dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Poffertjes met chocoladesaus en vanille-ijs (thumbnail)Poffertjes met chocoladesaus en vanille-ijs

Poffertjes met chocoladesaus en vanille-ijs

45m
11
-
2.4K
Recepten

Poffertjes met chocoladesaus en vanille-ijs

Poffertjes zijn mini-pannenkoekjes van bij onze noorderburen. Je hebt een speciale poffertjespan nodig om ze te bakken. Er zit gist in het deeg zodat ze een beetje ‘opblazen’. Lekker met bloemsuiker en boter, maar ook met chocoladesaus en vanille-ijs.
Poffertjes met chocoladesaus en vanille-ijs (thumbnail)Poffertjes met chocoladesaus en vanille-ijs

Poffertjes met chocoladesaus en vanille-ijs

45m
11
-
2.4K
Recepten

Poffertjes met chocoladesaus en vanille-ijs

Poffertjes zijn mini-pannenkoekjes van bij onze noorderburen. Je hebt een speciale poffertjespan nodig om ze te bakken. Er zit gist in het deeg zodat ze een beetje ‘opblazen’. Lekker met bloemsuiker en boter, maar ook met chocoladesaus en vanille-ijs.
Type gerechtDessert
Totale tijd45m
Ingrediënten11
Beoordeling-
Aantal likes2.4K

Ingrediënten

4 personen
Boter
50 g
Melk
0,3 l
Gedroogde gist
11 g
Kristalsuiker
40 g
Tarwebloem
240 g
Vanillestok
1
Zure room
100 g
Zout
Chocolade
200 g
Vanille-ijs
4 bolletje
Ei
1

Benodigdheden

Staafmixer, een elektrische staafmixer, een poffertjespan, een keukenpenseel, een knijpfles

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De poffertjes

50 g boter
1
Smelt de boter.
0,2 l melk, 11 g gedroogde gist, 40 g kristalsuiker, 240 g tarwebloem, 1 ei
2
Meng de melk met de gist, de suiker, de bloem en het ei.
1 vanillestok
3
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij het beslag.
100 g Zure room, zout
4
Doe de gesmolten boter, de zure room en een snuifje zout bij het beslag.
5
Mix het beslag met een staafmixer.
TIPHet deeg mag even rusten, maar moet niet rijzen. Het ‘rijzen’ gebeurt tijdens het bakken, zoals bij een oliebol.

Afwerken en serveren

0,1 l melk, 200 g Chocolade
6
Doe de melk (of room) in een steelpan. Breek er de chocolade in en laat smelten. Meng tot een gladde chocoladesaus.
7
Verwarm de poffertjespan.
boter
8
Smelt een beetje boter. Vet met behulp van een keukenpenseel de poffertjespan in met gesmolten boter.
9
Doe het beslag eventueel in een knijpfles. Bak de poffertjes aan beide kanten goudbruin.
4 bolletje vanille-ijs
10
Serveer de poffertjes met chocoladesaus. Geef er eventueel een bolletje vanille-ijs bij.
1
Smelt de boter.
2
Meng de melk met de gist, de suiker, de bloem en het ei.

Instructies

De poffertjes

50 g boter
1
Smelt de boter.
0,2 l melk, 11 g gedroogde gist, 40 g kristalsuiker, 240 g tarwebloem, 1 ei
2
Meng de melk met de gist, de suiker, de bloem en het ei.
1 vanillestok
3
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij het beslag.
100 g Zure room, zout
4
Doe de gesmolten boter, de zure room en een snuifje zout bij het beslag.
5
Mix het beslag met een staafmixer.
TIPHet deeg mag even rusten, maar moet niet rijzen. Het ‘rijzen’ gebeurt tijdens het bakken, zoals bij een oliebol.

Afwerken en serveren

0,1 l melk, 200 g Chocolade
6
Doe de melk (of room) in een steelpan. Breek er de chocolade in en laat smelten. Meng tot een gladde chocoladesaus.
7
Verwarm de poffertjespan.
boter
8
Smelt een beetje boter. Vet met behulp van een keukenpenseel de poffertjespan in met gesmolten boter.
9
Doe het beslag eventueel in een knijpfles. Bak de poffertjes aan beide kanten goudbruin.
4 bolletje vanille-ijs
10
Serveer de poffertjes met chocoladesaus. Geef er eventueel een bolletje vanille-ijs bij.
1
Smelt de boter.
2
Meng de melk met de gist, de suiker, de bloem en het ei.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Poffertjes met chocoladesaus en vanille-ijs (thumbnail)Poffertjes met chocoladesaus en vanille-ijs
4 personen
45m
Ingrediënten
Boter
50 g
Melk
0,3 l
Gedroogde gist
11 g
Kristalsuiker
40 g
Tarwebloem
240 g
Vanillestok
1
Zure room
100 g
Zout
Chocolade
200 g
Vanille-ijs
4 bolletje
Ei
1

Poffertjes met chocoladesaus en vanille-ijs

Poffertjes zijn mini-pannenkoekjes van bij onze noorderburen. Je hebt een speciale poffertjespan nodig om ze te bakken. Er zit gist in het deeg zodat ze een beetje ‘opblazen’. Lekker met bloemsuiker en boter, maar ook met chocoladesaus en vanille-ijs.
Instructies

De poffertjes

50 g boter
1
Smelt de boter.
0,2 l melk, 11 g gedroogde gist, 40 g kristalsuiker, 240 g tarwebloem, 1 ei
2
Meng de melk met de gist, de suiker, de bloem en het ei.
1 vanillestok
3
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij het beslag.
100 g Zure room, zout
4
Doe de gesmolten boter, de zure room en een snuifje zout bij het beslag.
5
Mix het beslag met een staafmixer.
TIPHet deeg mag even rusten, maar moet niet rijzen. Het ‘rijzen’ gebeurt tijdens het bakken, zoals bij een oliebol.

Afwerken en serveren

0,1 l melk, 200 g Chocolade
6
Doe de melk (of room) in een steelpan. Breek er de chocolade in en laat smelten. Meng tot een gladde chocoladesaus.
7
Verwarm de poffertjespan.
boter
8
Smelt een beetje boter. Vet met behulp van een keukenpenseel de poffertjespan in met gesmolten boter.
9
Doe het beslag eventueel in een knijpfles. Bak de poffertjes aan beide kanten goudbruin.
4 bolletje vanille-ijs
10
Serveer de poffertjes met chocoladesaus. Geef er eventueel een bolletje vanille-ijs bij.