dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Tiramisu met frambozen en witte chocolade (thumbnail)Tiramisu met frambozen en witte chocolade

Tiramisu met frambozen en witte chocolade

40m
9
-
2.7K
Recepten

Tiramisu met frambozen en witte chocolade

Dit is een heerlijke variant op een klassieke tiramisu. De basis is mascarpone, maar er komt witte chocolade en frambozensiroop bij. Het is een dessert dat iedereen lust en dat bovendien gemakkelijk te maken is.
Tiramisu met frambozen en witte chocolade (thumbnail)Tiramisu met frambozen en witte chocolade

Tiramisu met frambozen en witte chocolade

40m
9
-
2.7K
Recepten

Tiramisu met frambozen en witte chocolade

Dit is een heerlijke variant op een klassieke tiramisu. De basis is mascarpone, maar er komt witte chocolade en frambozensiroop bij. Het is een dessert dat iedereen lust en dat bovendien gemakkelijk te maken is.
Type gerechtDessert
Totale tijd40m
Ingrediënten9
Beoordeling-
Aantal likes2.7K

Ingrediënten

4 personen
Witte chocolade
150 g
Room
1 scheutje
Eieren
3
Kristalsuiker
100 g
Frambozensiroop
1 scheutje
Frambozensiroop
0,2 l
Mascarpone
500 g
Kirsch
1 scheutje
Lange vingers
300 g
Frambozen
300 g

Benodigdheden

Een keukenmachine met een klopper, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

100 g witte chocolade
1
Breek de chocolade in stukken in een kom.
1 scheutje Room
2
Breng water aan de kook in een kookpot waarop de kom past. Smelt de chocolade au bain-marie. Doe er een scheutje room bij.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
3 eieren
3
Splits de eieren. Houd het eiwit apart.
100 g kristalsuiker, 1 scheutje frambozensiroop
4
Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine tot ruban. Voeg er een klein beetje frambozensiroop aan toe.
5
Doe de gesmolten chocolade bij de ruban.
500 g mascarpone
6
Roer de mascarpone door het mengsel.
7
Klop het eiwit stijf. Spatel het door de mousse.
0,2 l frambozensiroop, 1 scheutje kirsch
8
Doe de frambozensiroop en de kirsch in een kom.
300 g lange vingers
9
Doop de lange vingers kort in de vloeistof. Bedek de bodem van een grote schaal ermee.
300 g frambozen
10
Halveer een deel van de frambozen en verdeel ze over de lange vingers.
11
Schep er een laagje van de mousse over.
12
Ga verder met een laag koekjes, een laagje frambozen en een laagje mousse.
13
Laat de tiramisu opstijven in de koelkast.
50 g witte chocolade
14
Rasp de witte chocolade over de tiramisu en werk af met wat frambozen.
1
Breek de chocolade in stukken in een kom.
2
Breng water aan de kook in een kookpot waarop de kom past. Smelt de chocolade au bain-marie. Doe er een scheutje room bij.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!

Instructies

100 g witte chocolade
1
Breek de chocolade in stukken in een kom.
1 scheutje Room
2
Breng water aan de kook in een kookpot waarop de kom past. Smelt de chocolade au bain-marie. Doe er een scheutje room bij.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
3 eieren
3
Splits de eieren. Houd het eiwit apart.
100 g kristalsuiker, 1 scheutje frambozensiroop
4
Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine tot ruban. Voeg er een klein beetje frambozensiroop aan toe.
5
Doe de gesmolten chocolade bij de ruban.
500 g mascarpone
6
Roer de mascarpone door het mengsel.
7
Klop het eiwit stijf. Spatel het door de mousse.
0,2 l frambozensiroop, 1 scheutje kirsch
8
Doe de frambozensiroop en de kirsch in een kom.
300 g lange vingers
9
Doop de lange vingers kort in de vloeistof. Bedek de bodem van een grote schaal ermee.
300 g frambozen
10
Halveer een deel van de frambozen en verdeel ze over de lange vingers.
11
Schep er een laagje van de mousse over.
12
Ga verder met een laag koekjes, een laagje frambozen en een laagje mousse.
13
Laat de tiramisu opstijven in de koelkast.
50 g witte chocolade
14
Rasp de witte chocolade over de tiramisu en werk af met wat frambozen.
1
Breek de chocolade in stukken in een kom.
2
Breng water aan de kook in een kookpot waarop de kom past. Smelt de chocolade au bain-marie. Doe er een scheutje room bij.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Tiramisu met frambozen en witte chocolade (thumbnail)Tiramisu met frambozen en witte chocolade
4 personen
40m
Ingrediënten
Witte chocolade
150 g
Room
1 scheutje
Eieren
3
Kristalsuiker
100 g
Frambozensiroop
1 scheutje
Frambozensiroop
0,2 l
Mascarpone
500 g
Kirsch
1 scheutje
Lange vingers
300 g
Frambozen
300 g

Tiramisu met frambozen en witte chocolade

Dit is een heerlijke variant op een klassieke tiramisu. De basis is mascarpone, maar er komt witte chocolade en frambozensiroop bij. Het is een dessert dat iedereen lust en dat bovendien gemakkelijk te maken is.
Instructies
100 g witte chocolade
1
Breek de chocolade in stukken in een kom.
1 scheutje Room
2
Breng water aan de kook in een kookpot waarop de kom past. Smelt de chocolade au bain-marie. Doe er een scheutje room bij.
3 eieren
3
Splits de eieren. Houd het eiwit apart.
100 g kristalsuiker, 1 scheutje frambozensiroop
4
Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine tot ruban. Voeg er een klein beetje frambozensiroop aan toe.
5
Doe de gesmolten chocolade bij de ruban.
500 g mascarpone
6
Roer de mascarpone door het mengsel.
7
Klop het eiwit stijf. Spatel het door de mousse.
0,2 l frambozensiroop, 1 scheutje kirsch
8
Doe de frambozensiroop en de kirsch in een kom.
300 g lange vingers
9
Doop de lange vingers kort in de vloeistof. Bedek de bodem van een grote schaal ermee.
300 g frambozen
10
Halveer een deel van de frambozen en verdeel ze over de lange vingers.
11
Schep er een laagje van de mousse over.
12
Ga verder met een laag koekjes, een laagje frambozen en een laagje mousse.
13
Laat de tiramisu opstijven in de koelkast.
50 g witte chocolade
14
Rasp de witte chocolade over de tiramisu en werk af met wat frambozen.