dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pasta met balletjes van kippengehakt,  oesterzwam en spinazie  (thumbnail)Pasta met balletjes van kippengehakt,  oesterzwam en spinazie

Pasta met balletjes van kippengehakt, oesterzwam en spinazie

30m
12
87%
3.2K
Recepten

Pasta met balletjes van kippengehakt, oesterzwam en spinazie

Geniet van een pot pastaplezier, gebakken ballekes en verse groenten. Knijp chipolata van gevogeltegehakt uit en in een wip heb je een bord vol identieke vleesballetjes, die ook al perfect gekruid zijn. Oesterzwammen, spinazie en wat romige kruidenkaas maken de saus compleet. Rasp wat Parmezaanse kaas over elk bord en geniet van een snelle maaltijd.
Pasta met balletjes van kippengehakt,  oesterzwam en spinazie  (thumbnail)Pasta met balletjes van kippengehakt,  oesterzwam en spinazie

Pasta met balletjes van kippengehakt, oesterzwam en spinazie

30m
12
87%
3.2K
Recepten

Pasta met balletjes van kippengehakt, oesterzwam en spinazie

Geniet van een pot pastaplezier, gebakken ballekes en verse groenten. Knijp chipolata van gevogeltegehakt uit en in een wip heb je een bord vol identieke vleesballetjes, die ook al perfect gekruid zijn. Oesterzwammen, spinazie en wat romige kruidenkaas maken de saus compleet. Rasp wat Parmezaanse kaas over elk bord en geniet van een snelle maaltijd.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten12
Beoordeling87%
Aantal likes3.2K

Ingrediënten

4 personen
Chipolata's
600 g
Lintpasta
500 g
Oesterzwammen
500 g
Spinazie
500 g
Ui
1
Look
1 teentje
Parmezaanse kaas
60 g
Roomkaas
40 g
Olijfolie
1 scheutje
Boter
1 klontje
Peper
Zout

Benodigdheden

Een fijne kaasrasp

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Pasta met balletjes van kippengehakt, oesterzwam en spinazie

600 g chipolata's, 500 g lintpasta, 500 g oesterzwammen, 500 g spinazie, 1 ui, 1 teentje Look, 60 g Parmezaanse kaas, 40 g roomkaas, 1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter, peper, zout
1
Spoel de spinazie schoon in ruim water en verwijder de taaiste bladnerven.
2
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg een snuif zout toe.
3
Druk het kippengehakt in kleine porties uit de worstjes, tot je een bord vol met (ovale) vleesballetjes hebt.
4
Smelt een klont boter op een matig vuur, in een stoofpot of een (braad)pan met hoge opstaande rand. Bak de balletjes goudbruin. Scheur ondertussen de oesterzwammen in hapklare stukken, snipper een ui fijn en plet de gepelde look tot pulp.
5
Schep de gebakken balletjes uit de pan en bak er vervolgens de stukken oesterzwam in. Roer regelmatige en zodra ze kleur krijgen voeg je de uisnippers toe en de pulp van een teen look.
6
Stoof alles een paar minuten en voeg de uitgelekte spinazie toe. Wanneer de blaadjes zijn weggeslonken, voeg je wat roomkaas met kruiden toe.
7
Roer, laat de zachte kaas wegsmelten en voeg dan de gebakken gehaktballetjes toe.
8
Kook de lintpasta beetgaar en laat ze uitlekken. Droge pasta kookt Jeroen 1 minuut korter dan wat de gebruiksaanwijzing vermeldt. Meng de slierten met de saus met balletjes. Proef en kruid het gerecht met vers gemalen zwarte peper en wat zout.
9
TIP: Wie dat wenst kan ook wat verse gehakte tijm toevoegen.
10
Serveer het pastagerecht en werk de borden af met een likje fijne olijfolie en geraspte Parmezaanse kaas.
1
Spoel de spinazie schoon in ruim water en verwijder de taaiste bladnerven.
2
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg een snuif zout toe.

Instructies

Pasta met balletjes van kippengehakt, oesterzwam en spinazie

600 g chipolata's, 500 g lintpasta, 500 g oesterzwammen, 500 g spinazie, 1 ui, 1 teentje Look, 60 g Parmezaanse kaas, 40 g roomkaas, 1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter, peper, zout
1
Spoel de spinazie schoon in ruim water en verwijder de taaiste bladnerven.
2
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg een snuif zout toe.
3
Druk het kippengehakt in kleine porties uit de worstjes, tot je een bord vol met (ovale) vleesballetjes hebt.
4
Smelt een klont boter op een matig vuur, in een stoofpot of een (braad)pan met hoge opstaande rand. Bak de balletjes goudbruin. Scheur ondertussen de oesterzwammen in hapklare stukken, snipper een ui fijn en plet de gepelde look tot pulp.
5
Schep de gebakken balletjes uit de pan en bak er vervolgens de stukken oesterzwam in. Roer regelmatige en zodra ze kleur krijgen voeg je de uisnippers toe en de pulp van een teen look.
6
Stoof alles een paar minuten en voeg de uitgelekte spinazie toe. Wanneer de blaadjes zijn weggeslonken, voeg je wat roomkaas met kruiden toe.
7
Roer, laat de zachte kaas wegsmelten en voeg dan de gebakken gehaktballetjes toe.
8
Kook de lintpasta beetgaar en laat ze uitlekken. Droge pasta kookt Jeroen 1 minuut korter dan wat de gebruiksaanwijzing vermeldt. Meng de slierten met de saus met balletjes. Proef en kruid het gerecht met vers gemalen zwarte peper en wat zout.
9
TIP: Wie dat wenst kan ook wat verse gehakte tijm toevoegen.
10
Serveer het pastagerecht en werk de borden af met een likje fijne olijfolie en geraspte Parmezaanse kaas.
1
Spoel de spinazie schoon in ruim water en verwijder de taaiste bladnerven.
2
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg een snuif zout toe.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pasta met balletjes van kippengehakt,  oesterzwam en spinazie  (thumbnail)Pasta met balletjes van kippengehakt,  oesterzwam en spinazie
4 personen
30m
Ingrediënten
Chipolata's
600 g
Lintpasta
500 g
Oesterzwammen
500 g
Spinazie
500 g
Ui
1
Look
1 teentje
Parmezaanse kaas
60 g
Roomkaas
40 g
Olijfolie
1 scheutje
Boter
1 klontje
Peper
Zout

Pasta met balletjes van kippengehakt, oesterzwam en spinazie

Geniet van een pot pastaplezier, gebakken ballekes en verse groenten. Knijp chipolata van gevogeltegehakt uit en in een wip heb je een bord vol identieke vleesballetjes, die ook al perfect gekruid zijn. Oesterzwammen, spinazie en wat romige kruidenkaas maken de saus compleet. Rasp wat Parmezaanse kaas over elk bord en geniet van een snelle maaltijd.
Instructies

Pasta met balletjes van kippengehakt, oesterzwam en spinazie

600 g chipolata's, 500 g lintpasta, 500 g oesterzwammen, 500 g spinazie, 1 ui, 1 teentje Look, 60 g Parmezaanse kaas, 40 g roomkaas, 1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter, peper, zout
1
Spoel de spinazie schoon in ruim water en verwijder de taaiste bladnerven.
2
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg een snuif zout toe.
3
Druk het kippengehakt in kleine porties uit de worstjes, tot je een bord vol met (ovale) vleesballetjes hebt.
4
Smelt een klont boter op een matig vuur, in een stoofpot of een (braad)pan met hoge opstaande rand. Bak de balletjes goudbruin. Scheur ondertussen de oesterzwammen in hapklare stukken, snipper een ui fijn en plet de gepelde look tot pulp.
5
Schep de gebakken balletjes uit de pan en bak er vervolgens de stukken oesterzwam in. Roer regelmatige en zodra ze kleur krijgen voeg je de uisnippers toe en de pulp van een teen look.
6
Stoof alles een paar minuten en voeg de uitgelekte spinazie toe. Wanneer de blaadjes zijn weggeslonken, voeg je wat roomkaas met kruiden toe.
7
Roer, laat de zachte kaas wegsmelten en voeg dan de gebakken gehaktballetjes toe.
8
Kook de lintpasta beetgaar en laat ze uitlekken. Droge pasta kookt Jeroen 1 minuut korter dan wat de gebruiksaanwijzing vermeldt. Meng de slierten met de saus met balletjes. Proef en kruid het gerecht met vers gemalen zwarte peper en wat zout.
9
TIP: Wie dat wenst kan ook wat verse gehakte tijm toevoegen.
10
Serveer het pastagerecht en werk de borden af met een likje fijne olijfolie en geraspte Parmezaanse kaas.