Instructies

4 personen

De geplette aardappel met andijvie

600 g aardappelen
1

Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.

0,5 Andijvie
2

Was de andijvie en laat uitlekken in een vergiet.

1 ajuin
3

Pel de ui en snipper hem fijn.

boter
4

Smelt een klont boter in een kookpot. Stoof de ui.

1 teentje Look
5

Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Stoof de pulp met de ui.

6

Snijd de andijvie wat kleiner en stoof hem ook met de ui.

zout
7

Giet de aardappelen af en plet ze onder de andijvie met een vork. Doe er een klontje boter bij en breng op smaak met een snuif zout.

De remouladesaus

6 el mayonaise
8

Doe de mayonaise in een kom. Een recept om zelf mayonaise te maken, vind je hier.

0,25 bosjes dragon, 0,25 bosjes Bieslook, 0,25 bosjes platte peterselie, 6 augurken, 2 tl Zilverui, 2 tl kappertjes
9

Snipper de dragon, bieslook en peterselie fijn. Hak de augurkjes, de kappertjes en de zilveruitjes ook fijn.

10

Meng alles met de mayonaise en bewaar in de koelkast.

De gepaneerde wijting

600 g wijting, peper
11

Verdeel de wijting in porties. Kruid met peper en zout.

arachideolie, 2 eieren
12

Splits de eieren. Gebruik de eierdooiers eventueel om verse mayonaise te maken. Klop de eiwitten met een klein scheutje arachideolie los in een diep bord of een schaal.

100 g panko
13

Doe de panko ook in een diep bord of schaal.

14

Haal de vis eerst door het lichtjes opgeklopte eiwit en dan door de panko.

15

Verwarm een flinke scheut arachideolie in een pan.

16

Bak de gepaneerde vis aan beide kanten krokant.

Serveren

17

Serveer de wijting met de geplette aardappelen met andijvie en de remouladesaus.