dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Zeeduivel puttanesca met ratte aardappelen en rucola (thumbnail)Zeeduivel puttanesca met ratte aardappelen en rucola

Zeeduivel puttanesca met ratte aardappelen en rucola

35m
15
100%
4.4K
Recepten

Zeeduivel puttanesca met ratte aardappelen en rucola

Gebakken zeeduivel, tomatensaus met ansjovis, kappertjes en olijven met gebakken ratte aardappelen en rucola.
Zeeduivel puttanesca met ratte aardappelen en rucola (thumbnail)Zeeduivel puttanesca met ratte aardappelen en rucola

Zeeduivel puttanesca met ratte aardappelen en rucola

35m
15
100%
4.4K
Recepten

Zeeduivel puttanesca met ratte aardappelen en rucola

Gebakken zeeduivel, tomatensaus met ansjovis, kappertjes en olijven met gebakken ratte aardappelen en rucola.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten15
Beoordeling100%
Aantal likes4.4K

Ingrediënten

4 personen
Zeeduivel
600 g
Ratte-aardappelendu Touquet
600 g
Uien
2
Chilipeper
1
Look
2 teentjes
Ansjovis
20 g
Tomaten
4
Zwarte olijvenzonder pit
4 el
Kappertjes
2 el
Tomatenpuree
2 el
Tomatenblokjes
1 snuifje
Oregano
1 snuifje
Witte wijn
0,1 l
Rucola
1 bosje
Basilicum
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

600 g ratte-aardappelen (du Touquet)
1
Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
4 tomaten
2
Ontvel de tomaten, snijd ze in partjes, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees grof.
2 uien, 2 teentjes Look, 1 chilipeper, 2 el kappertjes
3
Snijd de uien, de look en de chilipeper fijn, stoof ze aan in olie en voeg de kappertjes en de tomaten toe.
1 snuifje oregano, 4 el Zwarte olijven (zonder pit)
4
Kruid met een flinke snuif oregano en doe de olijven erbij.
2 el Tomatenpuree, 0,1 l witte wijn
5
Doe de tomatenpuree erbij, laat even bakken en giet dan de witte wijn erbij.
1 snuifje Tomatenblokjes
6
Voeg het blik tomatenblokjes toe en breng de saus aan de kook.
7
Giet de aardappelen af, pel ze en bak ze in wat olie met een klontje boter.
600 g zeeduivel
8
Kruid de vis met peper en zout en bak hem in boter.
20 g Ansjovis
9
Snijd de ansjovis fijn en laat smelten in de saus.
1 bosje Rucola, basilicum
10
Serveer de gebakken zeeduivel met aardappelen, puttanescasaus, wat rucola en enkele blaadjes basilicum.
1
Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
2
Ontvel de tomaten, snijd ze in partjes, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees grof.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

600 g ratte-aardappelen (du Touquet)
1
Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
4 tomaten
2
Ontvel de tomaten, snijd ze in partjes, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees grof.
2 uien, 2 teentjes Look, 1 chilipeper, 2 el kappertjes
3
Snijd de uien, de look en de chilipeper fijn, stoof ze aan in olie en voeg de kappertjes en de tomaten toe.
1 snuifje oregano, 4 el Zwarte olijven (zonder pit)
4
Kruid met een flinke snuif oregano en doe de olijven erbij.
2 el Tomatenpuree, 0,1 l witte wijn
5
Doe de tomatenpuree erbij, laat even bakken en giet dan de witte wijn erbij.
1 snuifje Tomatenblokjes
6
Voeg het blik tomatenblokjes toe en breng de saus aan de kook.
7
Giet de aardappelen af, pel ze en bak ze in wat olie met een klontje boter.
600 g zeeduivel
8
Kruid de vis met peper en zout en bak hem in boter.
20 g Ansjovis
9
Snijd de ansjovis fijn en laat smelten in de saus.
1 bosje Rucola, basilicum
10
Serveer de gebakken zeeduivel met aardappelen, puttanescasaus, wat rucola en enkele blaadjes basilicum.
1
Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
2
Ontvel de tomaten, snijd ze in partjes, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees grof.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Zeeduivel puttanesca met ratte aardappelen en rucola (thumbnail)Zeeduivel puttanesca met ratte aardappelen en rucola
4 personen
35m
Ingrediënten
Zeeduivel
600 g
Ratte-aardappelendu Touquet
600 g
Uien
2
Chilipeper
1
Look
2 teentjes
Ansjovis
20 g
Tomaten
4
Zwarte olijvenzonder pit
4 el
Kappertjes
2 el
Tomatenpuree
2 el
Tomatenblokjes
1 snuifje
Oregano
1 snuifje
Witte wijn
0,1 l
Rucola
1 bosje
Basilicum

Zeeduivel puttanesca met ratte aardappelen en rucola

Gebakken zeeduivel, tomatensaus met ansjovis, kappertjes en olijven met gebakken ratte aardappelen en rucola.
Instructies
600 g ratte-aardappelen (du Touquet)
1
Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
4 tomaten
2
Ontvel de tomaten, snijd ze in partjes, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees grof.
2 uien, 2 teentjes Look, 1 chilipeper, 2 el kappertjes
3
Snijd de uien, de look en de chilipeper fijn, stoof ze aan in olie en voeg de kappertjes en de tomaten toe.
1 snuifje oregano, 4 el Zwarte olijven (zonder pit)
4
Kruid met een flinke snuif oregano en doe de olijven erbij.
2 el Tomatenpuree, 0,1 l witte wijn
5
Doe de tomatenpuree erbij, laat even bakken en giet dan de witte wijn erbij.
1 snuifje Tomatenblokjes
6
Voeg het blik tomatenblokjes toe en breng de saus aan de kook.
7
Giet de aardappelen af, pel ze en bak ze in wat olie met een klontje boter.
600 g zeeduivel
8
Kruid de vis met peper en zout en bak hem in boter.
20 g Ansjovis
9
Snijd de ansjovis fijn en laat smelten in de saus.
1 bosje Rucola, basilicum
10
Serveer de gebakken zeeduivel met aardappelen, puttanescasaus, wat rucola en enkele blaadjes basilicum.