Fritters van kikkererwtenbloem met mangodip
Fritters van kikkererwtenbloem met mangodip
Deze goudgele gebakken reepjes op basis van kikkererwten hebben wat weg van beignets. Met een zoetzure chutney van mango, chili en yoghurt maak je een origineel en smakelijk hapje waar je gegarandeerd punten mee zal scoren!
Fritters van kikkererwtenbloem met mangodip
Fritters van kikkererwtenbloem met mangodip
Deze goudgele gebakken reepjes op basis van kikkererwten hebben wat weg van beignets. Met een zoetzure chutney van mango, chili en yoghurt maak je een origineel en smakelijk hapje waar je gegarandeerd punten mee zal scoren!
Ingrediënten
4 personen
Groentebouillon
0,6 l
Look
1 teentje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijnpoeder
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Kikkererwtenbloem
200 g
Boter
1 klontje
Mango
1
Sjalotten
1
Chilipeper
0,5
Gember
40 g
Kurkumapoeder
1 snuifje
Currypoeder
1 snuifje
Water
0,2 l
Natuurazijn
0,08 l
Eieren
2
Panko
100 g
Arachideolie
1 scheutje
Volle yoghurt
4 el
Limoen
1
Koriander
0,25 bosjes
Benodigdheden
Blender, blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
0,6 l groentebouillon, 1 teentje Look, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijnpoeder, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout, 200 g kikkererwtenbloem
1
Laat de groentebouillon koken. Pel de look en rasp erbij. Breng de bouillon op smaak met de kruiden. Zeef er vervolgens de kikkererwtenbloem bij.
2
Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat de bloem garen. Wanneer je bijna niet meer kan roeren is het deeg klaar.
3
Wrijf een ovenschaal in met olijfolie en stort het mengsel in de schaal. Werk terug af met olijfolie. Dek het af met folie, plaats er wat gewicht op en laat afkoelen in de koelkast.
1 klontje boter, 1 mango, 1 Sjalotten, 0,5 chilipeper, 40 g gember
4
Laat een klontje boter smelten in een pan. Pel de sjalot en snijd grof. Schil de mango en snijd in stukken. Snijd ook de chilipeper en gember fijn. Stoof vervolgens alles aan in de pan.
1 snuifje kurkumapoeder, 1 snuifje currypoeder, 0,2 l Water, 0,08 l natuurazijn
5
Voeg de curry, kurkuma, de azijn, een snuif zout en het water toe en breng aan de kook op een zacht vuur. Laat de chutney rustig stoven. Wanneer de helft van het vocht verdampt is, zet je het vuur uit en laat je alles afkoelen in de koelkast.
2 eieren, 100 g panko
6
Kluts de eieren in een schaal en voeg er een scheutje olijfolie aan toe. Doe de panko in een tweede schaal.
7
Neem het deeg uit de koelkast, haal de folie eraf en snijd het in repen. Haal de fritters vervolgens door het ei en de panko.
1 scheutje arachideolie
8
Verwarm een flinke scheut arachideolie in een pan en bak de fritters goudbruin in de olie.
4 el Volle yoghurt
9
Schep intussen de afgekoelde chutney in de pot van de blender en mix het geheel fijn. Voeg de yoghurt toe en mix nog eens. Kruid eventueel bij met een snuifje zout.
10
Laat de gebakken fritters uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.
1 limoen, 0,25 bosjes koriander
11
Schep wat van de chutney in een potje en leg de fritters erbij. Werk af met partjes limoen en wat koriander.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!0,6 l groentebouillon, 1 teentje Look, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijnpoeder, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout, 200 g kikkererwtenbloem
1
Laat de groentebouillon koken. Pel de look en rasp erbij. Breng de bouillon op smaak met de kruiden. Zeef er vervolgens de kikkererwtenbloem bij.
2
Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat de bloem garen. Wanneer je bijna niet meer kan roeren is het deeg klaar.
3
Wrijf een ovenschaal in met olijfolie en stort het mengsel in de schaal. Werk terug af met olijfolie. Dek het af met folie, plaats er wat gewicht op en laat afkoelen in de koelkast.
1 klontje boter, 1 mango, 1 Sjalotten, 0,5 chilipeper, 40 g gember
4
Laat een klontje boter smelten in een pan. Pel de sjalot en snijd grof. Schil de mango en snijd in stukken. Snijd ook de chilipeper en gember fijn. Stoof vervolgens alles aan in de pan.
1 snuifje kurkumapoeder, 1 snuifje currypoeder, 0,2 l Water, 0,08 l natuurazijn
5
Voeg de curry, kurkuma, de azijn, een snuif zout en het water toe en breng aan de kook op een zacht vuur. Laat de chutney rustig stoven. Wanneer de helft van het vocht verdampt is, zet je het vuur uit en laat je alles afkoelen in de koelkast.
2 eieren, 100 g panko
6
Kluts de eieren in een schaal en voeg er een scheutje olijfolie aan toe. Doe de panko in een tweede schaal.
7
Neem het deeg uit de koelkast, haal de folie eraf en snijd het in repen. Haal de fritters vervolgens door het ei en de panko.
1 scheutje arachideolie
8
Verwarm een flinke scheut arachideolie in een pan en bak de fritters goudbruin in de olie.
4 el Volle yoghurt
9
Schep intussen de afgekoelde chutney in de pot van de blender en mix het geheel fijn. Voeg de yoghurt toe en mix nog eens. Kruid eventueel bij met een snuifje zout.
10
Laat de gebakken fritters uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.
1 limoen, 0,25 bosjes koriander
11
Schep wat van de chutney in een potje en leg de fritters erbij. Werk af met partjes limoen en wat koriander.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Groentebouillon
0,6 l
Look
1 teentje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijnpoeder
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Kikkererwtenbloem
200 g
Boter
1 klontje
Mango
1
Sjalotten
1
Chilipeper
0,5
Gember
40 g
Kurkumapoeder
1 snuifje
Currypoeder
1 snuifje
Water
0,2 l
Natuurazijn
0,08 l
Eieren
2
Panko
100 g
Arachideolie
1 scheutje
Volle yoghurt
4 el
Limoen
1
Koriander
0,25 bosjes
Fritters van kikkererwtenbloem met mangodip
Deze goudgele gebakken reepjes op basis van kikkererwten hebben wat weg van beignets. Met een zoetzure chutney van mango, chili en yoghurt maak je een origineel en smakelijk hapje waar je gegarandeerd punten mee zal scoren!Instructies
0,6 l groentebouillon, 1 teentje Look, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijnpoeder, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout, 200 g kikkererwtenbloem
1
Laat de groentebouillon koken. Pel de look en rasp erbij. Breng de bouillon op smaak met de kruiden. Zeef er vervolgens de kikkererwtenbloem bij.
2
Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat de bloem garen. Wanneer je bijna niet meer kan roeren is het deeg klaar.
3
Wrijf een ovenschaal in met olijfolie en stort het mengsel in de schaal. Werk terug af met olijfolie. Dek het af met folie, plaats er wat gewicht op en laat afkoelen in de koelkast.
1 klontje boter, 1 mango, 1 Sjalotten, 0,5 chilipeper, 40 g gember
4
Laat een klontje boter smelten in een pan. Pel de sjalot en snijd grof. Schil de mango en snijd in stukken. Snijd ook de chilipeper en gember fijn. Stoof vervolgens alles aan in de pan.
1 snuifje kurkumapoeder, 1 snuifje currypoeder, 0,2 l Water, 0,08 l natuurazijn
5
Voeg de curry, kurkuma, de azijn, een snuif zout en het water toe en breng aan de kook op een zacht vuur. Laat de chutney rustig stoven. Wanneer de helft van het vocht verdampt is, zet je het vuur uit en laat je alles afkoelen in de koelkast.
2 eieren, 100 g panko
6
Kluts de eieren in een schaal en voeg er een scheutje olijfolie aan toe. Doe de panko in een tweede schaal.
7
Neem het deeg uit de koelkast, haal de folie eraf en snijd het in repen. Haal de fritters vervolgens door het ei en de panko.
1 scheutje arachideolie
8
Verwarm een flinke scheut arachideolie in een pan en bak de fritters goudbruin in de olie.
4 el Volle yoghurt
9
Schep intussen de afgekoelde chutney in de pot van de blender en mix het geheel fijn. Voeg de yoghurt toe en mix nog eens. Kruid eventueel bij met een snuifje zout.
10
Laat de gebakken fritters uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.
1 limoen, 0,25 bosjes koriander
11
Schep wat van de chutney in een potje en leg de fritters erbij. Werk af met partjes limoen en wat koriander.