Pasta met balletjes van kippengehakt, oesterzwam en spinazie
Pasta met balletjes van kippengehakt, oesterzwam en spinazie
Pasta met balletjes van kippengehakt, oesterzwam en spinazie
Pasta met balletjes van kippengehakt, oesterzwam en spinazie
Ingrediënten
4 personen
Chipolata's
600 g
Lintpasta
500 g
Oesterzwammen
500 g
Spinazie
500 g
Ui
1
Look
1 teentje
Parmezaanse kaas
60 g
Roomkaas
40 g
Olijfolie
1 scheutje
Boter
1 klontje
Peper
Zout
Benodigdheden
Een fijne kaasrasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Pasta met balletjes van kippengehakt, oesterzwam en spinazie
600 g chipolata's, 500 g lintpasta, 500 g oesterzwammen, 500 g spinazie, 1 ui, 1 teentje Look, 60 g Parmezaanse kaas, 40 g roomkaas, 1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter, peper, zout
1
Spoel de spinazie schoon in ruim water en verwijder de taaiste bladnerven.
2
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg een snuif zout toe.
3
Druk het kippengehakt in kleine porties uit de worstjes, tot je een bord vol met (ovale) vleesballetjes hebt.
4
Smelt een klont boter op een matig vuur, in een stoofpot of een (braad)pan met hoge opstaande rand. Bak de balletjes goudbruin. Scheur ondertussen de oesterzwammen in hapklare stukken, snipper een ui fijn en plet de gepelde look tot pulp.
5
Schep de gebakken balletjes uit de pan en bak er vervolgens de stukken oesterzwam in. Roer regelmatige en zodra ze kleur krijgen voeg je de uisnippers toe en de pulp van een teen look.
6
Stoof alles een paar minuten en voeg de uitgelekte spinazie toe. Wanneer de blaadjes zijn weggeslonken, voeg je wat roomkaas met kruiden toe.
7
Roer, laat de zachte kaas wegsmelten en voeg dan de gebakken gehaktballetjes toe.
8
Kook de lintpasta beetgaar en laat ze uitlekken. Droge pasta kookt Jeroen 1 minuut korter dan wat de gebruiksaanwijzing vermeldt. Meng de slierten met de saus met balletjes. Proef en kruid het gerecht met vers gemalen zwarte peper en wat zout.
9
TIP: Wie dat wenst kan ook wat verse gehakte tijm toevoegen.
10
Serveer het pastagerecht en werk de borden af met een likje fijne olijfolie en geraspte Parmezaanse kaas.
Pasta met balletjes van kippengehakt, oesterzwam en spinazie
600 g chipolata's, 500 g lintpasta, 500 g oesterzwammen, 500 g spinazie, 1 ui, 1 teentje Look, 60 g Parmezaanse kaas, 40 g roomkaas, 1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter, peper, zout
1
Spoel de spinazie schoon in ruim water en verwijder de taaiste bladnerven.
2
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg een snuif zout toe.
3
Druk het kippengehakt in kleine porties uit de worstjes, tot je een bord vol met (ovale) vleesballetjes hebt.
4
Smelt een klont boter op een matig vuur, in een stoofpot of een (braad)pan met hoge opstaande rand. Bak de balletjes goudbruin. Scheur ondertussen de oesterzwammen in hapklare stukken, snipper een ui fijn en plet de gepelde look tot pulp.
5
Schep de gebakken balletjes uit de pan en bak er vervolgens de stukken oesterzwam in. Roer regelmatige en zodra ze kleur krijgen voeg je de uisnippers toe en de pulp van een teen look.
6
Stoof alles een paar minuten en voeg de uitgelekte spinazie toe. Wanneer de blaadjes zijn weggeslonken, voeg je wat roomkaas met kruiden toe.
7
Roer, laat de zachte kaas wegsmelten en voeg dan de gebakken gehaktballetjes toe.
8
Kook de lintpasta beetgaar en laat ze uitlekken. Droge pasta kookt Jeroen 1 minuut korter dan wat de gebruiksaanwijzing vermeldt. Meng de slierten met de saus met balletjes. Proef en kruid het gerecht met vers gemalen zwarte peper en wat zout.
9
TIP: Wie dat wenst kan ook wat verse gehakte tijm toevoegen.
10
Serveer het pastagerecht en werk de borden af met een likje fijne olijfolie en geraspte Parmezaanse kaas.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Chipolata's
600 g
Lintpasta
500 g
Oesterzwammen
500 g
Spinazie
500 g
Ui
1
Look
1 teentje
Parmezaanse kaas
60 g
Roomkaas
40 g
Olijfolie
1 scheutje
Boter
1 klontje
Peper
Zout
Pasta met balletjes van kippengehakt, oesterzwam en spinazie
Geniet van een pot pastaplezier, gebakken ballekes en verse groenten. Knijp chipolata van gevogeltegehakt uit en in een wip heb je een bord vol identieke vleesballetjes, die ook al perfect gekruid zijn. Oesterzwammen, spinazie en wat romige kruidenkaas maken de saus compleet. Rasp wat Parmezaanse kaas over elk bord en geniet van een snelle maaltijd.Instructies
Pasta met balletjes van kippengehakt, oesterzwam en spinazie
600 g chipolata's, 500 g lintpasta, 500 g oesterzwammen, 500 g spinazie, 1 ui, 1 teentje Look, 60 g Parmezaanse kaas, 40 g roomkaas, 1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter, peper, zout
1
Spoel de spinazie schoon in ruim water en verwijder de taaiste bladnerven.
2
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg een snuif zout toe.
3
Druk het kippengehakt in kleine porties uit de worstjes, tot je een bord vol met (ovale) vleesballetjes hebt.
4
Smelt een klont boter op een matig vuur, in een stoofpot of een (braad)pan met hoge opstaande rand. Bak de balletjes goudbruin. Scheur ondertussen de oesterzwammen in hapklare stukken, snipper een ui fijn en plet de gepelde look tot pulp.
5
Schep de gebakken balletjes uit de pan en bak er vervolgens de stukken oesterzwam in. Roer regelmatige en zodra ze kleur krijgen voeg je de uisnippers toe en de pulp van een teen look.
6
Stoof alles een paar minuten en voeg de uitgelekte spinazie toe. Wanneer de blaadjes zijn weggeslonken, voeg je wat roomkaas met kruiden toe.
7
Roer, laat de zachte kaas wegsmelten en voeg dan de gebakken gehaktballetjes toe.
8
Kook de lintpasta beetgaar en laat ze uitlekken. Droge pasta kookt Jeroen 1 minuut korter dan wat de gebruiksaanwijzing vermeldt. Meng de slierten met de saus met balletjes. Proef en kruid het gerecht met vers gemalen zwarte peper en wat zout.
9
TIP: Wie dat wenst kan ook wat verse gehakte tijm toevoegen.
10
Serveer het pastagerecht en werk de borden af met een likje fijne olijfolie en geraspte Parmezaanse kaas.