
Patatjes met vis is altijd een sterke combinatie. Stoemp met lichtjes bittere andijvie en krokant gepaneerde wijting krijgen nog meer smaak met een frisse remouladesaus.
Ingrediënten
- 600 g aardappel
- 0.5 andijvie
- 1 ajuin
- boter
- 1 teen knoflook
- zout
- 6 eetlepel mayonaise
- 0.25 bussel dragon
- 0.25 bussel bieslook
- 0.25 bussel platte peterselie
- 6 augurk
- 2 koffielepels zilveruitjes
- 2 koffielepels kappertjes
- 600 g wijting
- peper
- 2 ei
- arachideolie
- 100 g panko
Benodigdheden
Bereiding
De geplette aardappel met andijvie
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
Was de andijvie en laat uitlekken in een vergiet.
Pel de ui en snipper hem fijn.
Smelt een klont boter in een kookpot. Stoof de ui.
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Stoof de pulp met de ui.
Snijd de andijvie wat kleiner en stoof hem ook met de ui.
Giet de aardappelen af en plet ze onder de andijvie met een vork. Doe er een klontje boter bij en breng op smaak met een snuif zout.
De remouladesaus
Doe de mayonaise in een kom. Een recept om zelf mayonaise te maken, vind je hier.
Snipper de dragon, bieslook en peterselie fijn. Hak de augurkjes, de kappertjes en de zilveruitjes ook fijn.
Meng alles met de mayonaise en bewaar in de koelkast.
De gepaneerde wijting
Verdeel de wijting in porties. Kruid met peper en zout.
Splits de eieren. Gebruik de eierdooiers eventueel om verse mayonaise te maken. Klop de eiwitten met een klein scheutje arachideolie los in een diep bord of een schaal.
Doe de panko ook in een diep bord of schaal.
Haal de vis eerst door het lichtjes opgeklopte eiwit en dan door de panko.
Verwarm een flinke scheut arachideolie in een pan.
Bak de gepaneerde vis aan beide kanten krokant.
Serveren
Serveer de wijting met de geplette aardappelen met andijvie en de remouladesaus.