
Een gezonde portie gebakken rijst met verse groenten en omelet. Roerbakken of wokken gaat heel snel en is ideaal voor als je weinig tijd hebt om te koken. Simpel, snel en boordevol vitaminen!
Ingrediënten
- 250 g rijst
- 1 broccoli
- 2 ajuin
- 3 duim gember
- 4 teentje look
- 4 ei
- 1 scheutje vissaus
- enkele druppels chilisaus
- arachideolie
- 1 paksoi
- 1 rode paprika
- 0.5 venkel
- 0.75 courgette
- arachideolie
- 1 koffielepel currypasta
- 1 scheutje sojasaus
- enkele druppels sesamolie
- enkele blaadjes koriander
Benodigdheden
- Een wok
Bereiding
De voorbereiding
Kook de wilde rijst en de broccoli gaar.
De basis
Pel de uien en snijd in grove stukken. Doe de uien in de blender. Pel de teentjes look en voeg toe aan de blender. Schil de gember en snijd de knol in kleinere stukken. Voeg ook toe aan de blender en maal de groenten fijn.
De groenten en de omelet
Breek de eieren in een kom en klop de eieren los met een scheutje vissaus en een beetje chilisaus. (sriracha)
Laat een scheut arachideolie heet worden in een pan.
Was de paksoi en snijd hem in repen.
Bak omeletpannenkoeken van het eimengsel in de pan met hete olie.
Schil de paprika (optioneel) en snijd in repen. Snijd de courgette eerst in 3 gelijke stukken. Snijd 2 stukken courgette dan in dunne repen. Snijd ook de venkel in repen.
De wok
Zet de wok op het vuur en doe er een scheut neutrale olie in. Verhit de wok op een hoog vuur tot hij goed heet is.
Bak er enkele lepels van de basis van ajuin, gember en look in tot de basis mooi gekleurd is.
Rol de omelet op en snijd in repen.
Roer de currypasta onder de basis en laat even meebakken.
Voeg er enkele repen paprika, enkele repen courgette en enkele repen venkel aan toe.
Doe er de repen paksoi, de broccoliroosjes en de wilde rijst bij.
Breng op smaak met een scheutje sojasaus en een enkele druppels geroosterde sesamolie.
Roer er de omelet onder en de eerste lading is klaar!
Schep wat van de wok op een bord. Werk af met enkele blaadjes koriander.