Snert
Snert
Snert
Snert
Ingrediënten
4 personen
Spliterwten
500 g
Ajuinen
3
Boter
1 een klont
Prei
2 stengel
Bleekselder
3 stengel
Aardappelendik
3
Varkensschenkel
1
Gerookt spek
200 g
Laurier
6 blaadjes
Tijm
Kruidnagels
4
Zout
1 snuifje
Peper
1 snuifje
Water
3 l
Rookworst
1
Benodigdheden
Staafmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
500 g spliterwten
1
Spoel de spliterwten onder stromend water.
3 ajuinen, 1 een klont boter
2
Snijd de ajuinen in grote stukken. Smelt een goede klont boter in een grote pot en stoof er de ajuin in aan.
2 stengel prei, 3 stengel bleekselder, 3 aardappelen
3
Spoel de selder en de prei, snijd ze in grote stukken en stoof ze mee aan. Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en voeg ze samen met de spliterwten toe.
1 varkensschenkel, 200 g gerookt spek, 6 blaadjes laurier, tijm, 4 kruidnagels, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper
4
Doe de varkensschenkel, het gerookt spek en de kruiden bij de groenten.
3 l Water
5
Schenk water in de pot tot alles onderstaat, zet er een deksel op en breng de soep aan de kook. Laat minstens twee uur koken op een zacht vuur.
6
Schep de schenkel uit de pot en pluk het vlees van het been. Haal ook het spek, de laurier en de tijm eruit. Snijd het spek in reepjes en mix de soep.
1 rookworst
7
Snijd de rookworst in plakjes en doe ze samen met het vlees van de schenkel en het spek weer in de soep. Breng de soep op smaak met peper en zout.
500 g spliterwten
1
Spoel de spliterwten onder stromend water.
3 ajuinen, 1 een klont boter
2
Snijd de ajuinen in grote stukken. Smelt een goede klont boter in een grote pot en stoof er de ajuin in aan.
2 stengel prei, 3 stengel bleekselder, 3 aardappelen
3
Spoel de selder en de prei, snijd ze in grote stukken en stoof ze mee aan. Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en voeg ze samen met de spliterwten toe.
1 varkensschenkel, 200 g gerookt spek, 6 blaadjes laurier, tijm, 4 kruidnagels, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper
4
Doe de varkensschenkel, het gerookt spek en de kruiden bij de groenten.
3 l Water
5
Schenk water in de pot tot alles onderstaat, zet er een deksel op en breng de soep aan de kook. Laat minstens twee uur koken op een zacht vuur.
6
Schep de schenkel uit de pot en pluk het vlees van het been. Haal ook het spek, de laurier en de tijm eruit. Snijd het spek in reepjes en mix de soep.
1 rookworst
7
Snijd de rookworst in plakjes en doe ze samen met het vlees van de schenkel en het spek weer in de soep. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Spliterwten
500 g
Ajuinen
3
Boter
1 een klont
Prei
2 stengel
Bleekselder
3 stengel
Aardappelendik
3
Varkensschenkel
1
Gerookt spek
200 g
Laurier
6 blaadjes
Tijm
Kruidnagels
4
Zout
1 snuifje
Peper
1 snuifje
Water
3 l
Rookworst
1
Snert
Deze dikke maaltijdsoep op basis van spliterwten is een echte traditie bij onze Noorderburen. Jeroen maakt er een zalige Dagelijkse kost-versie van. Een kom van deze winterse erwtensoep is ideaal om na een koude wandeling leeg te lepelen.Instructies
500 g spliterwten
1
Spoel de spliterwten onder stromend water.
3 ajuinen, 1 een klont boter
2
Snijd de ajuinen in grote stukken. Smelt een goede klont boter in een grote pot en stoof er de ajuin in aan.
2 stengel prei, 3 stengel bleekselder, 3 aardappelen
3
Spoel de selder en de prei, snijd ze in grote stukken en stoof ze mee aan. Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en voeg ze samen met de spliterwten toe.
1 varkensschenkel, 200 g gerookt spek, 6 blaadjes laurier, tijm, 4 kruidnagels, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper
4
Doe de varkensschenkel, het gerookt spek en de kruiden bij de groenten.
3 l Water
5
Schenk water in de pot tot alles onderstaat, zet er een deksel op en breng de soep aan de kook. Laat minstens twee uur koken op een zacht vuur.
6
Schep de schenkel uit de pot en pluk het vlees van het been. Haal ook het spek, de laurier en de tijm eruit. Snijd het spek in reepjes en mix de soep.
1 rookworst
7
Snijd de rookworst in plakjes en doe ze samen met het vlees van de schenkel en het spek weer in de soep. Breng de soep op smaak met peper en zout.