Zeeduivel puttanesca met ratte aardappelen en rucola
Zeeduivel puttanesca met ratte aardappelen en rucola
Gebakken zeeduivel, tomatensaus met ansjovis, kappertjes en olijven met gebakken ratte aardappelen en rucola.
Zeeduivel puttanesca met ratte aardappelen en rucola
Zeeduivel puttanesca met ratte aardappelen en rucola
Gebakken zeeduivel, tomatensaus met ansjovis, kappertjes en olijven met gebakken ratte aardappelen en rucola.
Ingrediënten
4 personen
Zeeduivel
600 g
Ratte-aardappelendu Touquet
600 g
Uien
2
Chilipeper
1
Look
2 teentjes
Ansjovis
20 g
Tomaten
4
Zwarte olijvenzonder pit
4 el
Kappertjes
2 el
Tomatenpuree
2 el
Tomatenblokjes
1 snuifje
Oregano
1 snuifje
Witte wijn
0,1 l
Rucola
1 bosje
Basilicum
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
600 g ratte-aardappelen (du Touquet)
1
Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
4 tomaten
2
Ontvel de tomaten, snijd ze in partjes, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees grof.
2 uien, 2 teentjes Look, 1 chilipeper, 2 el kappertjes
3
Snijd de uien, de look en de chilipeper fijn, stoof ze aan in olie en voeg de kappertjes en de tomaten toe.
1 snuifje oregano, 4 el Zwarte olijven (zonder pit)
4
Kruid met een flinke snuif oregano en doe de olijven erbij.
2 el Tomatenpuree, 0,1 l witte wijn
5
Doe de tomatenpuree erbij, laat even bakken en giet dan de witte wijn erbij.
1 snuifje Tomatenblokjes
6
Voeg het blik tomatenblokjes toe en breng de saus aan de kook.
7
Giet de aardappelen af, pel ze en bak ze in wat olie met een klontje boter.
600 g zeeduivel
8
Kruid de vis met peper en zout en bak hem in boter.
20 g Ansjovis
9
Snijd de ansjovis fijn en laat smelten in de saus.
1 bosje Rucola, basilicum
10
Serveer de gebakken zeeduivel met aardappelen, puttanescasaus, wat rucola en enkele blaadjes basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!600 g ratte-aardappelen (du Touquet)
1
Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
4 tomaten
2
Ontvel de tomaten, snijd ze in partjes, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees grof.
2 uien, 2 teentjes Look, 1 chilipeper, 2 el kappertjes
3
Snijd de uien, de look en de chilipeper fijn, stoof ze aan in olie en voeg de kappertjes en de tomaten toe.
1 snuifje oregano, 4 el Zwarte olijven (zonder pit)
4
Kruid met een flinke snuif oregano en doe de olijven erbij.
2 el Tomatenpuree, 0,1 l witte wijn
5
Doe de tomatenpuree erbij, laat even bakken en giet dan de witte wijn erbij.
1 snuifje Tomatenblokjes
6
Voeg het blik tomatenblokjes toe en breng de saus aan de kook.
7
Giet de aardappelen af, pel ze en bak ze in wat olie met een klontje boter.
600 g zeeduivel
8
Kruid de vis met peper en zout en bak hem in boter.
20 g Ansjovis
9
Snijd de ansjovis fijn en laat smelten in de saus.
1 bosje Rucola, basilicum
10
Serveer de gebakken zeeduivel met aardappelen, puttanescasaus, wat rucola en enkele blaadjes basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Zeeduivel
600 g
Ratte-aardappelendu Touquet
600 g
Uien
2
Chilipeper
1
Look
2 teentjes
Ansjovis
20 g
Tomaten
4
Zwarte olijvenzonder pit
4 el
Kappertjes
2 el
Tomatenpuree
2 el
Tomatenblokjes
1 snuifje
Oregano
1 snuifje
Witte wijn
0,1 l
Rucola
1 bosje
Basilicum
Zeeduivel puttanesca met ratte aardappelen en rucola
Gebakken zeeduivel, tomatensaus met ansjovis, kappertjes en olijven met gebakken ratte aardappelen en rucola.Instructies
600 g ratte-aardappelen (du Touquet)
1
Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
4 tomaten
2
Ontvel de tomaten, snijd ze in partjes, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees grof.
2 uien, 2 teentjes Look, 1 chilipeper, 2 el kappertjes
3
Snijd de uien, de look en de chilipeper fijn, stoof ze aan in olie en voeg de kappertjes en de tomaten toe.
1 snuifje oregano, 4 el Zwarte olijven (zonder pit)
4
Kruid met een flinke snuif oregano en doe de olijven erbij.
2 el Tomatenpuree, 0,1 l witte wijn
5
Doe de tomatenpuree erbij, laat even bakken en giet dan de witte wijn erbij.
1 snuifje Tomatenblokjes
6
Voeg het blik tomatenblokjes toe en breng de saus aan de kook.
7
Giet de aardappelen af, pel ze en bak ze in wat olie met een klontje boter.
600 g zeeduivel
8
Kruid de vis met peper en zout en bak hem in boter.
20 g Ansjovis
9
Snijd de ansjovis fijn en laat smelten in de saus.
1 bosje Rucola, basilicum
10
Serveer de gebakken zeeduivel met aardappelen, puttanescasaus, wat rucola en enkele blaadjes basilicum.