Poffertjes met chocoladesaus en vanille-ijs
Poffertjes met chocoladesaus en vanille-ijs
Poffertjes met chocoladesaus en vanille-ijs
Poffertjes met chocoladesaus en vanille-ijs
Ingrediënten
4 personen
Boter
50 g
Melk
0,3 l
Gedroogde gist
11 g
Kristalsuiker
40 g
Tarwebloem
240 g
Vanillestok
1
Zure room
100 g
Zout
Chocolade
200 g
Vanille-ijs
4 bolletje
Ei
1
Benodigdheden
Staafmixer, een elektrische staafmixer, een poffertjespan, een keukenpenseel, een knijpfles
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De poffertjes
50 g boter
1
Smelt de boter.
0,2 l melk, 11 g gedroogde gist, 40 g kristalsuiker, 240 g tarwebloem, 1 ei
2
Meng de melk met de gist, de suiker, de bloem en het ei.
1 vanillestok
3
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij het beslag.
100 g Zure room, zout
4
Doe de gesmolten boter, de zure room en een snuifje zout bij het beslag.
5
Mix het beslag met een staafmixer.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
TIPHet deeg mag even rusten, maar moet niet rijzen. Het ‘rijzen’ gebeurt tijdens het bakken, zoals bij een oliebol.
Afwerken en serveren
0,1 l melk, 200 g Chocolade
6
Doe de melk (of room) in een steelpan. Breek er de chocolade in en laat smelten. Meng tot een gladde chocoladesaus.
7
Verwarm de poffertjespan.
boter
8
Smelt een beetje boter. Vet met behulp van een keukenpenseel de poffertjespan in met gesmolten boter.
9
Doe het beslag eventueel in een knijpfles. Bak de poffertjes aan beide kanten goudbruin.
4 bolletje vanille-ijs
10
Serveer de poffertjes met chocoladesaus. Geef er eventueel een bolletje vanille-ijs bij.
De poffertjes
50 g boter
1
Smelt de boter.
0,2 l melk, 11 g gedroogde gist, 40 g kristalsuiker, 240 g tarwebloem, 1 ei
2
Meng de melk met de gist, de suiker, de bloem en het ei.
1 vanillestok
3
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij het beslag.
100 g Zure room, zout
4
Doe de gesmolten boter, de zure room en een snuifje zout bij het beslag.
5
Mix het beslag met een staafmixer.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
TIPHet deeg mag even rusten, maar moet niet rijzen. Het ‘rijzen’ gebeurt tijdens het bakken, zoals bij een oliebol.
Afwerken en serveren
0,1 l melk, 200 g Chocolade
6
Doe de melk (of room) in een steelpan. Breek er de chocolade in en laat smelten. Meng tot een gladde chocoladesaus.
7
Verwarm de poffertjespan.
boter
8
Smelt een beetje boter. Vet met behulp van een keukenpenseel de poffertjespan in met gesmolten boter.
9
Doe het beslag eventueel in een knijpfles. Bak de poffertjes aan beide kanten goudbruin.
4 bolletje vanille-ijs
10
Serveer de poffertjes met chocoladesaus. Geef er eventueel een bolletje vanille-ijs bij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Boter
50 g
Melk
0,3 l
Gedroogde gist
11 g
Kristalsuiker
40 g
Tarwebloem
240 g
Vanillestok
1
Zure room
100 g
Zout
Chocolade
200 g
Vanille-ijs
4 bolletje
Ei
1
Poffertjes met chocoladesaus en vanille-ijs
Poffertjes zijn mini-pannenkoekjes van bij onze noorderburen. Je hebt een speciale poffertjespan nodig om ze te bakken. Er zit gist in het deeg zodat ze een beetje ‘opblazen’. Lekker met bloemsuiker en boter, maar ook met chocoladesaus en vanille-ijs.Instructies
De poffertjes
50 g boter
1
Smelt de boter.
0,2 l melk, 11 g gedroogde gist, 40 g kristalsuiker, 240 g tarwebloem, 1 ei
2
Meng de melk met de gist, de suiker, de bloem en het ei.
1 vanillestok
3
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij het beslag.
100 g Zure room, zout
4
Doe de gesmolten boter, de zure room en een snuifje zout bij het beslag.
5
Mix het beslag met een staafmixer.
TIPHet deeg mag even rusten, maar moet niet rijzen. Het ‘rijzen’ gebeurt tijdens het bakken, zoals bij een oliebol.
Afwerken en serveren
0,1 l melk, 200 g Chocolade
6
Doe de melk (of room) in een steelpan. Breek er de chocolade in en laat smelten. Meng tot een gladde chocoladesaus.
7
Verwarm de poffertjespan.
boter
8
Smelt een beetje boter. Vet met behulp van een keukenpenseel de poffertjespan in met gesmolten boter.
9
Doe het beslag eventueel in een knijpfles. Bak de poffertjes aan beide kanten goudbruin.
4 bolletje vanille-ijs
10
Serveer de poffertjes met chocoladesaus. Geef er eventueel een bolletje vanille-ijs bij.