, een hakmolen, aluminiumfolie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 aubergine
1
Spoel de aubergine en snijd het topje eraf. Snijd de groente vervolgens in de lengte middendoor.
2
Maak met een scherp mesje kruisgewijs insnijdingen in het vruchtvlees van de twee stukken aubergine.
1 teentje Look, rozemarijn
3
Pel de knoflook en snijd de teen in dunne schijfjes. Duw de schijfjes in de insnijdingen van elke halve aubergine. Doe hetzelfde met de takjes verse rozemarijn.
grof zout, peper
4
Strooi er grof zout en wat peper van de molen over.
olijfolie
5
Druppel tenslotte een scheutje olijfolie over elke halve aubergine.
6
Leg de aubergine op de grill van de barbecue, met het vruchtvlees naar beneden. Laat zo’n 20 minuten grillen.
7
Wikkel de aubergine in aluminiumfolie en laat zo even verder garen tot het vruchtvlees lekker mals is.
De tabouleh
8
Breng een pot water aan de kook.
200 g couscous, komijnpoeder, kurkuma, gerookt paprikapoeder, cayennepeper, zout, 0,4 l Water
9
Doe de couscous in een schaal en giet er het hete water over. Kruid met een snuif komijn, kurkuma, gerookt paprikapoeder, cayennepeper en zout. Laat de tarwekorrels wellen tot ze zacht zijn.
0,5 ajuinen
10
Snipper de ui fijn en meng onder de couscous.
1 rode paprika
11
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd de paprika in kleine blokjes (brunoise) en voeg deze toe aan de couscous.
0,5 komkommers
12
Spoel de komkommer en snijd ‘m zonder de zaadjes in brunoise. Doe de blokjes bij de couscous.
1 bosje platte peterselie, 1 bosje Rucola, Munt
13
Snijd de peterselie, de rucola en de munt fijn. Meng de snippers onder de couscous.
olijfolie, 1 limoen
14
Giet er een flinke scheut olijfolie over en knijp ook de limoen uit.
peper, zout
15
Kruid met peper en zout. Meng alles goed door elkaar en bewaar in de koelkast.
Afwerken en serveren
150 g geitenkaas, 4 el Griekse yoghurt
16
Doe een groot stuk van de geitenkaas in een kleine hakmolen. Doe er de Griekse yoghurt bij en mix tot een gladde dressing.
17
Verwijder de stukjes look en de takjes rozemarijn uit de halve aubergines. Leg ze op een bord en schep er de tabouleh over.
18
Werk af met een lepel dressing. Brokkel er de rest van de geitenkaas over. Kruid af met peper van de molen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1 aubergine
1
Spoel de aubergine en snijd het topje eraf. Snijd de groente vervolgens in de lengte middendoor.
2
Maak met een scherp mesje kruisgewijs insnijdingen in het vruchtvlees van de twee stukken aubergine.
1 teentje Look, rozemarijn
3
Pel de knoflook en snijd de teen in dunne schijfjes. Duw de schijfjes in de insnijdingen van elke halve aubergine. Doe hetzelfde met de takjes verse rozemarijn.
grof zout, peper
4
Strooi er grof zout en wat peper van de molen over.
olijfolie
5
Druppel tenslotte een scheutje olijfolie over elke halve aubergine.
6
Leg de aubergine op de grill van de barbecue, met het vruchtvlees naar beneden. Laat zo’n 20 minuten grillen.
7
Wikkel de aubergine in aluminiumfolie en laat zo even verder garen tot het vruchtvlees lekker mals is.
De tabouleh
8
Breng een pot water aan de kook.
200 g couscous, komijnpoeder, kurkuma, gerookt paprikapoeder, cayennepeper, zout, 0,4 l Water
9
Doe de couscous in een schaal en giet er het hete water over. Kruid met een snuif komijn, kurkuma, gerookt paprikapoeder, cayennepeper en zout. Laat de tarwekorrels wellen tot ze zacht zijn.
0,5 ajuinen
10
Snipper de ui fijn en meng onder de couscous.
1 rode paprika
11
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd de paprika in kleine blokjes (brunoise) en voeg deze toe aan de couscous.
0,5 komkommers
12
Spoel de komkommer en snijd ‘m zonder de zaadjes in brunoise. Doe de blokjes bij de couscous.
1 bosje platte peterselie, 1 bosje Rucola, Munt
13
Snijd de peterselie, de rucola en de munt fijn. Meng de snippers onder de couscous.
olijfolie, 1 limoen
14
Giet er een flinke scheut olijfolie over en knijp ook de limoen uit.
peper, zout
15
Kruid met peper en zout. Meng alles goed door elkaar en bewaar in de koelkast.
Afwerken en serveren
150 g geitenkaas, 4 el Griekse yoghurt
16
Doe een groot stuk van de geitenkaas in een kleine hakmolen. Doe er de Griekse yoghurt bij en mix tot een gladde dressing.
17
Verwijder de stukjes look en de takjes rozemarijn uit de halve aubergines. Leg ze op een bord en schep er de tabouleh over.
18
Werk af met een lepel dressing. Brokkel er de rest van de geitenkaas over. Kruid af met peper van de molen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Aubergine
1
Look
1 teentje
Rozemarijn
Grof zout
Peper
Olijfolie
Couscous
200 g
Komijnpoeder
Kurkuma
Gerookt paprikapoeder
Cayennepeper
Zout
Water
0,4 l
Ajuinen
0,5
Rode paprika
1
Komkommers
0,5
Platte peterselie
1 bosje
Rucola
1 bosje
Munt
Limoen
1
Geitenkaas
150 g
Griekse yoghurt
4 el
Geroosterde aubergine met tarwesalade
Geen vlees of vis op de barbecue dit keer. Jeroen gooit aubergine op de grill en serveert er een vegetarische tarwesalade met verse groenten bij. De dressing van geitenkaas maakt het af.Instructies
1 aubergine
1
Spoel de aubergine en snijd het topje eraf. Snijd de groente vervolgens in de lengte middendoor.
2
Maak met een scherp mesje kruisgewijs insnijdingen in het vruchtvlees van de twee stukken aubergine.
1 teentje Look, rozemarijn
3
Pel de knoflook en snijd de teen in dunne schijfjes. Duw de schijfjes in de insnijdingen van elke halve aubergine. Doe hetzelfde met de takjes verse rozemarijn.
grof zout, peper
4
Strooi er grof zout en wat peper van de molen over.
olijfolie
5
Druppel tenslotte een scheutje olijfolie over elke halve aubergine.
6
Leg de aubergine op de grill van de barbecue, met het vruchtvlees naar beneden. Laat zo’n 20 minuten grillen.
7
Wikkel de aubergine in aluminiumfolie en laat zo even verder garen tot het vruchtvlees lekker mals is.
De tabouleh
8
Breng een pot water aan de kook.
200 g couscous, komijnpoeder, kurkuma, gerookt paprikapoeder, cayennepeper, zout, 0,4 l Water
9
Doe de couscous in een schaal en giet er het hete water over. Kruid met een snuif komijn, kurkuma, gerookt paprikapoeder, cayennepeper en zout. Laat de tarwekorrels wellen tot ze zacht zijn.
0,5 ajuinen
10
Snipper de ui fijn en meng onder de couscous.
1 rode paprika
11
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd de paprika in kleine blokjes (brunoise) en voeg deze toe aan de couscous.
0,5 komkommers
12
Spoel de komkommer en snijd ‘m zonder de zaadjes in brunoise. Doe de blokjes bij de couscous.
1 bosje platte peterselie, 1 bosje Rucola, Munt
13
Snijd de peterselie, de rucola en de munt fijn. Meng de snippers onder de couscous.
olijfolie, 1 limoen
14
Giet er een flinke scheut olijfolie over en knijp ook de limoen uit.
peper, zout
15
Kruid met peper en zout. Meng alles goed door elkaar en bewaar in de koelkast.
Afwerken en serveren
150 g geitenkaas, 4 el Griekse yoghurt
16
Doe een groot stuk van de geitenkaas in een kleine hakmolen. Doe er de Griekse yoghurt bij en mix tot een gladde dressing.
17
Verwijder de stukjes look en de takjes rozemarijn uit de halve aubergines. Leg ze op een bord en schep er de tabouleh over.
18
Werk af met een lepel dressing. Brokkel er de rest van de geitenkaas over. Kruid af met peper van de molen.