Gele paprikasoep met basilicumolie
Gele paprikasoep met basilicumolie
Paprika is een dankbare groente om een lekker soepje van te maken. Jeroen roostert de paprika's en werkt ze af met een frisse basilicumolie. Een tip: maak altijd genoeg soep klaar en vries ze in. Handig voor als je bezoek krijgt of als de kinderen met grote honger thuiskomen van school.
Gele paprikasoep met basilicumolie
Gele paprikasoep met basilicumolie
Paprika is een dankbare groente om een lekker soepje van te maken. Jeroen roostert de paprika's en werkt ze af met een frisse basilicumolie. Een tip: maak altijd genoeg soep klaar en vries ze in. Handig voor als je bezoek krijgt of als de kinderen met grote honger thuiskomen van school.
Ingrediënten
4 personen
Gele paprika's
10
Bleekselder
5 stengels
Ajuinen
4
Aardappelen
4
Look
6 teentjes
Chilipeper
1
Olijfolie
Laurier
4 blaadje
Rozemarijn
2 takjes
Tijm
0,5 bosjes
Paprikapoeder
Groentebouillon
3 l
Pepers
Zout
Bicarbonaat
Spinazie
200 g
Basilicum
2 bosjes
Druivenpitolie
0,5 l
Ei
1
Benodigdheden
Blender, staafmixer, een grote braadslee, een blender, een elektrische staafmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De soep
10 gele paprika's
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in grote stukken. Leg ze in een braadslee maar laat wat ruimte tussen.
5 stengels bleekselder, 4 ajuinen, 4 aardappelen
2
Spoel de bleekselder, pel de uien en schil de aardappelen. Snijd alles in grote stukken en leg de groenten in de braadslee.
6 teentjes Look, 1 chilipeper, olijfolie
3
Kneus en pel de knoflook en snijd de chilipeper grof. Leg de look en de chili in de braadslee en giet er een flinke scheut olijfolie over.
4 blaadje laurier, 2 takjes rozemarijn, 0,5 bosjes tijm, paprikapoeder
4
Leg laurier, rozemarijn en tijm op de groenten en strooi er gerookt paprikapoeder over. Roer alles door elkaar.
5
Laat de groenten 40 minuten roosteren in de voorverwarmde oven.
3 l groentebouillon
6
Neem een hoge soepketel. Doe er de geroosterde groenten in en giet er de warme bouillon bij. Je hoeft er de tijm en laurier niet uit te vissen want de soep wordt gezeefd.
7
Mix de soep met de staafmixer en giet ze door een zeef.
pepers, zout
8
Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
De basilicumolie
bicarbonaat
9
Breng een kookpot met water en een snuif bicarbonaat aan de kook.
200 g spinazie
10
Vul een kom met koud water en ijsblokjes. Was de spinazie.
2 bosjes basilicum
11
Kook de spinazie met het basilicum kort. Haal ze uit de kookpot en leg ze in het ijswater. Giet af als het volledig is afgekoeld en laat uitlekken.
TIPAls je spinazie kookt, is de smaak verdwenen maar blijft de kleur. Bij basilicum is het omgekeerd: veel smaak, weinig kleur. Daarom heb je beide nodig voor een mooie groene maar kruidige olie.
0,5 l druivenpitolie
12
Mix de spinazie en het basilicum met de olie in de blender.
zout, 1 ei
13
Splits het ei en doe de eierdooier in de blender. Kruid met een snuifje zout en mix tot een homogene basilicumolie.
Afwerken en serveren
14
Verdeel de soep over de borden en doe er een lepeltje basilicumolie bij.
TIPMet 10 paprika’s en 3 liter bouillon maak je ongeveer 4,5 liter soep. Dat is te veel voor vier personen, maar je kunt ze perfect invriezen voor een volgende gelegenheid.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!De soep
10 gele paprika's
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in grote stukken. Leg ze in een braadslee maar laat wat ruimte tussen.
5 stengels bleekselder, 4 ajuinen, 4 aardappelen
2
Spoel de bleekselder, pel de uien en schil de aardappelen. Snijd alles in grote stukken en leg de groenten in de braadslee.
6 teentjes Look, 1 chilipeper, olijfolie
3
Kneus en pel de knoflook en snijd de chilipeper grof. Leg de look en de chili in de braadslee en giet er een flinke scheut olijfolie over.
4 blaadje laurier, 2 takjes rozemarijn, 0,5 bosjes tijm, paprikapoeder
4
Leg laurier, rozemarijn en tijm op de groenten en strooi er gerookt paprikapoeder over. Roer alles door elkaar.
5
Laat de groenten 40 minuten roosteren in de voorverwarmde oven.
3 l groentebouillon
6
Neem een hoge soepketel. Doe er de geroosterde groenten in en giet er de warme bouillon bij. Je hoeft er de tijm en laurier niet uit te vissen want de soep wordt gezeefd.
7
Mix de soep met de staafmixer en giet ze door een zeef.
pepers, zout
8
Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
De basilicumolie
bicarbonaat
9
Breng een kookpot met water en een snuif bicarbonaat aan de kook.
200 g spinazie
10
Vul een kom met koud water en ijsblokjes. Was de spinazie.
2 bosjes basilicum
11
Kook de spinazie met het basilicum kort. Haal ze uit de kookpot en leg ze in het ijswater. Giet af als het volledig is afgekoeld en laat uitlekken.
TIPAls je spinazie kookt, is de smaak verdwenen maar blijft de kleur. Bij basilicum is het omgekeerd: veel smaak, weinig kleur. Daarom heb je beide nodig voor een mooie groene maar kruidige olie.
0,5 l druivenpitolie
12
Mix de spinazie en het basilicum met de olie in de blender.
zout, 1 ei
13
Splits het ei en doe de eierdooier in de blender. Kruid met een snuifje zout en mix tot een homogene basilicumolie.
Afwerken en serveren
14
Verdeel de soep over de borden en doe er een lepeltje basilicumolie bij.
TIPMet 10 paprika’s en 3 liter bouillon maak je ongeveer 4,5 liter soep. Dat is te veel voor vier personen, maar je kunt ze perfect invriezen voor een volgende gelegenheid.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Gele paprika's
10
Bleekselder
5 stengels
Ajuinen
4
Aardappelen
4
Look
6 teentjes
Chilipeper
1
Olijfolie
Laurier
4 blaadje
Rozemarijn
2 takjes
Tijm
0,5 bosjes
Paprikapoeder
Groentebouillon
3 l
Pepers
Zout
Bicarbonaat
Spinazie
200 g
Basilicum
2 bosjes
Druivenpitolie
0,5 l
Ei
1
Gele paprikasoep met basilicumolie
Paprika is een dankbare groente om een lekker soepje van te maken. Jeroen roostert de paprika's en werkt ze af met een frisse basilicumolie. Een tip: maak altijd genoeg soep klaar en vries ze in. Handig voor als je bezoek krijgt of als de kinderen met grote honger thuiskomen van school.Instructies
De soep
10 gele paprika's
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in grote stukken. Leg ze in een braadslee maar laat wat ruimte tussen.
5 stengels bleekselder, 4 ajuinen, 4 aardappelen
2
Spoel de bleekselder, pel de uien en schil de aardappelen. Snijd alles in grote stukken en leg de groenten in de braadslee.
6 teentjes Look, 1 chilipeper, olijfolie
3
Kneus en pel de knoflook en snijd de chilipeper grof. Leg de look en de chili in de braadslee en giet er een flinke scheut olijfolie over.
4 blaadje laurier, 2 takjes rozemarijn, 0,5 bosjes tijm, paprikapoeder
4
Leg laurier, rozemarijn en tijm op de groenten en strooi er gerookt paprikapoeder over. Roer alles door elkaar.
5
Laat de groenten 40 minuten roosteren in de voorverwarmde oven.
3 l groentebouillon
6
Neem een hoge soepketel. Doe er de geroosterde groenten in en giet er de warme bouillon bij. Je hoeft er de tijm en laurier niet uit te vissen want de soep wordt gezeefd.
7
Mix de soep met de staafmixer en giet ze door een zeef.
pepers, zout
8
Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
De basilicumolie
bicarbonaat
9
Breng een kookpot met water en een snuif bicarbonaat aan de kook.
200 g spinazie
10
Vul een kom met koud water en ijsblokjes. Was de spinazie.
2 bosjes basilicum
11
Kook de spinazie met het basilicum kort. Haal ze uit de kookpot en leg ze in het ijswater. Giet af als het volledig is afgekoeld en laat uitlekken.
TIPAls je spinazie kookt, is de smaak verdwenen maar blijft de kleur. Bij basilicum is het omgekeerd: veel smaak, weinig kleur. Daarom heb je beide nodig voor een mooie groene maar kruidige olie.
0,5 l druivenpitolie
12
Mix de spinazie en het basilicum met de olie in de blender.
zout, 1 ei
13
Splits het ei en doe de eierdooier in de blender. Kruid met een snuifje zout en mix tot een homogene basilicumolie.
Afwerken en serveren
14
Verdeel de soep over de borden en doe er een lepeltje basilicumolie bij.
TIPMet 10 paprika’s en 3 liter bouillon maak je ongeveer 4,5 liter soep. Dat is te veel voor vier personen, maar je kunt ze perfect invriezen voor een volgende gelegenheid.