
Met dit recept maak je ongeveer 25 koekjes met geitenkaas, waarvoor de bereidingstijd 85 minuten bedraagt. Je verkrijgt ook ongeveer 8 mini-croques, met een bereidingstijd van 30 minuten.
Ingrediënten
- 3 paprika
- olijfolie
- 200 g geitenkaas
- room
- 50 g pijnboompitten
- bloem
- 1 vel bladerdeeg
- peper
- tijm
- 0.5 stokbrood
- olijfolie
- 100 g vijgenconfituur
- 100 g Zwarte Woudham
- 180 g mozarella
- peper
Benodigdheden
- een deegrol
- een vel bakpapier of een bakmatje
Bereiding
Voor de koekjes met geitenkaas, paprika en pijnboompitten
Leg de rode paprika’s ongeschild in een ovenschaal. Druppel er wat olijfolie over en plaats ze onder de ovengrill. Gril ze tot de taaie schil gebrande vlekken krijgt.
Doe de verse geitenkaas in de hakmolen van je keukenmachine en schenk er en scheutje room bij. Laat de machine draaien tot je een smeuïge smeerbare pasta krijgt. Vergelijk het met smeerkaas.
Strooi de pijnboompitjes in een pan en rooster ze goudbruin op een matig vuur. Blijf in de buurt en schud de pitjes af en toe even op. Ze kunnen snel verbranden.
Bepoeder je werkoppervlak met een beetje bloem en leg het vel bladerdeeg daarop. Leg de kortste zijde naar je toe. Rol het bladerdeeg (indien nodig) wat uit, zodat het een dunne lap wordt.
Strooi peper van de molen over het laagje kaas. Zout is overbodig.
Rits de blaadjes van de takjes tijm, en strooi ze over de hagelwitte kaas.
Voor de mini-croques
Snij het stokbrood haaks in dunne sneetjes van zo’n centimeter dik. Probeer om zoveel mogelijk identieke sneetjes brood te verkrijgen.
Schik de helft van de sneetjes stokbrood erop en druppel er een beetje olijfolie over.
Smeer een laagje vijgenconfituur op de getoaste schijfjes brood.
Drapeer bovenop de confituur wat flinterdun gesneden zwarte Woudham.
Leg daarbovenop een plakje mozzarella en strooi er een beetje peper van de molen over.