
In dit gehaktbrood zitten stukjes smeuïge Belgische kaas die er uitlopen wanneer je het vlees in plakken snijdt. Jeroen koos voor Pas de Rouge van kaasmakerij Het Hinkelspel uit Gent. Het is een abdijkaas van rauwe melk met een gewassen korst die niet is bijgekleurd. De roodbacterie geeft hem zijn typische kleur. Omdat het een jonge kaas is, hoef je de korst niet weg te snijden. Geef er klassiek bereid witloof en aardappelpuree bij.
Ingrediënten
- 1 kg gehakt
- 250 g Belgische kaas
- 2 eetlepel mosterd
- 100 g paneermeel
- 1 koffielepel nootmuskaat
- klontje boter
- snuifje zout
- peper
- 1 ei
- 1 kg aardappel
- 1 dl melk
- boter
- nootmuskaat
- snuifje zout
- 8 witloof
- 250 milliliter water
- snuifje zout
- peper
- 2 ei
Benodigdheden
- een pureestamper
- een ovenschaal
Bereiding
Het gehaktbrood
Verwarm de oven voor tot 185 °C.
Meng het gehakt met mosterd, ei en broodkruim. Breng op smaak met nootmuskaat en eventueel een snuifje zout en wat peper.
Snijd de kaas met korst in blokjes.
Meng de kaas door het gehakt.
Duw de buitenste blokjes kaas goed in het gehakt. Vorm met natte handen een egaal brood en leg het in een ovenschaal.
Leg enkele klontjes boter op het gehakt en zet in de voorverwarmde oven. Laat 50 tot 60 minuten bakken.
De aardappelpuree
De witloof
Afwerken en serveren
Giet de aardappelen af. Plet ze tot een smeuïge aardappelpuree met melk, een klontje boter en 2 eierdooiers. De eiwitten kun je invriezen voor later gebruik.