Instructies

4 personen
100 g witte chocolade
1

Breek de chocolade in stukken in een kom.

1 scheutje Room
2

Breng water aan de kook in een kookpot waarop de kom past. Smelt de chocolade au bain-marie. Doe er een scheutje room bij.

3 eieren
3

Splits de eieren. Houd het eiwit apart.

100 g kristalsuiker, 1 scheutje frambozensiroop
4

Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine tot ruban. Voeg er een klein beetje frambozensiroop aan toe.

5

Doe de gesmolten chocolade bij de ruban.

500 g mascarpone
6

Roer de mascarpone door het mengsel.

7

Klop het eiwit stijf. Spatel het door de mousse.

0,2 l frambozensiroop, 1 scheutje kirsch
8

Doe de frambozensiroop en de kirsch in een kom.

300 g lange vingers
9

Doop de lange vingers kort in de vloeistof. Bedek de bodem van een grote schaal ermee.

300 g frambozen
10

Halveer een deel van de frambozen en verdeel ze over de lange vingers.

11

Schep er een laagje van de mousse over.

12

Ga verder met een laag koekjes, een laagje frambozen en een laagje mousse.

13

Laat de tiramisu opstijven in de koelkast.

50 g witte chocolade
14

Rasp de witte chocolade over de tiramisu en werk af met wat frambozen.