Gegratineerde portobello's met broccolipuree en tomatensaus

Gevulde portobello's met stoemp van broccoli en een zachte tomatensaus met paprika. Hiermee scheer je gegarandeerd hoge toppen bij jong en oud! Echte dagelijkse kost, haalbaar voor iedereen en lekker, lekker, lekker!

Ingrediënten

  • 600 g zachtkokende aardappel
  • 1 broccoli
  • 3 teentje look
  • een klont boter
  • 4 portobello
  • een snuif zout
  • een snuif peper
  • een scheut arachideolie
  • 2 ajuin
  • 2 wortel
  • 2 rode paprika
  • 2 tomaten
  • een snuif chiliflakes
  • een snuif Provençaalse kruiden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • een snuif gerookt paprikapoeder
  • 2 dl witte wijn
  • 3 dl passata
  • een snuif nootmuskaat
  • 100 g gemalen mozzarella
  • 1 bussel waterkers

Benodigdheden

  • oven
  • pureestamper
  • vergiet
  • blender

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in een pot gezouten water. Snijd de broccoli in roosjes en hou de roosjes even apart. Schil de steel van de broccoli, snijd in blokjes en laat de blokjes meekoken. Pel de look en voeg de teentjes toe aan de aardappelen.

Laat een klont boter smelten in een pan. Haal de steeltjes uit de portobello’s en leg de champignons in de boter. Kruid met peper en zout en laat de champignons even bakken onder een deksel.

Laat een scheut olie heet worden in een pan. Pel de ajuin en snijd ze grof. Pel en plet de look Stoof beide aan in de olie.

Schil de wortelen, snijd ze in stukjes en stoof ze mee aan. Snijd de paprika en de tomaten in stukjes en voeg ze toe. Breng op smaak met een snuif zout, wat chiliflakes en Provençaalse kruiden. Laat even stoven.

Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Kruid met het gerookt paprikapoeder. Blus met de witte wijn, laat even inkoken en voeg tenslotte de passata toe. Breng de saus aan de kook en laat ze even inkoken.

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Voeg de broccoliroosjes toe aan de aardappelen, laat ze nog een vijftal minuten meekoken en giet de aardappelen en de broccoli af. Voeg peper, nootmuskaat en zout toe en ga er met een pureestamper door.

Schep de broccolipuree in de portobello’s en strooi er de gemalen kaas over. Schuif de ovenschaal 15 tot 20 minuten in de oven.

Schep de tomatensaus in de pot van de blender en mix ze glad. Kruid met een flinke snuif zout.

Lepel wat tomatensaus op een bord en zet er een gevulde portobello in. Werk af met enkele plukjes waterkers.

Gegratineerde portobello's met broccolipuree en tomatensaus