Instructies

4 personen
600 g ratte-aardappelen (du Touquet)
1

Kook de aardappelen gaar in gezouten water.

4 tomaten
2

Ontvel de tomaten, snijd ze in partjes, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees grof.

2 uien, 2 teentjes Look, 1 chilipeper, 2 el kappertjes
3

Snijd de uien, de look en de chilipeper fijn, stoof ze aan in olie en voeg de kappertjes en de tomaten toe.

1 snuifje oregano, 4 el Zwarte olijven (zonder pit)
4

Kruid met een flinke snuif oregano en doe de olijven erbij.

2 el Tomatenpuree, 0,1 l witte wijn
5

Doe de tomatenpuree erbij, laat even bakken en giet dan de witte wijn erbij.

1 snuifje Tomatenblokjes
6

Voeg het blik tomatenblokjes toe en breng de saus aan de kook.

7

Giet de aardappelen af, pel ze en bak ze in wat olie met een klontje boter.

600 g zeeduivel
8

Kruid de vis met peper en zout en bak hem in boter.

20 g Ansjovis
9

Snijd de ansjovis fijn en laat smelten in de saus.

1 bosje Rucola, basilicum
10

Serveer de gebakken zeeduivel met aardappelen, puttanescasaus, wat rucola en enkele blaadjes basilicum.