Instructies
4 personen
Pasta met balletjes van kippengehakt, oesterzwam en spinazie
600 g chipolata's, 500 g lintpasta, 500 g oesterzwammen, 500 g spinazie, 1 ui, 1 teentje Look, 60 g Parmezaanse kaas, 40 g roomkaas, 1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter, peper, zout
1
Spoel de spinazie schoon in ruim water en verwijder de taaiste bladnerven.
2
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg een snuif zout toe.
3
Druk het kippengehakt in kleine porties uit de worstjes, tot je een bord vol met (ovale) vleesballetjes hebt.
4
Smelt een klont boter op een matig vuur, in een stoofpot of een (braad)pan met hoge opstaande rand. Bak de balletjes goudbruin. Scheur ondertussen de oesterzwammen in hapklare stukken, snipper een ui fijn en plet de gepelde look tot pulp.
5
Schep de gebakken balletjes uit de pan en bak er vervolgens de stukken oesterzwam in. Roer regelmatige en zodra ze kleur krijgen voeg je de uisnippers toe en de pulp van een teen look.
6
Stoof alles een paar minuten en voeg de uitgelekte spinazie toe. Wanneer de blaadjes zijn weggeslonken, voeg je wat roomkaas met kruiden toe.
7
Roer, laat de zachte kaas wegsmelten en voeg dan de gebakken gehaktballetjes toe.
8
Kook de lintpasta beetgaar en laat ze uitlekken. Droge pasta kookt Jeroen 1 minuut korter dan wat de gebruiksaanwijzing vermeldt. Meng de slierten met de saus met balletjes. Proef en kruid het gerecht met vers gemalen zwarte peper en wat zout.
9
TIP: Wie dat wenst kan ook wat verse gehakte tijm toevoegen.
10