dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gepocheerd ei à la Florentine met asperges, toast en truffelhollandaise (thumbnail)Gepocheerd ei à la Florentine met asperges, toast en truffelhollandaise

Gepocheerd ei à la Florentine met asperges, toast en truffelhollandaise

35m
12
-
2.8K
Recepten

Gepocheerd ei à la Florentine met asperges, toast en truffelhollandaise

Deze prachtige toast met gestoofde spinazie, asperges, een gepocheerd eitje en hollandaisesaus met truffel is een ideaal brunchgerecht om mee uit te pakken. Klaar in een handomdraai en overheerlijk!
Gepocheerd ei à la Florentine met asperges, toast en truffelhollandaise (thumbnail)Gepocheerd ei à la Florentine met asperges, toast en truffelhollandaise

Gepocheerd ei à la Florentine met asperges, toast en truffelhollandaise

35m
12
-
2.8K
Recepten

Gepocheerd ei à la Florentine met asperges, toast en truffelhollandaise

Deze prachtige toast met gestoofde spinazie, asperges, een gepocheerd eitje en hollandaisesaus met truffel is een ideaal brunchgerecht om mee uit te pakken. Klaar in een handomdraai en overheerlijk!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes2.8K

Ingrediënten

4 personen
Witte asperges
1 bosje
Spinazie
400 g
Briochebrood
4 sneetjes
Olijfolie
1 scheutje
Eieren
8
Witte wijn
3 dopje
Citroenen
0,5
Boter
100 g
Boter
1 klontje
Cayennepeper
1 snuifje
Truffelpasta
1 el
Azijn
1 scheutje
Look
1 teentje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 bosje witte asperges
1
Schil de asperges en zet ze op in koud gezouten water. Breng ze aan de kook en houd ze warm in het water wanneer het water gekookt heeft.
400 g spinazie
2
Kuis en was de spinazie en laat hem uitlekken.
4 sneetjes briochebrood, 1 scheutje olijfolie
3
Snijd het toastbrood in lange toasten, sprenkel er wat olijfolie over en leg ze op een ovenplaatje. Schuif de toasten onder grill.
4 eieren, 3 dopje witte wijn, 0,5 citroenen
4
Splits 4 eieren en doe de dooiers in een steelpannetje met 3 dopjes witte wijn en het sap van een halve citroen. Klop de eerst dooiers luchtig met een garde van het vuur.
100 g boter, 1 snuifje cayennepeper, 1 el Truffelpasta
5
Zet de steelpan op een vuurtje en blijf kloppen met een garde tot je een gebonden saus krijgt. Snijd de boter in blokjes en meng ze onder de saus. Voeg een snuifje cayennepeper en een snuif zout toe aan de saus. Meng tot slot de truffelpasta onder de saus en hou de saus even apart.
1 scheutje azijn
6
Breng ook een grote pot water aan de kook met een goede scheut azijn in.
4 eieren
7
Breek de overige 4 eieren in kommetjes.
8
Roer met een garde of een lepel in de pot met water en azijn tot je een draaikolk hebt. Laat de eitjes in één vlotte beweging in het water zakken en draai het vuur laag. Laat de eitjes 2 tot 3 minuten zachtjes pocheren.
1 klontje boter, 1 teentje Look
9
Laat een klontje boter smelten in een nieuwe pan. Stoof ondertussen de spinazie aan in de pan met de boter. Pel de look en voeg de teen toe aan de stovende spinazie.
10
Kruid met peper en zout en laat het meeste vocht van de spinazie verdampen.
11
Druppel wat saus op een bord en leg er een toast op. Schep wat gestoofde spinazie op de toast en schik er enkele asperges op. Werk het gerecht af met een gepocheerd eitje, wat grof zout en een flinke lepel saus.
1
Schil de asperges en zet ze op in koud gezouten water. Breng ze aan de kook en houd ze warm in het water wanneer het water gekookt heeft.
2
Kuis en was de spinazie en laat hem uitlekken.

Instructies

1 bosje witte asperges
1
Schil de asperges en zet ze op in koud gezouten water. Breng ze aan de kook en houd ze warm in het water wanneer het water gekookt heeft.
400 g spinazie
2
Kuis en was de spinazie en laat hem uitlekken.
4 sneetjes briochebrood, 1 scheutje olijfolie
3
Snijd het toastbrood in lange toasten, sprenkel er wat olijfolie over en leg ze op een ovenplaatje. Schuif de toasten onder grill.
4 eieren, 3 dopje witte wijn, 0,5 citroenen
4
Splits 4 eieren en doe de dooiers in een steelpannetje met 3 dopjes witte wijn en het sap van een halve citroen. Klop de eerst dooiers luchtig met een garde van het vuur.
100 g boter, 1 snuifje cayennepeper, 1 el Truffelpasta
5
Zet de steelpan op een vuurtje en blijf kloppen met een garde tot je een gebonden saus krijgt. Snijd de boter in blokjes en meng ze onder de saus. Voeg een snuifje cayennepeper en een snuif zout toe aan de saus. Meng tot slot de truffelpasta onder de saus en hou de saus even apart.
1 scheutje azijn
6
Breng ook een grote pot water aan de kook met een goede scheut azijn in.
4 eieren
7
Breek de overige 4 eieren in kommetjes.
8
Roer met een garde of een lepel in de pot met water en azijn tot je een draaikolk hebt. Laat de eitjes in één vlotte beweging in het water zakken en draai het vuur laag. Laat de eitjes 2 tot 3 minuten zachtjes pocheren.
1 klontje boter, 1 teentje Look
9
Laat een klontje boter smelten in een nieuwe pan. Stoof ondertussen de spinazie aan in de pan met de boter. Pel de look en voeg de teen toe aan de stovende spinazie.
10
Kruid met peper en zout en laat het meeste vocht van de spinazie verdampen.
11
Druppel wat saus op een bord en leg er een toast op. Schep wat gestoofde spinazie op de toast en schik er enkele asperges op. Werk het gerecht af met een gepocheerd eitje, wat grof zout en een flinke lepel saus.
1
Schil de asperges en zet ze op in koud gezouten water. Breng ze aan de kook en houd ze warm in het water wanneer het water gekookt heeft.
2
Kuis en was de spinazie en laat hem uitlekken.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gepocheerd ei à la Florentine met asperges, toast en truffelhollandaise (thumbnail)Gepocheerd ei à la Florentine met asperges, toast en truffelhollandaise
4 personen
35m
Ingrediënten
Witte asperges
1 bosje
Spinazie
400 g
Briochebrood
4 sneetjes
Olijfolie
1 scheutje
Eieren
8
Witte wijn
3 dopje
Citroenen
0,5
Boter
100 g
Boter
1 klontje
Cayennepeper
1 snuifje
Truffelpasta
1 el
Azijn
1 scheutje
Look
1 teentje

Gepocheerd ei à la Florentine met asperges, toast en truffelhollandaise

Deze prachtige toast met gestoofde spinazie, asperges, een gepocheerd eitje en hollandaisesaus met truffel is een ideaal brunchgerecht om mee uit te pakken. Klaar in een handomdraai en overheerlijk!
Instructies
1 bosje witte asperges
1
Schil de asperges en zet ze op in koud gezouten water. Breng ze aan de kook en houd ze warm in het water wanneer het water gekookt heeft.
400 g spinazie
2
Kuis en was de spinazie en laat hem uitlekken.
4 sneetjes briochebrood, 1 scheutje olijfolie
3
Snijd het toastbrood in lange toasten, sprenkel er wat olijfolie over en leg ze op een ovenplaatje. Schuif de toasten onder grill.
4 eieren, 3 dopje witte wijn, 0,5 citroenen
4
Splits 4 eieren en doe de dooiers in een steelpannetje met 3 dopjes witte wijn en het sap van een halve citroen. Klop de eerst dooiers luchtig met een garde van het vuur.
100 g boter, 1 snuifje cayennepeper, 1 el Truffelpasta
5
Zet de steelpan op een vuurtje en blijf kloppen met een garde tot je een gebonden saus krijgt. Snijd de boter in blokjes en meng ze onder de saus. Voeg een snuifje cayennepeper en een snuif zout toe aan de saus. Meng tot slot de truffelpasta onder de saus en hou de saus even apart.
1 scheutje azijn
6
Breng ook een grote pot water aan de kook met een goede scheut azijn in.
4 eieren
7
Breek de overige 4 eieren in kommetjes.
8
Roer met een garde of een lepel in de pot met water en azijn tot je een draaikolk hebt. Laat de eitjes in één vlotte beweging in het water zakken en draai het vuur laag. Laat de eitjes 2 tot 3 minuten zachtjes pocheren.
1 klontje boter, 1 teentje Look
9
Laat een klontje boter smelten in een nieuwe pan. Stoof ondertussen de spinazie aan in de pan met de boter. Pel de look en voeg de teen toe aan de stovende spinazie.
10
Kruid met peper en zout en laat het meeste vocht van de spinazie verdampen.
11
Druppel wat saus op een bord en leg er een toast op. Schep wat gestoofde spinazie op de toast en schik er enkele asperges op. Werk het gerecht af met een gepocheerd eitje, wat grof zout en een flinke lepel saus.