Tiramisu met frambozen en witte chocolade
Tiramisu met frambozen en witte chocolade
Ingrediënten
4 personen
Witte chocolade
150 g
Room
1 scheutje
Eieren
3
Kristalsuiker
100 g
Frambozensiroop
1 scheutje
Frambozensiroop
0,2 l
Mascarpone
500 g
Kirsch
1 scheutje
Lange vingers
300 g
Frambozen
300 g
Benodigdheden
Een keukenmachine met een klopper, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
100 g witte chocolade
1
Breek de chocolade in stukken in een kom.
1 scheutje Room
2
Breng water aan de kook in een kookpot waarop de kom past. Smelt de chocolade au bain-marie. Doe er een scheutje room bij.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
3 eieren
3
Splits de eieren. Houd het eiwit apart.
100 g kristalsuiker, 1 scheutje frambozensiroop
4
Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine tot ruban. Voeg er een klein beetje frambozensiroop aan toe.
5
Doe de gesmolten chocolade bij de ruban.
500 g mascarpone
6
Roer de mascarpone door het mengsel.
7
Klop het eiwit stijf. Spatel het door de mousse.
0,2 l frambozensiroop, 1 scheutje kirsch
8
Doe de frambozensiroop en de kirsch in een kom.
300 g lange vingers
9
Doop de lange vingers kort in de vloeistof. Bedek de bodem van een grote schaal ermee.
300 g frambozen
10
Halveer een deel van de frambozen en verdeel ze over de lange vingers.
11
Schep er een laagje van de mousse over.
12
Ga verder met een laag koekjes, een laagje frambozen en een laagje mousse.
13
Laat de tiramisu opstijven in de koelkast.
50 g witte chocolade
14
Rasp de witte chocolade over de tiramisu en werk af met wat frambozen.
100 g witte chocolade
1
Breek de chocolade in stukken in een kom.
1 scheutje Room
2
Breng water aan de kook in een kookpot waarop de kom past. Smelt de chocolade au bain-marie. Doe er een scheutje room bij.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
3 eieren
3
Splits de eieren. Houd het eiwit apart.
100 g kristalsuiker, 1 scheutje frambozensiroop
4
Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine tot ruban. Voeg er een klein beetje frambozensiroop aan toe.
5
Doe de gesmolten chocolade bij de ruban.
500 g mascarpone
6
Roer de mascarpone door het mengsel.
7
Klop het eiwit stijf. Spatel het door de mousse.
0,2 l frambozensiroop, 1 scheutje kirsch
8
Doe de frambozensiroop en de kirsch in een kom.
300 g lange vingers
9
Doop de lange vingers kort in de vloeistof. Bedek de bodem van een grote schaal ermee.
300 g frambozen
10
Halveer een deel van de frambozen en verdeel ze over de lange vingers.
11
Schep er een laagje van de mousse over.
12
Ga verder met een laag koekjes, een laagje frambozen en een laagje mousse.
13
Laat de tiramisu opstijven in de koelkast.
50 g witte chocolade
14
Rasp de witte chocolade over de tiramisu en werk af met wat frambozen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Witte chocolade
150 g
Room
1 scheutje
Eieren
3
Kristalsuiker
100 g
Frambozensiroop
1 scheutje
Frambozensiroop
0,2 l
Mascarpone
500 g
Kirsch
1 scheutje
Lange vingers
300 g
Frambozen
300 g
Tiramisu met frambozen en witte chocolade
Dit is een heerlijke variant op een klassieke tiramisu. De basis is mascarpone, maar er komt witte chocolade en frambozensiroop bij. Het is een dessert dat iedereen lust en dat bovendien gemakkelijk te maken is.Instructies
100 g witte chocolade
1
Breek de chocolade in stukken in een kom.
1 scheutje Room
2
Breng water aan de kook in een kookpot waarop de kom past. Smelt de chocolade au bain-marie. Doe er een scheutje room bij.
3 eieren
3
Splits de eieren. Houd het eiwit apart.
100 g kristalsuiker, 1 scheutje frambozensiroop
4
Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine tot ruban. Voeg er een klein beetje frambozensiroop aan toe.
5
Doe de gesmolten chocolade bij de ruban.
500 g mascarpone
6
Roer de mascarpone door het mengsel.
7
Klop het eiwit stijf. Spatel het door de mousse.
0,2 l frambozensiroop, 1 scheutje kirsch
8
Doe de frambozensiroop en de kirsch in een kom.
300 g lange vingers
9
Doop de lange vingers kort in de vloeistof. Bedek de bodem van een grote schaal ermee.
300 g frambozen
10
Halveer een deel van de frambozen en verdeel ze over de lange vingers.
11
Schep er een laagje van de mousse over.
12
Ga verder met een laag koekjes, een laagje frambozen en een laagje mousse.
13
Laat de tiramisu opstijven in de koelkast.
50 g witte chocolade
14
Rasp de witte chocolade over de tiramisu en werk af met wat frambozen.