
Kip is ontzettend veelzijdig. Deze dunne lappen gepaneerde en krokant gebakken kip doen het uitstekend met een mollige olijfoliepuree en pittige paprikasalsa.
Ingrediënten
- 2 puntpaprika
- 2 tomaat
- 1 sjalot
- 1 chilipeper
- 0.25 bussel bieslook
- olijfolie
- wijnazijn
- zout
- snuifje oregano
- snuifje paprikapoeder
- 800 g aardappel
- melk
- olijfolie
- zout
- peper
- 1 ei
- 4 kipfilet
- 2 ei
- 100 g panko
- 100 g Parmezaanse kaas
- boter
- olijfolie
- oregano
- peper
- zout
Benodigdheden
Bereiding
Paprikasalsa
Verwijder de zaden en zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd ze eerst in repen en dan in kleine blokjes (brunoise).
Breng water aan de kook. Snijd de tomaten kruiselings in en giet er kokend water over. Laat 10 seconden staan en koel ze in koud water.
Pel de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees ook in brunoise.
Pel en snipper de sjalot heel fijn. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadjes en snipper heel fijn.
Meng de paprika met tomatenbrunoise, sjalot en chilipeper. Doe er een flinke scheut olijfolie van topkwaliteit bij en kruid met zout, gerookt paprikapoeder en oregano. Voeg er tenslotte een scheut rode wijnazijn aan toe.
Snipper de bieslook fijn en schep hem door de salsa.
Olijfoliepuree
Splits het ei en roer de eierdooier door de puree. Breng op smaak met zout.
Kipfilet
Klop de eieren los in een schaal of diep bord. Doe er een scheutje olie bij.