dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Bladerdeegtaart met appel en amandelnoot (thumbnail)Bladerdeegtaart met appel en amandelnoot

Bladerdeegtaart met appel en amandelnoot

2u 5m
0
100%
3K
Recepten

Bladerdeegtaart met appel en amandelnoot

Er gaat niets boven een versgebakken super-de-luxe-appeltaart. Jeroen vult een stevige bodem van bladerdeeg met een zoete amandelmix met rozijnen, vanille en een snuifje kaneel. Erbovenop komen appelblokjes, die zoet gepaneerd zijn. Na een geduldige bakbeurt kan je de appel-amandeltaart koud serveren bij een kop koffie of maak er een lauw-warm dessert van met schepijs naar keuze.
Bladerdeegtaart met appel en amandelnoot (thumbnail)Bladerdeegtaart met appel en amandelnoot

Bladerdeegtaart met appel en amandelnoot

2u 5m
0
100%
3K
Recepten

Bladerdeegtaart met appel en amandelnoot

Er gaat niets boven een versgebakken super-de-luxe-appeltaart. Jeroen vult een stevige bodem van bladerdeeg met een zoete amandelmix met rozijnen, vanille en een snuifje kaneel. Erbovenop komen appelblokjes, die zoet gepaneerd zijn. Na een geduldige bakbeurt kan je de appel-amandeltaart koud serveren bij een kop koffie of maak er een lauw-warm dessert van met schepijs naar keuze.
Type gerechtDessert
Totale tijd2u 5m
Ingrediënten0
Beoordeling100%
Aantal likes3K

Ingrediënten

4 personen
Bladerdeegkant-en-klaar, ong. 230g/stuk
2 vel
Amandelpoeder
200 g
Patisseriebloem
140 g
Boter
120 g
Suiker
200 g
Eieren
2
Melk
0,1 l
Rozijnen
150 g
Vanille-extractof zaadjes van 1 vanillestok
Kaneelpoeder
1 snuifje
Appelsbv. Jonagold
2
Amandellikeurbv. Amaretto
0,06 l
Amandelschilfers
100 g

Benodigdheden

Een ronde taartvorm met laag opstaande rand diameter ong 23 cm, een keukenweegschaal, een keukenmachine met k hulpstuk, een borsteltje, een deegrol

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De bladerdeegtaart met appel

1
I
2
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
3
Strijk de taartvorm in met een beetje boter. Bepoeder de boter met een dun laagje bloem. (Gebruik eventueel een borsteltje.)
4
Bepoeder je werkvlak met wat bloem en leg de twee vellen bladerdeeg bovenop elkaar. Kneed ze tot een bol en rol met de deegrol tot je één dikke ronde lap deeg hebt, voldoende groot om de bakvorm te vullen.
5
Bedek de vorm met het bladerdeeg. Druk het aan in hoekjes en kantjes en druk de opstaande randen naar binnen toe.
6
Meet de juiste hoeveelheid melk en kluts er de eieren doorheen.
7
Doe blokjes malse boter in de mengkom van de keukenmachine, samen met de suiker. Laat de machine rustig draaien tot beide goed gemengd zijn.
8
Giet alvast een derde van het mengsel van eieren en melk in de mengkom met boter en suiker.
9
Meng de bloem met het amandelpoeder en schep deze ‘droge stof’ lepel per lepel in de pot van de keukenmachine. Tussendoor schenk je er de rest van het mengsel van melk en eieren bij.
10
Druppel er een beetje vanilleëxtract in en schud een snuif kaneelpoeder erbij. (naar persoonlijke smaak)
11
Strooi tenslotte de rozijnen in het beslag en laat de machine nog even draaien.
12
Verwarm de oven voor tot 180°C.
13
Schep de taartvulling in de taartbodem en strijk het oppervlak glad.
14
Schil de appelen en snij het vruchtvlees in gelijke blokjes van een centimeter breed.
15
Doe de stukjes in een mengkom, schenk er een scheut amandelikeur overheen en strooi er de amandelschilfers bij. Laat de fruitblokjes 10 minuten marineren in de likeur.
16
Neem een tweede mengschaal en strooi er kristalsuiker in. Schep daarin de uitgelekte appelblokjes met amandelschilfers tot er een dun laagje suiker rond kleeft. (De likeurmarinade gebruik je niet.)
17
Verdeel het zoet gepaneerde fruit gelijkmatig over de taart. Druk de appelblokjes wat aan, zodat een deel ervan in de taartvulling vastkleeft.
18
Bak de appeltaart in de oven van 180°C, gedurende zo’n 90 minuten.
1
I
2
Laat de boter op kamertemperatuur komen.

Instructies

De bladerdeegtaart met appel

1
I
2
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
3
Strijk de taartvorm in met een beetje boter. Bepoeder de boter met een dun laagje bloem. (Gebruik eventueel een borsteltje.)
4
Bepoeder je werkvlak met wat bloem en leg de twee vellen bladerdeeg bovenop elkaar. Kneed ze tot een bol en rol met de deegrol tot je één dikke ronde lap deeg hebt, voldoende groot om de bakvorm te vullen.
5
Bedek de vorm met het bladerdeeg. Druk het aan in hoekjes en kantjes en druk de opstaande randen naar binnen toe.
6
Meet de juiste hoeveelheid melk en kluts er de eieren doorheen.
7
Doe blokjes malse boter in de mengkom van de keukenmachine, samen met de suiker. Laat de machine rustig draaien tot beide goed gemengd zijn.
8
Giet alvast een derde van het mengsel van eieren en melk in de mengkom met boter en suiker.
9
Meng de bloem met het amandelpoeder en schep deze ‘droge stof’ lepel per lepel in de pot van de keukenmachine. Tussendoor schenk je er de rest van het mengsel van melk en eieren bij.
10
Druppel er een beetje vanilleëxtract in en schud een snuif kaneelpoeder erbij. (naar persoonlijke smaak)
11
Strooi tenslotte de rozijnen in het beslag en laat de machine nog even draaien.
12
Verwarm de oven voor tot 180°C.
13
Schep de taartvulling in de taartbodem en strijk het oppervlak glad.
14
Schil de appelen en snij het vruchtvlees in gelijke blokjes van een centimeter breed.
15
Doe de stukjes in een mengkom, schenk er een scheut amandelikeur overheen en strooi er de amandelschilfers bij. Laat de fruitblokjes 10 minuten marineren in de likeur.
16
Neem een tweede mengschaal en strooi er kristalsuiker in. Schep daarin de uitgelekte appelblokjes met amandelschilfers tot er een dun laagje suiker rond kleeft. (De likeurmarinade gebruik je niet.)
17
Verdeel het zoet gepaneerde fruit gelijkmatig over de taart. Druk de appelblokjes wat aan, zodat een deel ervan in de taartvulling vastkleeft.
18
Bak de appeltaart in de oven van 180°C, gedurende zo’n 90 minuten.
1
I
2
Laat de boter op kamertemperatuur komen.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Bladerdeegtaart met appel en amandelnoot (thumbnail)Bladerdeegtaart met appel en amandelnoot
4 personen
2u 5m
Ingrediënten
Bladerdeegkant-en-klaar, ong. 230g/stuk
2 vel
Amandelpoeder
200 g
Patisseriebloem
140 g
Boter
120 g
Suiker
200 g
Eieren
2
Melk
0,1 l
Rozijnen
150 g
Vanille-extractof zaadjes van 1 vanillestok
Kaneelpoeder
1 snuifje
Appelsbv. Jonagold
2
Amandellikeurbv. Amaretto
0,06 l
Amandelschilfers
100 g

Bladerdeegtaart met appel en amandelnoot

Er gaat niets boven een versgebakken super-de-luxe-appeltaart. Jeroen vult een stevige bodem van bladerdeeg met een zoete amandelmix met rozijnen, vanille en een snuifje kaneel. Erbovenop komen appelblokjes, die zoet gepaneerd zijn. Na een geduldige bakbeurt kan je de appel-amandeltaart koud serveren bij een kop koffie of maak er een lauw-warm dessert van met schepijs naar keuze.
Instructies

De bladerdeegtaart met appel

1
I
2
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
3
Strijk de taartvorm in met een beetje boter. Bepoeder de boter met een dun laagje bloem. (Gebruik eventueel een borsteltje.)
4
Bepoeder je werkvlak met wat bloem en leg de twee vellen bladerdeeg bovenop elkaar. Kneed ze tot een bol en rol met de deegrol tot je één dikke ronde lap deeg hebt, voldoende groot om de bakvorm te vullen.
5
Bedek de vorm met het bladerdeeg. Druk het aan in hoekjes en kantjes en druk de opstaande randen naar binnen toe.
6
Meet de juiste hoeveelheid melk en kluts er de eieren doorheen.
7
Doe blokjes malse boter in de mengkom van de keukenmachine, samen met de suiker. Laat de machine rustig draaien tot beide goed gemengd zijn.
8
Giet alvast een derde van het mengsel van eieren en melk in de mengkom met boter en suiker.
9
Meng de bloem met het amandelpoeder en schep deze ‘droge stof’ lepel per lepel in de pot van de keukenmachine. Tussendoor schenk je er de rest van het mengsel van melk en eieren bij.
10
Druppel er een beetje vanilleëxtract in en schud een snuif kaneelpoeder erbij. (naar persoonlijke smaak)
11
Strooi tenslotte de rozijnen in het beslag en laat de machine nog even draaien.
12
Verwarm de oven voor tot 180°C.
13
Schep de taartvulling in de taartbodem en strijk het oppervlak glad.
14
Schil de appelen en snij het vruchtvlees in gelijke blokjes van een centimeter breed.
15
Doe de stukjes in een mengkom, schenk er een scheut amandelikeur overheen en strooi er de amandelschilfers bij. Laat de fruitblokjes 10 minuten marineren in de likeur.
16
Neem een tweede mengschaal en strooi er kristalsuiker in. Schep daarin de uitgelekte appelblokjes met amandelschilfers tot er een dun laagje suiker rond kleeft. (De likeurmarinade gebruik je niet.)
17
Verdeel het zoet gepaneerde fruit gelijkmatig over de taart. Druk de appelblokjes wat aan, zodat een deel ervan in de taartvulling vastkleeft.
18
Bak de appeltaart in de oven van 180°C, gedurende zo’n 90 minuten.