
In het aspergeseizoen kun je niet vaak genoeg asperges maken. Jeroen verwerkt ze samen met spinazie in een zomerse stoemp en geeft er een stuk gebakken wijting en een zachtgekookt eitje bij.
Ingrediënten
- 800 g aardappel
- zout
- 1 bussel witte asperges
- 4 ei
- 2 sjalot
- boter
- 4 wijting
- 100 g spinazie
- 200 g zure room
- peper
- grof zout
- kervel
Benodigdheden
- een dunschiller
- een pureestamper
Bereiding
Gebakken wijting met aspergestoemp
Kook de aardappelen in de schil in gezouten water. Laat de aardappelen wat afkoelen en pel ze.
Schil de asperges met een dunschiller en snijd ze in stukken. Doe ze in een kookpot met koud water en breng aan de kook. Haal de gare asperges met een tang uit de kookpot.
Snijd de asperges in kleine blokjes. Houd de punten apart.
Kook de eieren op ongeveer 4 minuten zacht.
Pel en halveer de sjalotten. Snijd ze in dunne reepjes.
Smelt een klont boter in een kookpot en stoof de sjalotten. Doe er de aardappelen bij en bak ze rondom rond.
Kruid intussen de vis met peper en zout. Smelt een klont boter in de pan en bak de vis.
Draai de vis om en zet het vuur uit.
Plet de aardappelen een beetje met een pureestamper. Doe er de stukjes asperge (zonder de punten) en de spinazie bij. Meng goed.
Doe de zure room bij de stoemp en kruid met peper en zout.
Pel de eieren.
Serveer de vis met een zachtgekookt ei, stoemp en aspergepunten. Strooi eventueel wat grof zout over de eieren en werk af met een plukje kervel.