dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Geflambeerde ananas met roomijs van citroenverbena (thumbnail)Geflambeerde ananas met roomijs van citroenverbena

Geflambeerde ananas met roomijs van citroenverbena

1u
9
-
2.8K
Recepten

Geflambeerde ananas met roomijs van citroenverbena

Wat smaakt er beter dan een bolletje vers ijs? Een bolletje vers ijs op zoete gekaramelliseerde ananas! Proef maar.
Geflambeerde ananas met roomijs van citroenverbena (thumbnail)Geflambeerde ananas met roomijs van citroenverbena

Geflambeerde ananas met roomijs van citroenverbena

1u
9
-
2.8K
Recepten

Geflambeerde ananas met roomijs van citroenverbena

Wat smaakt er beter dan een bolletje vers ijs? Een bolletje vers ijs op zoete gekaramelliseerde ananas! Proef maar.
Type gerechtDessert
Totale tijd1u
Ingrediënten9
Beoordeling-
Aantal likes2.8K

Ingrediënten

4 personen
Melk
250 ml
Room
250 ml
Vanillestok
1
Citroenverbena
1 takje
Kristalsuiker
120 g
Kristalsuiker
Eierdooiers
4
Ananas
1
Boter
Rum
1 scheutje

Benodigdheden

Een ijsmachine, een keukenmachine met k vormig hulpstuk, een zeef, een garde, uitsteekringen van verschillende groottes

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

250 ml melk, 250 ml Room
1
Verwarm de melk en de room in een kookpot op het vuur.
1 vanillestok
2
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk en room.
1 takje citroenverbena
3
Pluk de blaadjes van de tak citroenverbena en leg ze in de kookpot.
120 g kristalsuiker, 4 eierdooiers
4
Klop de eierdooiers en de suiker in de keukenmachine tot ruban.
5
Zeef de warme melk op de ruban. Giet de crème opnieuw in de kookpot en laat al roerend binden.
TIPOm te controleren of de crème dik genoeg is, steek je er een houten lepel in. Als je een streep op de lepel kunt trekken, is de crème klaar.
6
Laat de crème afkoelen.
7
Doe de crème in de kom van de ijsmachine en laat ongeveer 30 minuten draaien tot roomijs.
1 ananas
8
Snijd de boven- en de onderkant van de ananas. Snijd de ananas in plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Gebruik een grote uitsteekring om een perfect ronde schijf uit elke plak ananas te steken. Gebruik een kleine uitsteekring om het taaie hart van de ananas weg te snijden.
boter, kristalsuiker
9
Smelt een klontje boter in een pan op het vuur. Bak de ananasschijven in de pan en strooi er wat kristalsuiker over om te karamelliseren.
1 scheutje rum
10
Voeg een scheutje rum toe wanneer de ananas gebakken is en flambeer.
11
Serveer de geflambeerde ananas met een bol vers roomijs en een blaadje verveine.
1
Verwarm de melk en de room in een kookpot op het vuur.
2
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk en room.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

250 ml melk, 250 ml Room
1
Verwarm de melk en de room in een kookpot op het vuur.
1 vanillestok
2
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk en room.
1 takje citroenverbena
3
Pluk de blaadjes van de tak citroenverbena en leg ze in de kookpot.
120 g kristalsuiker, 4 eierdooiers
4
Klop de eierdooiers en de suiker in de keukenmachine tot ruban.
5
Zeef de warme melk op de ruban. Giet de crème opnieuw in de kookpot en laat al roerend binden.
TIPOm te controleren of de crème dik genoeg is, steek je er een houten lepel in. Als je een streep op de lepel kunt trekken, is de crème klaar.
6
Laat de crème afkoelen.
7
Doe de crème in de kom van de ijsmachine en laat ongeveer 30 minuten draaien tot roomijs.
1 ananas
8
Snijd de boven- en de onderkant van de ananas. Snijd de ananas in plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Gebruik een grote uitsteekring om een perfect ronde schijf uit elke plak ananas te steken. Gebruik een kleine uitsteekring om het taaie hart van de ananas weg te snijden.
boter, kristalsuiker
9
Smelt een klontje boter in een pan op het vuur. Bak de ananasschijven in de pan en strooi er wat kristalsuiker over om te karamelliseren.
1 scheutje rum
10
Voeg een scheutje rum toe wanneer de ananas gebakken is en flambeer.
11
Serveer de geflambeerde ananas met een bol vers roomijs en een blaadje verveine.
1
Verwarm de melk en de room in een kookpot op het vuur.
2
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk en room.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Geflambeerde ananas met roomijs van citroenverbena (thumbnail)Geflambeerde ananas met roomijs van citroenverbena
4 personen
1u
Ingrediënten
Melk
250 ml
Room
250 ml
Vanillestok
1
Citroenverbena
1 takje
Kristalsuiker
120 g
Kristalsuiker
Eierdooiers
4
Ananas
1
Boter
Rum
1 scheutje

Geflambeerde ananas met roomijs van citroenverbena

Wat smaakt er beter dan een bolletje vers ijs? Een bolletje vers ijs op zoete gekaramelliseerde ananas! Proef maar.
Instructies
250 ml melk, 250 ml Room
1
Verwarm de melk en de room in een kookpot op het vuur.
1 vanillestok
2
Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk en room.
1 takje citroenverbena
3
Pluk de blaadjes van de tak citroenverbena en leg ze in de kookpot.
120 g kristalsuiker, 4 eierdooiers
4
Klop de eierdooiers en de suiker in de keukenmachine tot ruban.
5
Zeef de warme melk op de ruban. Giet de crème opnieuw in de kookpot en laat al roerend binden.
TIPOm te controleren of de crème dik genoeg is, steek je er een houten lepel in. Als je een streep op de lepel kunt trekken, is de crème klaar.
6
Laat de crème afkoelen.
7
Doe de crème in de kom van de ijsmachine en laat ongeveer 30 minuten draaien tot roomijs.
1 ananas
8
Snijd de boven- en de onderkant van de ananas. Snijd de ananas in plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Gebruik een grote uitsteekring om een perfect ronde schijf uit elke plak ananas te steken. Gebruik een kleine uitsteekring om het taaie hart van de ananas weg te snijden.
boter, kristalsuiker
9
Smelt een klontje boter in een pan op het vuur. Bak de ananasschijven in de pan en strooi er wat kristalsuiker over om te karamelliseren.
1 scheutje rum
10
Voeg een scheutje rum toe wanneer de ananas gebakken is en flambeer.
11
Serveer de geflambeerde ananas met een bol vers roomijs en een blaadje verveine.