Gebakken rijst met omelet en verse groenten
Gebakken rijst met omelet en verse groenten
Gebakken rijst met omelet en verse groenten
Gebakken rijst met omelet en verse groenten
Ingrediënten
4 personen
Rijst
250 g
Broccoli
1
Ajuinen
2
Gember
3 duim
Look
4 teentjes
Eieren
4
Vissaus
1 scheutje
Chilisaus
Arachideolie
Paksoi
1
Rode paprika
1
Venkels
0,5
Courgettes
0,75
Currypasta
1 tl
Sojasaus
1 scheutje
Sesamolie
Koriander
Benodigdheden
Blender, een wok
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De voorbereiding
250 g rijst, 1 broccoli
1
Kook de wilde rijst en de broccoli gaar.
De basis
2 ajuinen, 3 duim gember, 4 teentjes Look
2
Pel de uien en snijd in grove stukken. Doe de uien in de blender. Pel de teentjes look en voeg toe aan de blender. Schil de gember en snijd de knol in kleinere stukken. Voeg ook toe aan de blender en maal de groenten fijn.
TIPPak het slim aan en maal de groenten in een paar keer fijn.
De groenten en de omelet
4 eieren, 1 scheutje Vissaus, chilisaus
3
Breek de eieren in een kom en klop de eieren los met een scheutje vissaus en een beetje chilisaus. (sriracha)
arachideolie
4
Laat een scheut arachideolie heet worden in een pan.
1 Paksoi
5
Was de paksoi en snijd hem in repen.
6
Bak omeletpannenkoeken van het eimengsel in de pan met hete olie.
1 rode paprika, 0,5 venkels, 0,75 courgettes
7
Schil de paprika (optioneel) en snijd in repen. Snijd de courgette eerst in 3 gelijke stukken. Snijd 2 stukken courgette dan in dunne repen. Snijd ook de venkel in repen.
De wok
arachideolie
8
Zet de wok op het vuur en doe er een scheut neutrale olie in. Verhit de wok op een hoog vuur tot hij goed heet is.
9
Bak er enkele lepels van de basis van ajuin, gember en look in tot de basis mooi gekleurd is.
TIPEen ander woord voor wokken is roerbakken. Haal de pan dus niet van het vuur, maar roer regelmatig door de groenten om aanbranding te vermijden.
10
Rol de omelet op en snijd in repen.
1 tl currypasta
11
Roer de currypasta onder de basis en laat even meebakken.
12
Voeg er enkele repen paprika, enkele repen courgette en enkele repen venkel aan toe.
TIPLeg niet alle groenten in één keer in de wok, zodat er genoeg plaats is om te roerbakken.
13
Doe er de repen paksoi, de broccoliroosjes en de wilde rijst bij.
1 scheutje sojasaus, sesamolie
14
Breng op smaak met een scheutje sojasaus en een enkele druppels geroosterde sesamolie.
15
Roer er de omelet onder en de eerste lading is klaar!
koriander
16
Schep wat van de wok op een bord. Werk af met enkele blaadjes koriander.
De voorbereiding
250 g rijst, 1 broccoli
1
Kook de wilde rijst en de broccoli gaar.
De basis
2 ajuinen, 3 duim gember, 4 teentjes Look
2
Pel de uien en snijd in grove stukken. Doe de uien in de blender. Pel de teentjes look en voeg toe aan de blender. Schil de gember en snijd de knol in kleinere stukken. Voeg ook toe aan de blender en maal de groenten fijn.
TIPPak het slim aan en maal de groenten in een paar keer fijn.
De groenten en de omelet
4 eieren, 1 scheutje Vissaus, chilisaus
3
Breek de eieren in een kom en klop de eieren los met een scheutje vissaus en een beetje chilisaus. (sriracha)
arachideolie
4
Laat een scheut arachideolie heet worden in een pan.
1 Paksoi
5
Was de paksoi en snijd hem in repen.
6
Bak omeletpannenkoeken van het eimengsel in de pan met hete olie.
1 rode paprika, 0,5 venkels, 0,75 courgettes
7
Schil de paprika (optioneel) en snijd in repen. Snijd de courgette eerst in 3 gelijke stukken. Snijd 2 stukken courgette dan in dunne repen. Snijd ook de venkel in repen.
De wok
arachideolie
8
Zet de wok op het vuur en doe er een scheut neutrale olie in. Verhit de wok op een hoog vuur tot hij goed heet is.
9
Bak er enkele lepels van de basis van ajuin, gember en look in tot de basis mooi gekleurd is.
TIPEen ander woord voor wokken is roerbakken. Haal de pan dus niet van het vuur, maar roer regelmatig door de groenten om aanbranding te vermijden.
10
Rol de omelet op en snijd in repen.
1 tl currypasta
11
Roer de currypasta onder de basis en laat even meebakken.
12
Voeg er enkele repen paprika, enkele repen courgette en enkele repen venkel aan toe.
TIPLeg niet alle groenten in één keer in de wok, zodat er genoeg plaats is om te roerbakken.
13
Doe er de repen paksoi, de broccoliroosjes en de wilde rijst bij.
1 scheutje sojasaus, sesamolie
14
Breng op smaak met een scheutje sojasaus en een enkele druppels geroosterde sesamolie.
15
Roer er de omelet onder en de eerste lading is klaar!
koriander
16
Schep wat van de wok op een bord. Werk af met enkele blaadjes koriander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Rijst
250 g
Broccoli
1
Ajuinen
2
Gember
3 duim
Look
4 teentjes
Eieren
4
Vissaus
1 scheutje
Chilisaus
Arachideolie
Paksoi
1
Rode paprika
1
Venkels
0,5
Courgettes
0,75
Currypasta
1 tl
Sojasaus
1 scheutje
Sesamolie
Koriander
Gebakken rijst met omelet en verse groenten
Een gezonde portie gebakken rijst met verse groenten en omelet. Roerbakken of wokken gaat heel snel en is ideaal voor als je weinig tijd hebt om te koken. Simpel, snel en boordevol vitaminen!Instructies
De voorbereiding
250 g rijst, 1 broccoli
1
Kook de wilde rijst en de broccoli gaar.
De basis
2 ajuinen, 3 duim gember, 4 teentjes Look
2
Pel de uien en snijd in grove stukken. Doe de uien in de blender. Pel de teentjes look en voeg toe aan de blender. Schil de gember en snijd de knol in kleinere stukken. Voeg ook toe aan de blender en maal de groenten fijn.
TIPPak het slim aan en maal de groenten in een paar keer fijn.
De groenten en de omelet
4 eieren, 1 scheutje Vissaus, chilisaus
3
Breek de eieren in een kom en klop de eieren los met een scheutje vissaus en een beetje chilisaus. (sriracha)
arachideolie
4
Laat een scheut arachideolie heet worden in een pan.
1 Paksoi
5
Was de paksoi en snijd hem in repen.
6
Bak omeletpannenkoeken van het eimengsel in de pan met hete olie.
1 rode paprika, 0,5 venkels, 0,75 courgettes
7
Schil de paprika (optioneel) en snijd in repen. Snijd de courgette eerst in 3 gelijke stukken. Snijd 2 stukken courgette dan in dunne repen. Snijd ook de venkel in repen.
De wok
arachideolie
8
Zet de wok op het vuur en doe er een scheut neutrale olie in. Verhit de wok op een hoog vuur tot hij goed heet is.
9
Bak er enkele lepels van de basis van ajuin, gember en look in tot de basis mooi gekleurd is.
TIPEen ander woord voor wokken is roerbakken. Haal de pan dus niet van het vuur, maar roer regelmatig door de groenten om aanbranding te vermijden.
10
Rol de omelet op en snijd in repen.
1 tl currypasta
11
Roer de currypasta onder de basis en laat even meebakken.
12
Voeg er enkele repen paprika, enkele repen courgette en enkele repen venkel aan toe.
TIPLeg niet alle groenten in één keer in de wok, zodat er genoeg plaats is om te roerbakken.
13
Doe er de repen paksoi, de broccoliroosjes en de wilde rijst bij.
1 scheutje sojasaus, sesamolie
14
Breng op smaak met een scheutje sojasaus en een enkele druppels geroosterde sesamolie.
15
Roer er de omelet onder en de eerste lading is klaar!
koriander
16
Schep wat van de wok op een bord. Werk af met enkele blaadjes koriander.